Banka kupila Telekom: Stižu nove tarife za čekače u redovima - Netokracija.rs

Banka kupila Telekom: Stižu nove tarife za čekače u redovima

Nakon višegodišnjih pregovora i nekoliko neuspešnih javnih konkursa, jutros je iz Vlade Srbije stigla informacija da je preduzeće Telekom Srbija prodato najvećoj srpskoj banci, za do sada rekordno iznetu cenu koja javnosti još uvek nije poznata. Iz banke najavljuju velike inovacije u svetu mobilne, ali i fiksne telefonije.

t1

Kako je redakciji Netokracije saopšteno iz najveće srpske banke, ideja iza ove akvizicije prilično je jednostavna: pokazati telekomima da nisu jedini koji mogu uvesti tehnološke inovacije u određenu industriju. Jedan od prvih poteza nakon akvizicije ovog operatera biće kreiranje paketa prilagođenih za građane koji su navikli da čekaju u redu u Pošti – više SMS poruka kako bi čekanje prošlo nešto brže, uz ćaskanje sa kumovima ili prijateljima iz mladosti.

Pored toga, bilo je reči i o novim uređajima koji bi se uskoro mogli naći u ponudi, a koji će u sebi imati preload-ovan kalkulator za proviziju na šaltersku uplatu, te jednostavno „PLATI MU“ rešenje koje od svake penzije šalje novac unucima i drugim rodbinskim oblicima.

Srećko Pitić, menadžer za tvitap u filijali na Dušanovcu izjavio je kako je ova banka iznela daleko najveću ponudu kojom je nadmašila i Dojče Telekom, opravdavši tako svoj naziv i stari srpski običaj gde se mora imati, čak i kada se nema:

Vođeni mantrom „kupujmo domaće“, shvatili smo da je naš novi biznis usko vezan uz telefoniju, i to ne nužno mobilnu. Analize su pokazale da veliki deo naših klijenata koji slobodno vreme provede čekajući u redovima koriste upravo telefonske linije, te je akvizicija Telekoma bila prirodna stvar. Potrudićemo se da upravo tim korisnicima ponudimo nove pakete i usluge – ali i mogućnost da provere stanje na svom računu pozivajući naš kol centar.

‘Kakva Telenor Banka, to je za milenijalce’

Na pitanje Netokracije da li je upoznat sa konkurencijom koja ulaže velike napore kako bi uvela tehnološke inovacije u svet bankarstva na domaćem tržištu, Pitić odgovara kako je čuo za Telenor Banku, no istakao kako je siguran da je to samo stvar koju koriste milenijalci.

„Naši korisnici imaće priliku da uživaju u blagodetima razgovora sa svojim bližnjima. Danima kada su isplate penzija i plata u državnim preduzećima, predvideli smo i specijalne tarife kako bi pretplatnici lakše podneli redove“, zaključuje Srećko.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.

E-commerce

U borbi za domaće trgovce srpski Shopen izaziva WooCommerce i Shopify

Niste programer, ne umete da dizajnirate, a želite da kreirate web prodavnicu? Platforma Shopen.com bi vam mogla pomoći.

Tehnologija

Može li jedan digitalac spakovati sve svoje obaveze i hobije u novi T-Cross?

Mladi vozači od svog automobila očekuju da je praktičan, da oslikava njihovu ličnost, ali i da je opremljen najnovijom tehnologijom. Kako se u tu formulu uklapa najmanji 'crossover' iz Volkswagen porodice?

Internet marketing

Kako da kreirate kvalitetan sadržaj za svoj brend? Otkrijte na Netokracijinoj Content Marketing radionici!

Započinjemo novu sezonu stručnih radionica! Prva u nizu biće posvećena content marketingu i održaće se 18. marta u Beogradu, a namenjena je svim profesionalcima koji shvataju značaj i doseg oglašavanja kroz sadržaj, te koji žele da unaprede svoje shvatanje toga šta je dobar 'content' koji prodaje.