South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions

South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions – sledi dalji rast poslovanja i razvoj proizvoda

Crnogorski startap Uhura Solutions koji razvija napredno AI rešenje za digitalno čitanje i razumevanje ugovora, podigao je investiciju u vrednosti od 400 hiljada evra zahvaljujući fondu South Central Ventures. Dobijena sredstva biće uložena za ubrzani rast poslovanja i razvoj proizvoda.

Iz startapa Uhura Solutions koji, pored Podgorice, ima svoje sedište i u Londonu, najavljuju da će investiciju iskoristiti za dalje poboljšanje tehnologije sa kojom raspolaže, kao i da poveća svoje prisustvo u finansijskom i preduzetničkom sektoru. Inače, tehnologija iza koje stoji tim iz Crne Gore, bazira se ne veštačkoj inteligenciji koja bi značajno mogla da pojednostavi i ubrza čitanje i dalje procesuiranje dokumenata i ugovora u finansijskim i drugim institucijama.

Na ovaj način će se uz pomoć automatizovane tehnologije koji će zameniti one manuelne metode smanjiti upotreba resursa (poput vremena i ljudstva) u kompanijama, bankama ili nekim drugim organizacijama.

Sam sistem bi zahvaljujući naprednoj tehnologiji trebao da skrati vreme procesuiranja dokumenata sa nekoliko sati na nekoliko minuta, s obzirom na to da je poznatno kako pregledi ugovora oduzimaju mnogo vremena zaposlenima u različitim poslovanjima. Olakšavanjem ovog veoma bitnog procesa, Uhura Solutions osigurava da timovi, bilo da su manji ili veći, dobiju znatno jasniji uvid u svoje dokumente – te da se lakše fokuisraju na poslovanje.

Kroz investiciju do bržeg plasiranja proizvoda na tržište

Suosnivač i CEO pomenutog startapa, Đuro Stojanović prokomentarisao je za medije kako su on i njegov tim došli na ideju da realizuju i na kraju plasiraju na tržište napredno rešenje namenjeno velikim poslovanim organizacijama, kao i manjim firmama:

Tokom godina, radili smo u različitim inostranim korporacijama, uključujući i banke, pa moram posebno da napomenem da način na koji se dokumenti danas obrađuju i procesuiraju su usporeni i pomalo zastereli. Ne samo sa strane korisnika, već i zaposlenih u finansijskim institucijama – te smo odlučili da uradimo nešto po tom pitanju.

Đuro takođe dodaje da je čitavom timu velika čast što su podržani od strane South Central Ventures fonda, s obzirom na to da ovaj investicioni fond ima dokazano iskustvo u podržavanju uspešnih B2B startapa koji kreiraju softvere za različite namene. Kako kaže, SCV će biti odličan partner za dalju fazu razvoja startapa Uhulu Solutions.   

Sa druge strane, direktor pomenutog fonda, Vuk Đukić povodom investicije u startap iz Crne Gore ističe sledeće:

Uz pomoć ove investicije, cilj nam je da dodatno ubrzamo napredak startapa i uvedemo ga u svet korporacija – rešavajući sada već dugogodišnji problem sporog pregleda ugovora ali i grešaka koje idu uz taj proces.

Uhura Solutins su 2018. godine osnovali Đuro Stojanović, Bojan Tešić, Blažo Crvenica i Mladen Marković, tim preduzetnika iz Crne Gore koji imaju visoko tehničko znanje i znanje iz oblasti za koju je njihovo rešenje namenjeno. Podsetimo, Uhura Solutions je prošle godine uspešno prošao Barclays akcelerator podržan od strane Techstars-a u Tel Avivu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nike, IBM i McDonald’s koriste srpski Vacation Tracker kako bi pratili godišnje odmore svojih zaposlenih

Praćenje godišnjih odmora, bolovanja i slobodnih dana u kompanijama sa velikim brojem zaposlenih često ume da bude komplikovan i zamoran proces. Rešenje ovog izazova u vidu digitalnog servisa Vacation Tracker ponudio je razvojni tim kompanije Cloud Horizon u Srbiji.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.