Šta je tačno iPhone 7 i znamo li već sve o njemu? - Netokracija.rs

Šta je tačno iPhone 7 i znamo li već sve o njemu?

Svi koji prate dešavanja u svetu tehnologije, te su u isto vreme zaljubljenici i korisnici proizvoda iz Kupertina, znaju da Apple nakon perioda od dve godine predstavlja znatno promenjen model svog najpopularnijeg proizvoda - iPhonea. Uskoro, ova tradicija bi mogla da se promeni, te bi 'tech' gigant svoje modele pametnih telefona u budućem periodu trebalo da predstavi nakon perioda od tri godine - pa će biti potrebno nešto više strpljenja do premijere potpuno novog iPhonea.

apple-iphone-7

Kako piše 9to5Mac, nadovezujući se na informacije koje prenosi japanski medij Nikkei, Apple bi u budućem periodu trebalo da dvogodišnji ciklus lansiranja kompletno redizajniranih iPhone modela zameni sa trogodišnjim periodom, te se predviđa da novi model koji će biti predstavljen ove jeseni – neće doneti previše promena (koje se očekuju) za razliku od prethodnika, izuzev poboljšanog kvaliteta kamere.

Prema pisanju pomenutog lista iz „Zemlje izlazećeg sunca“, razlog da se navedene promene realizuju, leži u tome što je ostavljeno malo prostora za značajna unapređenja pametnih funkcija na telefonu u periodu od dve godine, dok se kao drugi razlog navodi postepeno usporavanje ovog tržišta. Sa druge strane, najava da će iPhone 7 izgledati skoro identično kao prethodni model 6S, te da će ponuditi relativno mali broj novih funkcija, podudara se i sa drugim najavama koje prenosi Nikkei.

Rast prodaje u nekom drugom planu

Naime, list piše da će elementi poput kamere (opcija korigovanja tokom fotografisanja), vodootpornog kućišta i unapređenja kapaciteta baterije, biti svakako poboljšani, dok bi dobro poznati 3,5 milimetarski konektor trebalo da bude zamenjen drugačijom vrstom konekcije (možda lightning konektorom). Takođe, pojedine spekulacije iz Kine, ukazuju na to da dizajn novog iPhonea ne bi doživeo velike promene što korisnici neće dočekati sa oduševljenjem.

iphone-7-renders
Samo jedan deo nacrta novih iPhone 7 Plus modela, koji su procureli u javnost. Da li već sada verovati glasinama? (Izvor: 9to5Mac)

Ukoliko govorimo o ekonomskoj strani, Nikkei predviđa da Apple ne očekuje vraćanje rasta prodaje iPhone modela sve do sledeće godine. Ipak, ukoliko se navedena predviđanja i ostvare, onda vrlo lako mogu negativno uticati na akcije Apple na berzi koja je doživela skok prethodnih nedelja. Na nama je ipak da sačekamo septembar i sami se uverimo da li su glasine, koje su stigle dosta rano, zapravo i istinite – što nam može samo pokazati šta da očekujemo od giganta iz Kupertina u sledećim godinama, bar kada je reč o proizvodima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.