Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Organizatore Vienna UP konferencije, kao i mnoge druge, pandemija je omela da ostvare sve programske planove za 2020. godinu, ali ovogodišnji Vienna UP’21 će to nadoknaditi i u potpunosti će se održati online. Niz povezanih događaja u sklopu ovog eventa-a održaće se tokom aprila i maja 2021. Kao i oduvek, cilj je povezati ljude i podstaći razmenu iskustava među brzorastućom startap zajednicom u Evropi i svih onih koji utiču na njenu budućnost kroz nove oblike poslovanja i primenu novih tehnologija.

S obzirom na internacionalni aspekt, sva predavanja će se održavati na engleskom jeziku, a kao uvod u atmosferu koja čeka sve koji planiraju da se uključe u Vienna UP događaje, kontaktirali smo Gabriele Tatzberger, direktorku startap odeljenja pri Viennna Business agenciji koja je jedan od glavnih organizatora festivala. Nju smo pre svega upitali koliko učešće na događajima kao što je ViennaUP može da doprinese daljem razvoju startapa iz Srbije, a ona navodi:

Internacionalizacija je neizbežna za sve evropske startape, pa za startap ekosisteme širom Evrope moramo stvoriti više prostora za razmenu i mogućnosti učenja. ViennaUP’21 je jedna od tih prilika i jedinstvena je po svojoj otvorenosti i autentičnosti.

Ova konferencija je više od jednog običnog događaja i namenjena je svima – od važnih igrača u startap ekosistemu do onih koji su zainteresovani za ovu oblasti. Verujem da će nam razgovor sa različitim predstavnicima ove zajednice pružiti priliku da promenimo perspektive jer, na kraju dana, točak ne morate da izmišljate po stoti put!

Sjajna prilika za domaće startape da se upoznaju sa tržištem nemačkog govornog područja

U nastavku razgovora naša sagovornica dodaje da srpski startapi i svi akteri ovog ekosistema treba da iskoriste ovu priliku da prisustvuju konferenciji kako bi na taj način dobili priliku da stvore nove poslovne mogućnosti ali i predstave svoja rešenja široj publici. Pored toga, prema Gabrielinim rečima, moći će da naprave nove kontakte sa drugim zainteresovanim stranama i osnivačima startapa kao i da uživaju u vrhunskim sadržajima same konferencije.

Na pitanje Netokracije da li može sa nama da podeli koje je interesovanje srpskih startapa za ovu vrstu događaja u organizaciji grada Beča, Tatzberger dodaje da budući da se ViennaUP pod tim imenom organizuje prvi put, nije moguće napraviti poređenje. Ipak, kako ona dodaje, svi iz organizacije su oduševljeni interesovanjem koje su dobili za prvi put.

Za kraj, ona nam je otkrila da za njihov drugi poziv za, recimo, Vienna Startup Package, broj kandidata iz Srbije takođe raste. “Beč je definitivno odlična tačka ulaska u svet nemačkog govornog područja za srpske startape i rado ćemo im pomoći da to potvrde i izvuku maksimum”, zaključila je na kraju Gabriele.


Zainteresovanim učesnicima na raspolaganju su različita predavanja, a ovo su neke od najzanimljivijih besplatnih sesija za koje su otvorene prijave.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.