South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions

South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions – sledi dalji rast poslovanja i razvoj proizvoda

Crnogorski startap Uhura Solutions koji razvija napredno AI rešenje za digitalno čitanje i razumevanje ugovora, podigao je investiciju u vrednosti od 400 hiljada evra zahvaljujući fondu South Central Ventures. Dobijena sredstva biće uložena za ubrzani rast poslovanja i razvoj proizvoda.

Iz startapa Uhura Solutions koji, pored Podgorice, ima svoje sedište i u Londonu, najavljuju da će investiciju iskoristiti za dalje poboljšanje tehnologije sa kojom raspolaže, kao i da poveća svoje prisustvo u finansijskom i preduzetničkom sektoru. Inače, tehnologija iza koje stoji tim iz Crne Gore, bazira se ne veštačkoj inteligenciji koja bi značajno mogla da pojednostavi i ubrza čitanje i dalje procesuiranje dokumenata i ugovora u finansijskim i drugim institucijama.

Na ovaj način će se uz pomoć automatizovane tehnologije koji će zameniti one manuelne metode smanjiti upotreba resursa (poput vremena i ljudstva) u kompanijama, bankama ili nekim drugim organizacijama.

Sam sistem bi zahvaljujući naprednoj tehnologiji trebao da skrati vreme procesuiranja dokumenata sa nekoliko sati na nekoliko minuta, s obzirom na to da je poznatno kako pregledi ugovora oduzimaju mnogo vremena zaposlenima u različitim poslovanjima. Olakšavanjem ovog veoma bitnog procesa, Uhura Solutions osigurava da timovi, bilo da su manji ili veći, dobiju znatno jasniji uvid u svoje dokumente – te da se lakše fokuisraju na poslovanje.

Kroz investiciju do bržeg plasiranja proizvoda na tržište

Suosnivač i CEO pomenutog startapa, Đuro Stojanović prokomentarisao je za medije kako su on i njegov tim došli na ideju da realizuju i na kraju plasiraju na tržište napredno rešenje namenjeno velikim poslovanim organizacijama, kao i manjim firmama:

Tokom godina, radili smo u različitim inostranim korporacijama, uključujući i banke, pa moram posebno da napomenem da način na koji se dokumenti danas obrađuju i procesuiraju su usporeni i pomalo zastereli. Ne samo sa strane korisnika, već i zaposlenih u finansijskim institucijama – te smo odlučili da uradimo nešto po tom pitanju.

Đuro takođe dodaje da je čitavom timu velika čast što su podržani od strane South Central Ventures fonda, s obzirom na to da ovaj investicioni fond ima dokazano iskustvo u podržavanju uspešnih B2B startapa koji kreiraju softvere za različite namene. Kako kaže, SCV će biti odličan partner za dalju fazu razvoja startapa Uhulu Solutions.   

Sa druge strane, direktor pomenutog fonda, Vuk Đukić povodom investicije u startap iz Crne Gore ističe sledeće:

Uz pomoć ove investicije, cilj nam je da dodatno ubrzamo napredak startapa i uvedemo ga u svet korporacija – rešavajući sada već dugogodišnji problem sporog pregleda ugovora ali i grešaka koje idu uz taj proces.

Uhura Solutins su 2018. godine osnovali Đuro Stojanović, Bojan Tešić, Blažo Crvenica i Mladen Marković, tim preduzetnika iz Crne Gore koji imaju visoko tehničko znanje i znanje iz oblasti za koju je njihovo rešenje namenjeno. Podsetimo, Uhura Solutions je prošle godine uspešno prošao Barclays akcelerator podržan od strane Techstars-a u Tel Avivu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5G mreža nas neće štetno ‘ozračiti’, ali širenje dezinformacija i lažnih vesti sigurno hoće

Fizička pojava kao što je štetno zračenje ne mora nužno uvek da dođe iz nuklearnog reaktora, sunca ili radona, već se javlja u različitim oblicima - u čemu bi, prema pisanju pojedinih medija, svoju ulogu mogla da odigra i 5G mreža.

Analiza

Od nepoznate reči do najjačeg IT sektora: Kako se Blockchain razvijao u Srbiji?

Kada su u maju ove godine objavljeni rezultati Startap Genome istraživanja, mnogi od nas ostali su začuđeni nad činjenicom da se Srbija našla u top 5 zemalja po broju blockchain developera na svetu. U ovom tekstu vraćamo se u prošlost, kada je ta zajednica bila tek na začetku sa ciljem da odgovorimo na pitanje - kako je do toga došlo?

Internet marketing

Možda ne znamo odakle dolazi naša roba, ali dovoljno smo se zgadili da bismo kampanju proglasili uspešnom

Otkrivamo kako je izgledao kreativni proces iza kampanje koja je obeležila leto i festivalsku sezonu.

Propustili ste

Mobilno

Saša Leković (Telenor): Omogućili smo startapima da prvi testiraju 5G mrežu jer oni su naši logični partneri

Peta generacija mobilnog prenosa podataka postala je glavna tema u tehnološkom svetu. Za razliku od LTE (4G) tehnologije, novi standard mobilnog Interneta doneće znatno veće brzine i stabilniju konekciju. Saša Leković, CTO Telenora, otkriva za Netokraciju planove ovog operatera kada je 5G u pitanju.

Startapi i poslovanje

Utrenu.com sa svojih 16.000 članova povezuje profesionalce i korisnike na tržištu deljenja usluga

Sajt UTrenu.com jedan je od servisa na digitalnom prostoru Srbije koji korisnicima omogućava povezivanje sa profesionalcima iz različitih oblasti. U razgovoru sa menadžerom portala otkrivamo po čemu se ovaj sajt razlikuje od konkurencije i koji su naredni planovi za širenje i poslovanje.

Analiza

Beskontaktna plaćanja putem telefona predstavljaju ono što korisnici žele – mogućnost izbora

Šta nam mCard usluga Mastercarda i Societe Generale banke govori o razvoju bankarskog sektora u Srbiji?

Tehnologija

5G mreža nas neće štetno ‘ozračiti’, ali širenje dezinformacija i lažnih vesti sigurno hoće

Fizička pojava kao što je štetno zračenje ne mora nužno uvek da dođe iz nuklearnog reaktora, sunca ili radona, već se javlja u različitim oblicima - u čemu bi, prema pisanju pojedinih medija, svoju ulogu mogla da odigra i 5G mreža.

Kultura 2.0

Gde Hooloovoo postavlja granicu kada je ‘Employer Branding’ u pitanju? U WC-u developerske konferencije

Kako da u oblasti Employer Brandinga radite nešto na šta se niko nije usudio, dok istovremeno širite posao i održavate profesionalni standard? Odgovori stižu iz kompanije Hooloovoo.

Startapi i poslovanje

Elevator Lab takmičenje otvoreno je za sve fintech startape – najboljem sledi 10.000€ i nastavak takmičenja u Beču

Regionalno takmičenje Elevator Lab Challenge otvoreno je za sve startape koji imaju gotov MVP i dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a prijave su otvorene do 10. avgusta.