Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade

Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade u Novom Sadu

Kompanija Vega IT iz Novog Sada izabrala je pobedničko arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta u pomenutom gradu koja će predstavljati novi hub ove kompanije.

Jedna od najpoznatijih IT kompanija iz Novog Sada postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine, a svoje novo poslovno sedište Vega IT je kupila na javnoj licitaciji po ceni od 5.265.595,40 evra.

Još tada su Vladan Ostojić i Saša Popović, vlasnici Vega IT, izjavili da će se u narednom periodu izvršiti rekonstrukcija čitave zgrade, kao i da bi mogao biti raspisan poseban arhitektonski konkurs koji će odlučiti budući izgled zgrade Radničkog.

Na tom konkursu, između ostalog, učestvovao je i arhitektonski studio Kuzmanov and Partners koji je svojim rešenjem rekonstrukcije zgrade odneo pobedu.

Naravno, svaki dizajn zgrade je bio različit, ali je prema rečima Lazara Kuzmanova, partnera i osnivača pomenutog studija, ideja iza pobedničkog rešenja bila je da se održi identitet ovog objekta kroz moderna dizajnerska rešenja i korišćenjem modernih građevinskih materijala. Samu zgradu sačinjavaće staklena fasada sa elementima rastinja, tačnije bašte što se podudara sa njenom energetskom efikasnošću.

Ovom prilikom, oglasio se i Saša Popović, izvršni direktor pomenute kompanije, koji je tom prilikom istakao sledeće:

Kada smo razmišljali o tome kako će zgrada izgledati, želeli smo da bude moderna, ali i vanvremenska. S obzirom na njenu lokaciju i očekivanja koja naši građani imaju od te zgrade, želeli smo da se ona izdvaja od ostalih, ali da se ne ističe previše. Verujemo da je transparentnost izuzetno važna u poslu, pa smo želeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz spoljašnjost zgrade.

On je pored toga istakao i da su sva četiri rešenja ispunila očekivanja kompanije, a neka od njih su ih i premašila, dok je rešenje dostavljeno od strane Lazara Kuzmanova bio glavni favorit. On veruje da će elegantan dizajn ovog rešenja još jednom učiniti ovu zgradu jednom od poznatih gradskih znamenitosti. “Nadamo se da će izdržati test vremena i da će postati mesto o kojem će naši građani ponosno govoriti u narednim godinama”, istakao je Saša.

Međutim, tek sada sledi najvažniji posao. Kompanija bi sada trebalo da uđe u fazu dva, tačnije izvršavanja građevinskih radova na samoj zgradi, a nakon toga uslediće i opremanje iste kada bi konačno svi zaposleni mogli da se usele u nove radne prostore.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.