Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade u Novom Sadu

Kompanija Vega IT iz Novog Sada izabrala je pobedničko arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta u pomenutom gradu koja će predstavljati novi hub ove kompanije.

Jedna od najpoznatijih IT kompanija iz Novog Sada postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine, a svoje novo poslovno sedište Vega IT je kupila na javnoj licitaciji po ceni od 5.265.595,40 evra.

Još tada su Vladan Ostojić i Saša Popović, vlasnici Vega IT, izjavili da će se u narednom periodu izvršiti rekonstrukcija čitave zgrade, kao i da bi mogao biti raspisan poseban arhitektonski konkurs koji će odlučiti budući izgled zgrade Radničkog.

Na tom konkursu, između ostalog, učestvovao je i arhitektonski studio Kuzmanov and Partners koji je svojim rešenjem rekonstrukcije zgrade odneo pobedu.

Naravno, svaki dizajn zgrade je bio različit, ali je prema rečima Lazara Kuzmanova, partnera i osnivača pomenutog studija, ideja iza pobedničkog rešenja bila je da se održi identitet ovog objekta kroz moderna dizajnerska rešenja i korišćenjem modernih građevinskih materijala. Samu zgradu sačinjavaće staklena fasada sa elementima rastinja, tačnije bašte što se podudara sa njenom energetskom efikasnošću.

Ovom prilikom, oglasio se i Saša Popović, izvršni direktor pomenute kompanije, koji je tom prilikom istakao sledeće:

Kada smo razmišljali o tome kako će zgrada izgledati, želeli smo da bude moderna, ali i vanvremenska. S obzirom na njenu lokaciju i očekivanja koja naši građani imaju od te zgrade, želeli smo da se ona izdvaja od ostalih, ali da se ne ističe previše. Verujemo da je transparentnost izuzetno važna u poslu, pa smo želeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz spoljašnjost zgrade.

On je pored toga istakao i da su sva četiri rešenja ispunila očekivanja kompanije, a neka od njih su ih i premašila, dok je rešenje dostavljeno od strane Lazara Kuzmanova bio glavni favorit. On veruje da će elegantan dizajn ovog rešenja još jednom učiniti ovu zgradu jednom od poznatih gradskih znamenitosti. “Nadamo se da će izdržati test vremena i da će postati mesto o kojem će naši građani ponosno govoriti u narednim godinama”, istakao je Saša.

Međutim, tek sada sledi najvažniji posao. Kompanija bi sada trebalo da uđe u fazu dva, tačnije izvršavanja građevinskih radova na samoj zgradi, a nakon toga uslediće i opremanje iste kada bi konačno svi zaposleni mogli da se usele u nove radne prostore.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Istraživanje

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.