Periscope stigao na Android uređaje - evo šta trebate znati

Periscope stigao na Android uređaje – evo šta trebate znati

Periscope, aplikacija koja korisnicima pruža mogućnost gledanja i prenosa video sadržaja u realnom vremenu putem pametnog telefona, od sinoć je konačno dostupna i za Android uređaje. Kao servis kojeg je Twitter akvizirao početkom marta tekuće godine, Periscope se pored konkurentskog Meerkat-a ubrzo postavio kao vodeća aplikacija za ovu vrstu komunikacije.

Periscope

Kako prenosi The Verge, Periscope je u prvih deset dana od lansiranja pronašao put do 10 miliona korinika širom sveta, te nije ni čudo što je ova aplikacija željno iščekivana od strane svih koji koriste Android uređaje. Iako je pomenuti servis doživeo pravu ekspanziju u industriji zabave i kod poznatih ličnosti, svoju funkcionalnost opravdao je i tokom korišćenja u novinarske svrhe.

Kada pokrenete Periscope, on vam već na početnom ekranu nudi listu već postojećih i nedavno kreiranih videa/kanala iza kojih stoje ljude koje pratite na Twitter-u. Ukoliko pak u datom trenutku nema sadržaja, jednim potezom prsta na ekranu otvarate drugu stranicu na kojoj se nalaze video prenosi uživo sa različitih krajeva sveta.

Periscope 2
Izgled Periscope aplikacije za Android. (Izvor: The Verge)

Periscope već dostupan za preuzimanje

Ukoliko nemate mnogo vremena za pregled interesantnih video prenosa, tu je i treća stranica na kojoj možete pronaći najpopularnije korisnike aplikacije koji su ocenjeni na osnovu srca (lajkova) koje su ostavili drugi, što možda i nije baš uvek merodavno za određivanje kvaliteta sadržaja. Pored toga, na ovoj stranici možete pristupiti i vašem profilu te potražiti neke od osoba za koje mislite da koriste ovaj servis.

Periscope je već uveliko dostupan na Google Play prodavnici i može se potpuno besplatno preuzeti za Android uređaje sa verzijom 4.4 (KitKat) ili kasnijom.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.