Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade

Kompanija Vega IT izabrala pobedničko rešenje za rekonstrukciju svoje zgrade u Novom Sadu

Kompanija Vega IT iz Novog Sada izabrala je pobedničko arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta u pomenutom gradu koja će predstavljati novi hub ove kompanije.

Jedna od najpoznatijih IT kompanija iz Novog Sada postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine, a svoje novo poslovno sedište Vega IT je kupila na javnoj licitaciji po ceni od 5.265.595,40 evra.

Još tada su Vladan Ostojić i Saša Popović, vlasnici Vega IT, izjavili da će se u narednom periodu izvršiti rekonstrukcija čitave zgrade, kao i da bi mogao biti raspisan poseban arhitektonski konkurs koji će odlučiti budući izgled zgrade Radničkog.

Na tom konkursu, između ostalog, učestvovao je i arhitektonski studio Kuzmanov and Partners koji je svojim rešenjem rekonstrukcije zgrade odneo pobedu.

Naravno, svaki dizajn zgrade je bio različit, ali je prema rečima Lazara Kuzmanova, partnera i osnivača pomenutog studija, ideja iza pobedničkog rešenja bila je da se održi identitet ovog objekta kroz moderna dizajnerska rešenja i korišćenjem modernih građevinskih materijala. Samu zgradu sačinjavaće staklena fasada sa elementima rastinja, tačnije bašte što se podudara sa njenom energetskom efikasnošću.

Ovom prilikom, oglasio se i Saša Popović, izvršni direktor pomenute kompanije, koji je tom prilikom istakao sledeće:

Kada smo razmišljali o tome kako će zgrada izgledati, želeli smo da bude moderna, ali i vanvremenska. S obzirom na njenu lokaciju i očekivanja koja naši građani imaju od te zgrade, želeli smo da se ona izdvaja od ostalih, ali da se ne ističe previše. Verujemo da je transparentnost izuzetno važna u poslu, pa smo želeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz spoljašnjost zgrade.

On je pored toga istakao i da su sva četiri rešenja ispunila očekivanja kompanije, a neka od njih su ih i premašila, dok je rešenje dostavljeno od strane Lazara Kuzmanova bio glavni favorit. On veruje da će elegantan dizajn ovog rešenja još jednom učiniti ovu zgradu jednom od poznatih gradskih znamenitosti. “Nadamo se da će izdržati test vremena i da će postati mesto o kojem će naši građani ponosno govoriti u narednim godinama”, istakao je Saša.

Međutim, tek sada sledi najvažniji posao. Kompanija bi sada trebalo da uđe u fazu dva, tačnije izvršavanja građevinskih radova na samoj zgradi, a nakon toga uslediće i opremanje iste kada bi konačno svi zaposleni mogli da se usele u nove radne prostore.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.