Šta je tačno iPhone 7 i znamo li već sve o njemu? - Netokracija.rs

Šta je tačno iPhone 7 i znamo li već sve o njemu?

Svi koji prate dešavanja u svetu tehnologije, te su u isto vreme zaljubljenici i korisnici proizvoda iz Kupertina, znaju da Apple nakon perioda od dve godine predstavlja znatno promenjen model svog najpopularnijeg proizvoda - iPhonea. Uskoro, ova tradicija bi mogla da se promeni, te bi 'tech' gigant svoje modele pametnih telefona u budućem periodu trebalo da predstavi nakon perioda od tri godine - pa će biti potrebno nešto više strpljenja do premijere potpuno novog iPhonea.

apple-iphone-7

Kako piše 9to5Mac, nadovezujući se na informacije koje prenosi japanski medij Nikkei, Apple bi u budućem periodu trebalo da dvogodišnji ciklus lansiranja kompletno redizajniranih iPhone modela zameni sa trogodišnjim periodom, te se predviđa da novi model koji će biti predstavljen ove jeseni – neće doneti previše promena (koje se očekuju) za razliku od prethodnika, izuzev poboljšanog kvaliteta kamere.

Prema pisanju pomenutog lista iz „Zemlje izlazećeg sunca“, razlog da se navedene promene realizuju, leži u tome što je ostavljeno malo prostora za značajna unapređenja pametnih funkcija na telefonu u periodu od dve godine, dok se kao drugi razlog navodi postepeno usporavanje ovog tržišta. Sa druge strane, najava da će iPhone 7 izgledati skoro identično kao prethodni model 6S, te da će ponuditi relativno mali broj novih funkcija, podudara se i sa drugim najavama koje prenosi Nikkei.

Rast prodaje u nekom drugom planu

Naime, list piše da će elementi poput kamere (opcija korigovanja tokom fotografisanja), vodootpornog kućišta i unapređenja kapaciteta baterije, biti svakako poboljšani, dok bi dobro poznati 3,5 milimetarski konektor trebalo da bude zamenjen drugačijom vrstom konekcije (možda lightning konektorom). Takođe, pojedine spekulacije iz Kine, ukazuju na to da dizajn novog iPhonea ne bi doživeo velike promene što korisnici neće dočekati sa oduševljenjem.

iphone-7-renders
Samo jedan deo nacrta novih iPhone 7 Plus modela, koji su procureli u javnost. Da li već sada verovati glasinama? (Izvor: 9to5Mac)

Ukoliko govorimo o ekonomskoj strani, Nikkei predviđa da Apple ne očekuje vraćanje rasta prodaje iPhone modela sve do sledeće godine. Ipak, ukoliko se navedena predviđanja i ostvare, onda vrlo lako mogu negativno uticati na akcije Apple na berzi koja je doživela skok prethodnih nedelja. Na nama je ipak da sačekamo septembar i sami se uverimo da li su glasine, koje su stigle dosta rano, zapravo i istinite – što nam može samo pokazati šta da očekujemo od giganta iz Kupertina u sledećim godinama, bar kada je reč o proizvodima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.

E-commerce

U borbi za domaće trgovce srpski Shopen izaziva WooCommerce i Shopify

Niste programer, ne umete da dizajnirate, a želite da kreirate web prodavnicu? Platforma Shopen.com bi vam mogla pomoći.

Tehnologija

Može li jedan digitalac spakovati sve svoje obaveze i hobije u novi T-Cross?

Mladi vozači od svog automobila očekuju da je praktičan, da oslikava njihovu ličnost, ali i da je opremljen najnovijom tehnologijom. Kako se u tu formulu uklapa najmanji 'crossover' iz Volkswagen porodice?

Internet marketing

Kako da kreirate kvalitetan sadržaj za svoj brend? Otkrijte na Netokracijinoj Content Marketing radionici!

Započinjemo novu sezonu stručnih radionica! Prva u nizu biće posvećena content marketingu i održaće se 18. marta u Beogradu, a namenjena je svim profesionalcima koji shvataju značaj i doseg oglašavanja kroz sadržaj, te koji žele da unaprede svoje shvatanje toga šta je dobar 'content' koji prodaje.