Visa i ICT Hub pokreću edukativni program za male biznise o online trgovini

#HowYouSellMatters: Visa i ICT Hub pokreću edukativni program za male biznise o Internet trgovini

Mikro i mala preduzeća koja žele da pokrenu ili unaprede svoju online prodaju imaju priliku da se od 28. avgusta do 10. septembra prijave na besplatan #HowYouSellMatters edukativni program.

Ovaj program pokrenule su kompanije Visa i ICT Hub u cilju pružanja podrške MSP sektoru u prevazilaženju posledica pandemije koronavirusa. Sva zainteresovana preduzeća imaće pravo na praktične savete iz oblasti kao što su digitalni marketing, online oglašavanje, mapiranje ciljnih grupa i unapređenje korisničkog iskustva.

Čak 100 malih lokalnih firmi imaće mogućnost da kroz edukativna predavanja i radionice nauče sve što je potrebno da bi uspešno vodile svoje Internet prodavnice. #HowYouSellMatters program deo je globalne Visa inicijative Where You Shop Matters, a prijave su otvorene na web stranici. Prilikom pokretanja pomenutog programa, oglasio se i Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu koji je istakao sledeće:

Mala i srednja preduzeća predstavljaju temelj svake privrede, a upravo ona su u najvećoj meri osetila posledice pandemije. Postojanje Internet prodavnice je za mnoge predstavnike MSP sektora značilo pre svega kontinuitet poslovanja, ostvarivanje prihoda u vremenu kada su fizičke prodavnice bile nedostupne i kada je sve više kupaca prešlo na online.

#HowYouSellMatters program pomoći će onima koji još nisu prisutni na Internetu da usvoje nova znanja, alate i čuju više o iskustvima uspešnih preduzetnika. Prioritet kompanije Visa je da pruži MSP adekvatnu edukaciju i podršku, kako bi se što pre prilagodili novoj stvarnosti.

Loše korisničko iskustvo online kupovine, odvraća kupce od prodavnica

Ovaj edukativni program odvijaće se u dve etape. Prvi deo programa namenjen je za 100 firmi koje se prve prijave i podrazumeva online treninge i sastanke sa uspešnim preduzetnicima i stručnjacima iz oblasti online prodaje. Od izabranih 100, najmanje 10 preduzeća će u drugom ciklusu sa mentorima imati priliku da intenzivnije radi na razvoju sopstvenog biznisa. O saradnji sa kompanijom Visa oglasio se i Kosta Andrić, izvršni direktor kompanije ICT Hub koji je tom prilikom istakao:

Rado smo se odazvali pozivu kompanije Visa kako bismo zajedno kreirali program koji u vremenu neizvesnosti uzrokovane pandemijom zaista može pomoći malim i srednjim preduzećima da razviju ili unaprede svoju online prodaju koja u mnogim situacijama trenutno predstavlja jedini bezbedni način za poslovanje. Internet prodaja predstavlja veliku priliku za domaću privredu baš zato što nije još uvek dovoljno razvijena i potencijal je nedovoljno iskorišćen.

Infrastruktura, alati i najbolje prakse već postoje, a uz #HowYouSellMatters program preduzetnike i preduzeća ćemo uvesti u ovu oblast i pokazati im da prodaja preko interneta ne predstavlja nedostižan način prodaje ako se prate osnovni dokazani koraci i koriste oprobani alati.

Gotovo 57 odsto potrošača koji robu i usluge nabavljaju putem Interneta prestali su da kupuju online upravo usled lošeg iskustva. Sa druge strane, istraživanja pokazuju da se skoro 90 odsto prodavaca takmiči na tržištu koristeći unapređeno korisničko iskustvo na svojim Internet prodavnicama.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Sponzorisano

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.