South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions

South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions – sledi dalji rast poslovanja i razvoj proizvoda

Crnogorski startap Uhura Solutions koji razvija napredno AI rešenje za digitalno čitanje i razumevanje ugovora, podigao je investiciju u vrednosti od 400 hiljada evra zahvaljujući fondu South Central Ventures. Dobijena sredstva biće uložena za ubrzani rast poslovanja i razvoj proizvoda.

Iz startapa Uhura Solutions koji, pored Podgorice, ima svoje sedište i u Londonu, najavljuju da će investiciju iskoristiti za dalje poboljšanje tehnologije sa kojom raspolaže, kao i da poveća svoje prisustvo u finansijskom i preduzetničkom sektoru. Inače, tehnologija iza koje stoji tim iz Crne Gore, bazira se ne veštačkoj inteligenciji koja bi značajno mogla da pojednostavi i ubrza čitanje i dalje procesuiranje dokumenata i ugovora u finansijskim i drugim institucijama.

Na ovaj način će se uz pomoć automatizovane tehnologije koji će zameniti one manuelne metode smanjiti upotreba resursa (poput vremena i ljudstva) u kompanijama, bankama ili nekim drugim organizacijama.

Sam sistem bi zahvaljujući naprednoj tehnologiji trebao da skrati vreme procesuiranja dokumenata sa nekoliko sati na nekoliko minuta, s obzirom na to da je poznatno kako pregledi ugovora oduzimaju mnogo vremena zaposlenima u različitim poslovanjima. Olakšavanjem ovog veoma bitnog procesa, Uhura Solutions osigurava da timovi, bilo da su manji ili veći, dobiju znatno jasniji uvid u svoje dokumente – te da se lakše fokuisraju na poslovanje.

Kroz investiciju do bržeg plasiranja proizvoda na tržište

Suosnivač i CEO pomenutog startapa, Đuro Stojanović prokomentarisao je za medije kako su on i njegov tim došli na ideju da realizuju i na kraju plasiraju na tržište napredno rešenje namenjeno velikim poslovanim organizacijama, kao i manjim firmama:

Tokom godina, radili smo u različitim inostranim korporacijama, uključujući i banke, pa moram posebno da napomenem da način na koji se dokumenti danas obrađuju i procesuiraju su usporeni i pomalo zastereli. Ne samo sa strane korisnika, već i zaposlenih u finansijskim institucijama – te smo odlučili da uradimo nešto po tom pitanju.

Đuro takođe dodaje da je čitavom timu velika čast što su podržani od strane South Central Ventures fonda, s obzirom na to da ovaj investicioni fond ima dokazano iskustvo u podržavanju uspešnih B2B startapa koji kreiraju softvere za različite namene. Kako kaže, SCV će biti odličan partner za dalju fazu razvoja startapa Uhulu Solutions.   

Sa druge strane, direktor pomenutog fonda, Vuk Đukić povodom investicije u startap iz Crne Gore ističe sledeće:

Uz pomoć ove investicije, cilj nam je da dodatno ubrzamo napredak startapa i uvedemo ga u svet korporacija – rešavajući sada već dugogodišnji problem sporog pregleda ugovora ali i grešaka koje idu uz taj proces.

Uhura Solutins su 2018. godine osnovali Đuro Stojanović, Bojan Tešić, Blažo Crvenica i Mladen Marković, tim preduzetnika iz Crne Gore koji imaju visoko tehničko znanje i znanje iz oblasti za koju je njihovo rešenje namenjeno. Podsetimo, Uhura Solutions je prošle godine uspešno prošao Barclays akcelerator podržan od strane Techstars-a u Tel Avivu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.