Vega IT investirala u domaći gejming studio Thorium Games

Vega IT investirala u domaći Thorium Games i tako najavila svoj ulazak u gejming industriju

Ova kompanija istakla je da su prepoznali potencijal industrije razvoja video igara i da su pronašli savršenog partnera u lokalnoj kompaniji Thorium Games.

Diverzifikacija biznisa, ističe se u saopštenju, je nešto na šta Vega IT polaže dosta pažnje i upravo zbog toga odlučili su da uđu u gejming industriju investirajući u ovaj lokalni studio. “Istraživanja organizacije Startup Genome za poslednje dve godine pokazuju da gejming industrija ima veliku vrednost i još veći potencijal u Srbiji. To smo i sami mogli da primetimo prateći dešavanja na našoj startup/gaming sceni prethodnih godina”, istakao je Saša Popović, jedan od osnivača pomenute kompanije. On dodaje:

Mi već godinama investiramo u razvoj i prodaju softverskih proizvoda namenjenih kompanijama (B2B) i svesni smo velikog broja izazova koje takav poslovni model nosi – tu pre svega mislim na slučaj kada takve proizvode treba prodati iz Srbije kompanijama širom sveta.

Sa druge strane, dodaje on, kada kreirate video-igru, njeno plasiranje je manje-više podjednak izazov za kompanije iz celog sveta i zbog toga veruju da gejming predstavlja ozbiljnu priliku za postizanje poslovnih uspeha, a samim tim i za dalji prosperitet naše zemlje. “Ne mislimo da je lako uspeti u svetu video-igara, ali nam prethodno napisano daje nadu da je to moguće ostvariti, i to lakše nego sa B2B pristupom, zbog čega ćemo se potruditi da tu teoriju potvrdimo u praksi”, navodi Popović.

Uskoro slede nove investicije?

Saša je istakao i da su se za investiciju u Thorium Games odlučili zbog tima i Bobana Blagojevića, čoveka koji će voditi Thorium Games kao naš partner i direktor te gejming kompanije. “Kada razmišljamo o ulaganju u neku kompaniju, mi u stvari razmišljamo o tome ko su ljudi koji je vode (ili će je voditi) i onda praktično ulažemo u te ljude, a ne u kompanije, mašine ili nešto treće. U ovom slučaju smo bili oduševljeni stavom, energijom i iskustvom”,  kaže Popović i otkriva kakvi su im planovi za budućnost:

Plan nam je da Thorium Games uporedo razvija video-igre po porudžbini, kao i sopstvene koje će samostalno plasirati na globalnom tržištu. Ovo uključuje video igre iz domena Hyper Casual i iGaming, dve oblasti sa kojima Thorium Games tim ima najviše iskustva, ali ćemo u narednom periodu pratiti dešavanja u ovoj industriji, te razmišljati i o nekim drugim potencijalnim prilikama.

Inače, Vega IT pre dve godine investirala je i u domaći startap Publitio, a uskoro će možda biti reči i o novim investicijama u druge lokalne timove.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.