500 Startups stiže u Beograd: Spremite se za trodnevnu seriju događaja i radionica

Jedan od najpoznatijih i najaktivnijih ‘seed’ akceleratora sa prostora Sjedinjenih Američkih Država, posetiće Beograd u periodu od 18. do 20. maja. Troje predstavnika ovog fonda održaće radionice za sve zainteresovane preduzetnike, a na finalnom događaju prijavljeni timovi imaće i jedinstvenu priliku da ‘pitchuju’ svoju ideju poznatim investitorima iz Silicijumske doline.

500co

Kako navode iz ICT Hub-a, trodnevni događaj održaće se od 18. do 20. maja u prostorijama ovog tehnološkog hub-a na Zvezdari, a tom prilikom domaća publika moći će da čuje predavanja poznatih investitora i mentora ovog akceleratora, kao i da pohađa radionice za koje su već sada otvorene prijave. U Beograd ovoga puta dolaze:

Iz organizacije navode da je strateški cilj 500 Startups upravo investiranje u one kompanije koje su nastale na tržištima u razvoju, te da su predstavnici izuzetno zainteresovani da se upoznaju sa lokalnom startap zajednicom.

Marvin Liao, partner u 500 Startups, izjavio je povodom posete Beogradu:

Svaki put kada sam dolazio u Srbiju sam imao priliku da upoznam izrazito perspektivne preduzetnike i interesantne kompanije. Ovaj region je bogat talentom i radujem se novoj poseti i prilici da bliže upoznamo lokalnu zajednicu.

marvin
Marvin Liao tokom prošlogodišnje posete Beogradu (Foto: StartLabs Facebook)

Pomenuti fond do sada je investirao u više od 1.000 tehnoloških kompanija, među kojima su i hrvatski WhoAPI i Farmeron. Tokom trodnevne posete, lokalni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u seriji radionica, predavanja i mentorskih sesija, dok će fokus biti teme od velike važnosti za early stage startape, kao što su kreiranje trakcije, pozicioniranje proizvoda, skaliranje, prodaja i osiguravanje investicije.

Požurite, prijave su otvorene

Više o predstojećoj poseti 500 Startups Beogradu, možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a, gde se nalazi i raspored predavanja i radionica. Iz organizacije ističu da je prisustvo edukativnom delu i finalnom događaju u potpunosti besplatno, ali napominju da je neophodna prethodna prijava u kojoj zainteresovani moraju naznačiti one radionice i predavanja koja žele da pohađaju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Zapošljavanje nedovoljno kvalifikovanog kadra u IT-ju – bahatost ili potreba?

Kada govorimo o IT sceni u Srbiji, jasno nam je da je to mala bara sa još manje 'krokodila'. Stoga se ponekad desi da neki od 'krokodila' koji su tek zaplivali dobiju posao koji možda još uvek ne zaslužuju. Ili je to samo mit? Otkrivamo u našoj analizi.

Društvene mreže

Neguj mo srbski jezik: Čak i oni koji nam prete priznaju da nas vole!

Oni su momci iza jedne od najpoznatijih satiričnih stranica na domaćem Internetu. U razgovoru sa dvojicom admina, otkrivamo kako je nastao Neguj mo srbski jezik, kakav je njihov odnos sa poznatima koji su često predmet viralnih šala, ali i šta danas predstavlja ova zajednica od nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Propustili ste

E-commerce

Sredom i subotom cena karte u javnom prevozu od 1 dinar prilikom ‘cashless’ plaćanja

Do 15. septembra svake srede i subote korisnici Mastercard i Maestro beskontaktnih kartica svoje karte za gradski prevoz u Beogradu kupovaće po promotivnim cenama od 1, 2 i 3 dinara.

Kultura 2.0

Pitali smo mlade da li uspevaju da uštede novac – i da li to rade u banci ili u koverti

Kakav je odnos mladih prema ličnim finansijama i da li smo zaboravili šta znači štednja?

Sponzorisano

Kvalitetan sadržaj uvek ima primat – a kako to radi Coca-Cola u Srbiji?

Putovanje kompanije Coca-Cola u oblast 'content' marketinga u Srbiji počelo je u martu. Da li je ovaj projekat ispunio očekivanja?

Tehnologija

Google uz novi ‘Video Carousel’ organski povećava pregled videa

Kompanija iz Mountain View-a rešena je da pomogne kreatorima video sadržaja da generišu veći broj pregleda u rezultatima pretrage.

Društvene mreže

Humanost u doba lajkova

Možemo li u isto vreme biti humani i raditi na ličnoj promociji? Ako je suditi prema poslednjim trendovima na Instagramu, to se od nas i očekuje...

Tehnologija

Naši e-servisi zabeležili su pad na svetskom nivou – razvoj novih može nam povećati globalni indeks

Srbija ostvarila pad od nekoliko mesta na globalnoj 'UN E-Government Survey 2018' listi kada je rad državnih e-servisa u pitanju.