500 Startups stiže u Beograd: Spremite se za trodnevni događaj

500 Startups stiže u Beograd: Spremite se za trodnevnu seriju događaja i radionica

Jedan od najpoznatijih i najaktivnijih ‘seed’ akceleratora sa prostora Sjedinjenih Američkih Država, posetiće Beograd u periodu od 18. do 20. maja. Troje predstavnika ovog fonda održaće radionice za sve zainteresovane preduzetnike, a na finalnom događaju prijavljeni timovi imaće i jedinstvenu priliku da ‘pitchuju’ svoju ideju poznatim investitorima iz Silicijumske doline.

500co

Kako navode iz ICT Hub-a, trodnevni događaj održaće se od 18. do 20. maja u prostorijama ovog tehnološkog hub-a na Zvezdari, a tom prilikom domaća publika moći će da čuje predavanja poznatih investitora i mentora ovog akceleratora, kao i da pohađa radionice za koje su već sada otvorene prijave. U Beograd ovoga puta dolaze:

Iz organizacije navode da je strateški cilj 500 Startups upravo investiranje u one kompanije koje su nastale na tržištima u razvoju, te da su predstavnici izuzetno zainteresovani da se upoznaju sa lokalnom startap zajednicom.

Marvin Liao, partner u 500 Startups, izjavio je povodom posete Beogradu:

Svaki put kada sam dolazio u Srbiju sam imao priliku da upoznam izrazito perspektivne preduzetnike i interesantne kompanije. Ovaj region je bogat talentom i radujem se novoj poseti i prilici da bliže upoznamo lokalnu zajednicu.

marvin
Marvin Liao tokom prošlogodišnje posete Beogradu (Foto: StartLabs Facebook)

Pomenuti fond do sada je investirao u više od 1.000 tehnoloških kompanija, među kojima su i hrvatski WhoAPI i Farmeron. Tokom trodnevne posete, lokalni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u seriji radionica, predavanja i mentorskih sesija, dok će fokus biti teme od velike važnosti za early stage startape, kao što su kreiranje trakcije, pozicioniranje proizvoda, skaliranje, prodaja i osiguravanje investicije.

Požurite, prijave su otvorene

Više o predstojećoj poseti 500 Startups Beogradu, možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a, gde se nalazi i raspored predavanja i radionica. Iz organizacije ističu da je prisustvo edukativnom delu i finalnom događaju u potpunosti besplatno, ali napominju da je neophodna prethodna prijava u kojoj zainteresovani moraju naznačiti one radionice i predavanja koja žele da pohađaju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.