Novi MacBook računari u prodavnicama do kraja godine?

Novi MacBook računari i poboljšani iPad Pro u prodavnicama do kraja godine?

Kompanija iz Kupertina čiji su računari vremenom stekli svetsku popularnost, već duže vreme nije obnavljala liniju svojih laptop i desktop kompjutera. Ipak, u susret novom iPhoneu, pojavljuju se određene pretpostavke da li bi tehnološki gigant uskoro mogao da predstavi redizajnirane i još modernije MacBook računare sa novim hardverskim komponentama. Datuma za sada još nema, a na nama je samo da se nadamo i nagađamo.

apple-macbook

Kako prenosi Mashable, taj datum sigurno neće biti 7. septembar kada će Apple predstaviti sada već dugo čekani iPhone 7 za koga se odavno vezuju brojne glasine i pretpostavke. Ono što je svakako zanimljivije od pogađanja datuma dostupnosti novih Mac-ova, jesu potencijalne promene koje bi kompanija mogla da unese u svoje nove modele laptop računara.

Sudeći prema informacijama koje prenosi Bloomberg, korisnici širom sveta bi verovatno mogli da se u doglednom vremenskom periodu upoznaju sa novom verzijom iMac-a koji bi verovatno stigao sa znatno boljim grafičkim performansama, zatim nadograđenim MacBook Air-om, kao i tanjim MacBook Pro laptopom sa touchscreenom koji bi tako zamenio funkcionalne dugmiće na tastaturi. Sa druge strane, najavljen je i samostalni 5K monitor koji Apple razvija zajedno sa kompanijom LG, a koji bi mogao da predstavlja pravu konkurenciju na već velikom tržištu monitora.

Čekajući iPhone…

Za ljubitelje statičnih (desktop) računara sigurno neće biti ohrabrujuća činjenica koja ukazuje da Mac Pro nije imao nijednu promenu još od inicijalnog lansiranja 2014. godine, te za sada nema nikakvih ozbiljnijih indikacija ukoliko govorimo o nasledniku ovog modela. Takođe, realno je očekivati i novosti vezane za iPad, a glasine pokazuju da Apple već sprema ažuriranje softvera za popularni tablet koji će biti namenjen profesionalnim korisnicima, te se u bliskoj budućnosti može očekivati i nova verzija iPad Pro modela sa ekranom od 10,5 inča.

Ipak, jedno je sigurno, a to je da već 7. septembra čekamo predstavljanje novog modela popularnog telefona iz Kupertina, kada bi trebalo da bude predstavljen i Apple Watch. Za druge proizvode ćemo ipak morati da sačekamo određeni vremenski period.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.