Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade

Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade u Novom Sadu

Kompanija Vega IT iz Novog Sada izabrala je pobedničko arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta u pomenutom gradu koja će predstavljati novi hub ove kompanije.

Jedna od najpoznatijih IT kompanija iz Novog Sada postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine, a svoje novo poslovno sedište Vega IT je kupila na javnoj licitaciji po ceni od 5.265.595,40 evra.

Još tada su Vladan Ostojić i Saša Popović, vlasnici Vega IT, izjavili da će se u narednom periodu izvršiti rekonstrukcija čitave zgrade, kao i da bi mogao biti raspisan poseban arhitektonski konkurs koji će odlučiti budući izgled zgrade Radničkog.

Na tom konkursu, između ostalog, učestvovao je i arhitektonski studio Kuzmanov and Partners koji je svojim rešenjem rekonstrukcije zgrade odneo pobedu.

Naravno, svaki dizajn zgrade je bio različit, ali je prema rečima Lazara Kuzmanova, partnera i osnivača pomenutog studija, ideja iza pobedničkog rešenja bila je da se održi identitet ovog objekta kroz moderna dizajnerska rešenja i korišćenjem modernih građevinskih materijala. Samu zgradu sačinjavaće staklena fasada sa elementima rastinja, tačnije bašte što se podudara sa njenom energetskom efikasnošću.

Ovom prilikom, oglasio se i Saša Popović, izvršni direktor pomenute kompanije, koji je tom prilikom istakao sledeće:

Kada smo razmišljali o tome kako će zgrada izgledati, želeli smo da bude moderna, ali i vanvremenska. S obzirom na njenu lokaciju i očekivanja koja naši građani imaju od te zgrade, želeli smo da se ona izdvaja od ostalih, ali da se ne ističe previše. Verujemo da je transparentnost izuzetno važna u poslu, pa smo želeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz spoljašnjost zgrade.

On je pored toga istakao i da su sva četiri rešenja ispunila očekivanja kompanije, a neka od njih su ih i premašila, dok je rešenje dostavljeno od strane Lazara Kuzmanova bio glavni favorit. On veruje da će elegantan dizajn ovog rešenja još jednom učiniti ovu zgradu jednom od poznatih gradskih znamenitosti. “Nadamo se da će izdržati test vremena i da će postati mesto o kojem će naši građani ponosno govoriti u narednim godinama”, istakao je Saša.

Međutim, tek sada sledi najvažniji posao. Kompanija bi sada trebalo da uđe u fazu dva, tačnije izvršavanja građevinskih radova na samoj zgradi, a nakon toga uslediće i opremanje iste kada bi konačno svi zaposleni mogli da se usele u nove radne prostore.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.