Uber lansira svoj prvi servis za motocikle, pogodite gde? - Netokracija.rs

Uber lansira svoj prvi servis za motocikle, pogodite gde?

Poznata kompanija za naručivanje taksi vozila širom sveta, lansirala je istu uslugu ali za dvotočkaše i to kao pilot program u prestonici Tajlanda. Novi UberMOTO servis na početku će biti namenjen svetskim gradovima sa većom stopom tržišnog rasta, a koji se u isto vreme suočavaju sa ogromnim gužvama u saobraćaju.

uber-moto-

Kako prenosi The Verge, za korisnike u Bangkoku UberMOTO će predstavljati dodatnu opciju pored standardne aplikacije ovog servisa koji je dostupan u ovoj zemlji, te će funkcionisati na isti način kao i prilikom naručivanja taksi vozila. Inače, svaki motociklista bi morao da prođe sve Uberove ispite i testove baš kao i vozači automobila, a pored toga biće obavezni i da obezbede kacige za svoje putnike.

Cena vožnje će naravno varirati u zavisnosti od pređenih kilometara i vremena provedenog tokom transporta od jedne lokacije do druge, dok će sa druge strane korisnici moći da izaberu da li će platit račun u kešu ili kreditnom karticom.

Iz Ubera navode da je Bangkok pravi izbor za lansiranje pomenutog servisa iz razloga što se u ovom gradu motocikli koriste kao primarno prevozno sredstvo, te se brže mogu probiti kroz svakodnevne saobraćajne gužve koje nekada predstavljaju i velike probleme.

Da li nam neuspeli pokušaj u Indiji nešto govori?

Naime, kompanija vredna preko 70 milijardi dolara, već je izvršila određena testiranja sličnih usluga, takođe na brzo rastućim tržištima kao što je Indija, gde je lansiran servis UberAUTO, putem koga su mogli da se naručuju tradicionalni indijski trotočkasi. Međutim, ova usluga nije funkcionisala baš najbolje, te je ugašena samo nakon osam meseci rada.

Da li će slična sudbina da se dogodi i u Tajlandu, ostaje nam da sačekamo neko vreme i sami se uverimo kako će novi Uberov servis biti prihvaćen od strane korisnika u ovoj azijskoj zemlji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.