Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade

Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade u Novom Sadu

Kompanija Vega IT iz Novog Sada izabrala je pobedničko arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta u pomenutom gradu koja će predstavljati novi hub ove kompanije.

Jedna od najpoznatijih IT kompanija iz Novog Sada postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine, a svoje novo poslovno sedište Vega IT je kupila na javnoj licitaciji po ceni od 5.265.595,40 evra.

Još tada su Vladan Ostojić i Saša Popović, vlasnici Vega IT, izjavili da će se u narednom periodu izvršiti rekonstrukcija čitave zgrade, kao i da bi mogao biti raspisan poseban arhitektonski konkurs koji će odlučiti budući izgled zgrade Radničkog.

Na tom konkursu, između ostalog, učestvovao je i arhitektonski studio Kuzmanov and Partners koji je svojim rešenjem rekonstrukcije zgrade odneo pobedu.

Naravno, svaki dizajn zgrade je bio različit, ali je prema rečima Lazara Kuzmanova, partnera i osnivača pomenutog studija, ideja iza pobedničkog rešenja bila je da se održi identitet ovog objekta kroz moderna dizajnerska rešenja i korišćenjem modernih građevinskih materijala. Samu zgradu sačinjavaće staklena fasada sa elementima rastinja, tačnije bašte što se podudara sa njenom energetskom efikasnošću.

Ovom prilikom, oglasio se i Saša Popović, izvršni direktor pomenute kompanije, koji je tom prilikom istakao sledeće:

Kada smo razmišljali o tome kako će zgrada izgledati, želeli smo da bude moderna, ali i vanvremenska. S obzirom na njenu lokaciju i očekivanja koja naši građani imaju od te zgrade, želeli smo da se ona izdvaja od ostalih, ali da se ne ističe previše. Verujemo da je transparentnost izuzetno važna u poslu, pa smo želeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz spoljašnjost zgrade.

On je pored toga istakao i da su sva četiri rešenja ispunila očekivanja kompanije, a neka od njih su ih i premašila, dok je rešenje dostavljeno od strane Lazara Kuzmanova bio glavni favorit. On veruje da će elegantan dizajn ovog rešenja još jednom učiniti ovu zgradu jednom od poznatih gradskih znamenitosti. “Nadamo se da će izdržati test vremena i da će postati mesto o kojem će naši građani ponosno govoriti u narednim godinama”, istakao je Saša.

Međutim, tek sada sledi najvažniji posao. Kompanija bi sada trebalo da uđe u fazu dva, tačnije izvršavanja građevinskih radova na samoj zgradi, a nakon toga uslediće i opremanje iste kada bi konačno svi zaposleni mogli da se usele u nove radne prostore.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako voditi korisničku podršku ako se vaš tim sastoji od samo nekoliko ljudi?

Iako ste mali tim, veoma je bitno obratiti pažnju na 'feedback' koji vam daju korisnici i postarati se da ste zaista tu za njih. Zato je segment korisničke podrške ponekada presudan.

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Intervju

Symphony organizuje interne tehničke zajednice za razmenu znanja – a uskoro i eksternu konferenciju ‘TechNote’

Ova kompanija je za svoje zaposlene organizovala tehničke zajednice čiji je cilj podela znanja i iskustva među članovima tima (QA, DevOps i Front-End community), a to je preraslo i u eksternu konferenciju 'TechNote' koja startuje od marta.

Tehnologija

Šta je to ‘bear market’ i kako se povezuje sa drastičnim padom kriptovaluta?

U prethodnim danima Bitcoin je doživeo nagli pad vrednosti, spustivši se na ispod 35.000 dolara. Štaviše, kompletno 'crypto' tržište je u padu, smanjujući vrednost gotovo svih kriptovaluta. Šta je uzrok ovom problemu i koji uticaj u svemu tome ima termin 'bear market'?

Office Talks Podcast

Prvi superklasteri u Srbiji i osvrt na Web3

Sa Aleksandrom Popović i Pavlom Batutom razgovarali smo o tome kako se zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede mogu ujediniti u prve srpske superklastere.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.