YouTube već osigurava prava na filmove i TV serije?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

YouTube već osigurava ekskluzivna prava na filmove i TV serije?

Poznati video servis uskoro bi mogao da obezbedi prava za pojedine TV emisije i filmove. Ovaj ekskluzivni sadržaj mogao bi se prikazivati na nedavno lansiranom 'YouTube Red' servisu za koji mesečno treba izdvojiti 9,99 dolara, pri čemu prve informacije potvrđuju da predstavnici ove kompanije već uveliko razgovaraju sa producentskim kućama i filmskim studijima.

YouTube-Red

Kako prenosi The Verge, nadovezujući se na izvore iz Wall Street Journala, ovaj potez može dovesti do toga da YouTube Red razvije sopstveni katalog ponuđenih videa ali na zahtev korisnika kako bi predstavljao još kvalitetniju konkurenciju rivalima poput Netflixa, Hulua i Amazon Prime Instant Videa.

Sa druge strane, ljudi koji su nešto više upoznatiji sa ovim dogovorima, još ne znaju sa velikom preciznošću koje TV emisije i filmove YouTube pokušava da obezbedi, ali se zna da pregovore vode Suzan Danijels koja je nekada radila na MTV-ju i Keli Meriman koja je bivši član Netflixa, dok će sve prikupljene informacije završiti kod Roberta Kincila, glavnog poslovnog službenika YouTubea.

Pratite konkurenciju, a onda ponudite nešto bolje

Poznato je da će izvršni pregovarači najviše koristiti već postojeće odnose između Google Playa i filmskih studija što bi moglo da pomogne u daljim pregovorima. Izvori bliski WSJ ukazuju na to da su rivali poput Netflixa i drugih već prigrabili neke starije TV emisije i filmove kako bi još više učvrstili i poboljšali ponudu u svojim katalozima.

YouTube će se ipak više fokusirati ka novijim materijalima koji bi trebalo da budu ekskluzivno prikazani na servisu “Red” ili u bioskopima, na DVD-ju ili putem nekih drugih kanala. Kompanija sa druge strane ima u planu da korisnicima ponudi ogroman broj originalnih i licenciranih sadržaja počev od 2016. godine pa na dalje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Novost

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Novost

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.