Igranje uz ćaskanje: Upoznajte Viberov ‘Rude Rider' - Netokracija.rs

Igranje uz ćaskanje: Upoznajte Viberov ‘Rude Rider’

Jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka koja broji preko 664 miliona korisnika širom sveta, danas je dobila svoju prvu trkačku igricu pod nazivom ‘Rude Rider’, a namenjena je korisnicima iOS i Android uređaja, te je u potpunosti besplatna za preuzimanje.

viber-igra

Predstavljane još jednog igračkog naslova poznatog servisa čime se nastavlja proces proširenja platforme za igre, sa zadovoljstvom je prokomentarisao i glavni menadžer za operacije pri Viberu, Majkl Šmilov, koji je tom prilikom naveo:

Viberova platofma sa igrama beleži zapažen rast, i veoma smo uzbuđeni time što joj dodajemo našu prvu trkačku igru. Pored toga, nastojimo da redovno unapređujemo našu povezanost sa globalnom scenom igara – u nameri da povećamo uživanje u njihovoj društvenoj dimenziji kod naših korisnika.

Takođe, planovi kompanije se između ostalog fokusiraju ka dugoročnim partnerstvima sa studijima za produkciju igara ali i na dodavanje novih naslova na Viberovu platformu pod nazivom „Viber Games“, sa ciljem da se svake godine na njoj predstavi dvadesetak novih ostvarenja iz mobilnog gejminga.

Kako da uništite sve pred sobom na putu?

„Rude Rider“ počinje tako što učesnici jurcaju kroz saobraćaj, dižu u vazduh druga vozila, helikoptere, tenkove i bilo koju drugu prepreku koja im se nađe na putu. Tokom trajanja igre, Rudi (karakter iz kolekcije stickera) iskazuje svoj bezobrazluk i sarkazam, te nipodaštava i vređa druge likove. Cilj je skupiti što više poena uništavanjem prepreka i korišćenjem istih za dodatno unapređenje vozila.

Viber Connect opcija koja je sastavni deo ove igre, dodaje društvenu dimenziju, time što omogućava igračima da se probiju do vrha rang-liste učesnika, takmiče protiv njihovih prijatelja, šalju im poklone i „prave važni“ postignutim rezultatima.

Korisnici već danas mogu preuzeti pomenutu igru i to potpuno besplatno putem Google Play i App Store prodavnica. Iz Vibera između ostalog navode da se njihovo tržište igara trenutno sastoji od šest naslova, te da su još od prvog predstavljanja prošle godine igre ove kompanije preuzete više od 20 miliona puta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Propustili ste

Karijere

CENTAR predstavio svoj predlog za rešavanje poreskog pitanja frilensera – Branka Anđelković otkriva detalje

Suosnivačica Centra za istraživanje javnih politika analizira aktuelnu situaciju i predstavlja predlog rešenja koji bi zadovoljio obe strane - i frilensere i državu.

Društvene mreže

Anđeli Milošević Instagram je ugasio biznis nalog. Zašto?

Da li poslovni i privatni profili na Instagramu mogu da budu ugroženi zbog 'third party' aplikacija za merenje metrika? Otkrivamo na realnom primeru naše sagovornice čiji je poslovni profil izbrisan usled povezivanja sa pomenutim aplikacijama.

Office Talks Podcast

Odsustvo društvene odgovornosti (gost Nikola Parun)

19. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa Nikolom Parunom, politikologom i marketing stručnjakom u agenciji Ovation BBDO sa kojiim smo se dotakli teme društvene odgovornosti i aktivizma kompanija i organizacija u izazovnim vremenima.

Startapi i poslovanje

Predstavljen ekspoze nove Vlade: Najavljena ulaganja u dalji razvoj tehnološkog sektora u Srbiji

Ana Brnabić, mandatarka za novi sastav Vlade Republike Srbije, predstavila je pred Narodnom Skupštinom svoj ekspoze tj, plan rada buduće Vlade. Sledi dalja digitalizacija privrede, obrazovanja i uprave.

Intervju

Što je pametnija tehnologija, pametniji su i napadači – i zato vodite računa o vašoj ‘cyber’ bezbednosti

U poslednje vreme sve više se govori o sajber bezbednosti, a ove godine smo bili i svedoci ozbiljnih 'phishing' napada na domaće institucije. Kako stati na put ovim napadima u cilju zaštite i stabilnosti poslovanja? 

Gaming

Čime se bavi Game Level dizajner i šta je potrebno za uspeh u gaming industriji?

Nastanak jedne video igre je složen proces u kom učestvuje više različitih profesionalaca - od programera do dizajnera. Otuda smo se odlučili da detaljnije uđemo u svet nastanka igara predstavljanjem različitih aktera koji u tom procesu učestvuju. Ovaj put otkrivamo čime se bavi Game Level dizajner.