Odluka o brisanju nepotrebnih Apple aplikacija nije konačna

Odluka o brisanju nepotrebnih Apple aplikacija i dalje ‘u vazduhu’

Dobro smo upoznati sa činjenicom da svaki iPhone stiže sa fabričkim aplikacijama koje velikom broju korisnika uopšte ne služe. Uzmite svaki drugi iPhone i videćete jedan folder gde su smeštene sve nepotrebne aplikacije. Ipak, Apple bi konačno mogao dopustiti korisnicima da izbrišu sve one app-ove koje ne koriste, a koji su stigli uz uređaj. Uf, konačno...

iPhone-apps

Kako piše The Verge, sudeći prema izjavama Tima Kuka, kompanija sa sedištem u Kupertinu mogla bi dopustiti korisnicima da se “oslobode” onih aplikacija koje fabrički dolaze sa iPhone-om. Tako bi za brisanje bili dostupni Compass, Stock, Podcast, Tips, Apple Watch i druge aplikacije koje samo zauzimaju prostor onim korisnicima koji ih ne koriste.

Sa druge strane, u intervjuu za BuzzFeed News, Kuk navodi da nije upoznat sa činjenicom da korisnici žele pomenutu opciju, te u startu odbacuje bilo kakve mogućnosti brisanja glavnih aplikacija poput Safarija, Messengera i Maila. Štaviše, uklanjanje pojedinih aplikacija moglo bi prouzrokovati druge probleme na uređajima, zaključuje on.

Da li će Apple ispuniti zahteve korisnika?

Podsećanja radi, na iOS 8 operativnom sistemu, Apple je dodao pojedine aplikacije kao što su Health, Podcast i Tips, dok će se na iOS 9 naći i Find My Friends i News kao najnovije aplikacije sa čijim se prisustvom moramo pomiriti. Ipak, pomenutu opciju teško da ćemo videti na najnovijem operativnom sistemu, ali ipak postoji nada da će Apple poslušati korisnike i omogućiti im da se konačno reše onih aplikacija koje ne koriste na svojim pametnim telefonima.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.