Windows 10 stiže ovog leta u 190 zemalja širom sveta

Besplatan Windows 10 stiže ovog leta u 190 zemalja širom sveta

Tehnološki gigant iz Redmonda ima u planu da lansira svoj novi operativni sistem na leto tekuće godine. Ipak, tačan datum još nije poznat, ali se sa sigurnošću zna da će Windows 10 svoj put do korisnika pronaći u 190 zemalja širom sveta, i to čak na 111 jezika.

Windows 10

Windows 10 stiže ovog leta, a potpredsednik razvojnog tima popularnog operativnog sistema, Terry Myerson, istakao je kako Microsoft kao kompanija teži napretku i razvoju zajednice. Imajući to na umu, Myerson je potvrdio da će novi OS biti dostupan u 190 zemalja širom planete i na 111 svetskih jezika.

Podsećanja radi, iz Microsoft-a su odlučili da nadogradnja na novi operativni sistem bude besplatna onima koji trenutno koriste prethodne dve verzije, tačnije Windows 7 i Windows 8. Ova ponuda će važiti godinu dana, i počinje od leta 2015. godine.

Kina je svima bitna

Kako bi proširio svoj uticaj na kineskom tržištu, gigant iz Redmonda sklapa dogovore sa velikim kompanijama iz ove azijske države, kao što su Lenovo i Tencent. Uređaji iz Lenova će tako podržati Windows 10 nadogradnju, a obzirom da ova kompanija ima preko 2500 maloprodajnih objekata u Kini, onda je jasan potez čelnih ljudi Microsofta za popularizacijom proizvoda u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!