Banka kupila Telekom: Stižu nove tarife za čekače u redovima - Netokracija.rs

Banka kupila Telekom: Stižu nove tarife za čekače u redovima

Nakon višegodišnjih pregovora i nekoliko neuspešnih javnih konkursa, jutros je iz Vlade Srbije stigla informacija da je preduzeće Telekom Srbija prodato najvećoj srpskoj banci, za do sada rekordno iznetu cenu koja javnosti još uvek nije poznata. Iz banke najavljuju velike inovacije u svetu mobilne, ali i fiksne telefonije.

t1

Kako je redakciji Netokracije saopšteno iz najveće srpske banke, ideja iza ove akvizicije prilično je jednostavna: pokazati telekomima da nisu jedini koji mogu uvesti tehnološke inovacije u određenu industriju. Jedan od prvih poteza nakon akvizicije ovog operatera biće kreiranje paketa prilagođenih za građane koji su navikli da čekaju u redu u Pošti – više SMS poruka kako bi čekanje prošlo nešto brže, uz ćaskanje sa kumovima ili prijateljima iz mladosti.

Pored toga, bilo je reči i o novim uređajima koji bi se uskoro mogli naći u ponudi, a koji će u sebi imati preload-ovan kalkulator za proviziju na šaltersku uplatu, te jednostavno „PLATI MU“ rešenje koje od svake penzije šalje novac unucima i drugim rodbinskim oblicima.

Srećko Pitić, menadžer za tvitap u filijali na Dušanovcu izjavio je kako je ova banka iznela daleko najveću ponudu kojom je nadmašila i Dojče Telekom, opravdavši tako svoj naziv i stari srpski običaj gde se mora imati, čak i kada se nema:

Vođeni mantrom „kupujmo domaće“, shvatili smo da je naš novi biznis usko vezan uz telefoniju, i to ne nužno mobilnu. Analize su pokazale da veliki deo naših klijenata koji slobodno vreme provede čekajući u redovima koriste upravo telefonske linije, te je akvizicija Telekoma bila prirodna stvar. Potrudićemo se da upravo tim korisnicima ponudimo nove pakete i usluge – ali i mogućnost da provere stanje na svom računu pozivajući naš kol centar.

‘Kakva Telenor Banka, to je za milenijalce’

Na pitanje Netokracije da li je upoznat sa konkurencijom koja ulaže velike napore kako bi uvela tehnološke inovacije u svet bankarstva na domaćem tržištu, Pitić odgovara kako je čuo za Telenor Banku, no istakao kako je siguran da je to samo stvar koju koriste milenijalci.

„Naši korisnici imaće priliku da uživaju u blagodetima razgovora sa svojim bližnjima. Danima kada su isplate penzija i plata u državnim preduzećima, predvideli smo i specijalne tarife kako bi pretplatnici lakše podneli redove“, zaključuje Srećko.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.