'Aplauz' za novu kampanju Jugoslovenskog dramskog pozorišta

‘Aplauz’ za novu kampanju Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Da li se sećate 'Drame u taksiju'? Popularna kampanja osvojila je mnogobrojne domaće i internacionalne nagrade kada su se putnici beogradskog taksija upoznali sa delima Šekspira i Dostojevskog na jedan zanimljiv način. Jugoslovensko dramsko pozorište predstavilo je juče novu kampanju koja na dovitljiv način pokazuje da pozorište nije rezervisano samo za elitu prestonice - već i za prosečnog stanovnika Srbije.

kriva_reka
Pedesetak meštana Krive Reke uputilo ka Beogradu kako bi prvi put prisustvovali pozorišnoj predstavi.

Srbija možda ne ulaže dovoljno u kulturu, ali daleko od toga da je ona rezervisana samo za pripadnike visokog establišmenta. Pedesetoro stanovnika sela Kriva Reka imalo je nedavno priliku da prvi put poseti pozorište i uveri se kako izgledaju “daske koje život znače” – zahvaljujući novoj kampanji iza koje stoje JDP i agencija McCann Beograd, a koja je za prvih 24 časa zabeležila više od 14.000 pregleda na YouTube-u.

Pod nazivom “Aplauz za Krivu Reku” u toku jučerašnjeg dana na društvenim mrežama proširio se video u kome su glavni akteri upravo žitelji ovog sela. Iako nikada nisu imali priliku da pogledaju pozorišnu predstavu, odvažno su krenuli put Beograda gde su s nestrpljenjem dočekali poznate glumce koje su do sada imali priliku da vide isključivo ispred malih ekrana – Jelisavetu Seku Sabljić, Dragana Mićanovića, Vlastu Velisavljevića, Radovana Vujovića:

Nakon predstave Krivorečani imali su priliku da porazgovaraju sa glumcima, a mnogi su izrazili želju da ponovo posete pozorište ili da ono dođe do njih. Kampanja ujedno i pokreće pitanje kulturnih dešavanja van prestonice koja su u manjim mestima oskudna, a u seoskim zajednicama gotovo i da ih nema.

Od kampanje do akcije širom Srbije

Uprkos gotovo nepostojećoj kulturnoj ponudi u mestu iz kojeg dolaze, stanovnici Krive Reke oduševljeno su reagovali na predstavu, brzo se povezavši sa glavnim karakterima koji krase delo Jagoša Markovića, “Uobraženi bolesnik”. Iz McCanna ističu kako je nova publika izrazila jarku želju da se ponovo vrate u pozorište, te najavljuju kako bi istoimena kampanja mogla da postane i tradicija – pružajući stanovnicima širom Srbije priliku da se upoznaju sa pozorištem i dožive nova kulturna iskustva.

Aplauz svima.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Karijere

Koliko zarađuju programeri u Srbiji? Odgovor nam daje nova anketa o platama u IT industriji

Objavljeni su rezultati Fishingbooker ankete o platama za 2023. godinu, koji obuhvataju sedam sektora IT industrije. Više o rezultatima ankete, pročitajte u narednom tekstu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.