500 Startups stiže u Beograd: Spremite se za trodnevnu seriju događaja i radionica

Jedan od najpoznatijih i najaktivnijih ‘seed’ akceleratora sa prostora Sjedinjenih Američkih Država, posetiće Beograd u periodu od 18. do 20. maja. Troje predstavnika ovog fonda održaće radionice za sve zainteresovane preduzetnike, a na finalnom događaju prijavljeni timovi imaće i jedinstvenu priliku da ‘pitchuju’ svoju ideju poznatim investitorima iz Silicijumske doline.

500co

Kako navode iz ICT Hub-a, trodnevni događaj održaće se od 18. do 20. maja u prostorijama ovog tehnološkog hub-a na Zvezdari, a tom prilikom domaća publika moći će da čuje predavanja poznatih investitora i mentora ovog akceleratora, kao i da pohađa radionice za koje su već sada otvorene prijave. U Beograd ovoga puta dolaze:

Iz organizacije navode da je strateški cilj 500 Startups upravo investiranje u one kompanije koje su nastale na tržištima u razvoju, te da su predstavnici izuzetno zainteresovani da se upoznaju sa lokalnom startap zajednicom.

Marvin Liao, partner u 500 Startups, izjavio je povodom posete Beogradu:

Svaki put kada sam dolazio u Srbiju sam imao priliku da upoznam izrazito perspektivne preduzetnike i interesantne kompanije. Ovaj region je bogat talentom i radujem se novoj poseti i prilici da bliže upoznamo lokalnu zajednicu.

marvin
Marvin Liao tokom prošlogodišnje posete Beogradu (Foto: StartLabs Facebook)

Pomenuti fond do sada je investirao u više od 1.000 tehnoloških kompanija, među kojima su i hrvatski WhoAPI i Farmeron. Tokom trodnevne posete, lokalni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u seriji radionica, predavanja i mentorskih sesija, dok će fokus biti teme od velike važnosti za early stage startape, kao što su kreiranje trakcije, pozicioniranje proizvoda, skaliranje, prodaja i osiguravanje investicije.

Požurite, prijave su otvorene

Više o predstojećoj poseti 500 Startups Beogradu, možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a, gde se nalazi i raspored predavanja i radionica. Iz organizacije ističu da je prisustvo edukativnom delu i finalnom događaju u potpunosti besplatno, ali napominju da je neophodna prethodna prijava u kojoj zainteresovani moraju naznačiti one radionice i predavanja koja žele da pohađaju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Istina o Full-Stack programerima – da li oni postoje ili ne?

Domaća IT zajednica ima podeljenja mišljenja - postoje li Full-Stack programeri ili ne? Ako postoje koji su to programski jezici kojim vladaju i zašto nemamo standardizaciju ove pozicije?

E-commerce

Upoznajte prve predavače koji 22. novembra otkrivaju ‘zanat’ digitalne trgovine!

Do drugog izdanja Netokracijine OMGcommerce konferencije deli nas nešto manje od mesec dana - upoznajte se sa delom predavača na ovogodišnjem događaju i obezbedite svoje mesto na vreme!

Startapi i poslovanje

Skupština usvojila Zakon o prevozu putnika i time stopirala rad CAR:GO aplikacije

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju čime država efektivno staje na put daljem radu digitalnih servisa za prevoz putnika.

Propustili ste

Intervju

Novosadski Smart Watering automatizuje navodnjavanje za male i velike poljoprivrednike

I Srbija lagano kreće u primenu naprednih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, a veliku zaslugu za njihovu širu primenu i razvoj imaju domaće kompanije. Jedna od njih je i Smart Watering koja stoji iza sistema za pametno navodnjavanje.

Netokracija

Kako pronaći svoje mesto u IT industriji (ili se bolje pozicionirati u istoj)?

Netokracijina peta po redu Ladies of New Business konferencija održaće se 4. decembra u ICT Hub-u, a ovo izdanje biće posvećeno devojkama i ženama koje rade u u svetu IT-ja, ili u taj sektor žele da uđu.

Kolumna

Kako pobediti u borbi za normalniji Internet u Srbiji?

Pre desetak dana jedna devojka odlučila je da sebi oduzme život. Kako je jedan deo njenog i privatnog i profesionalnog života podrazumevao javno eksponiranje, a uzevši u obzir da je bila veoma harizmatična i neobična, sve je to privuklo mnogo više pažnje nego neki drugi slični slučajevi. Pažnje javnosti i pažnje medija.

Startapi i poslovanje

ConveyIQ sa kancelarijama u Beogradu osigurao $5,5 miliona – rundu predvodio SC Ventures

Američka kompanija koja se bavi razvojem softvera za komunikaciju sa kandidatima i automatizaciju zapošljavanja za velike kompanije osigurala je investiciju u iznosu od 5,5 miliona dolara. ConveyIQ ima kancelarije u Beogradu, dok će investicija biti iskorišćena i za proširenje lokalnog tima.

Kultura 2.0

Pitali smo srpske digitalce kako je bilo na Web Summitu u Lisabonu

Nedavno je zatvorena jedna od najvećih 'tech' konferencija na svetu koja se poslednjih nekoliko godina održava u Lisabonu. I dok je odbrojavanje do sledećeg događaja već počelo, mi smo porazgovarali sa stručnjacima o njihovom utisku sa samita u Portugalu i koja su sve značajna iskustva i znanja prikupili.

Društvene mreže

Obriši poslato – Messenger uvodi mogućnost brisanja poruka za sve

Facebook Messenger postao je bogatiji za 'Unsend' funkciju - uz pomoć koje korisnici od sada mogu da selektuju i uklone već poslate poruke.