Uber lansira svoj prvi servis za motocikle, pogodite gde? - Netokracija.rs

Uber lansira svoj prvi servis za motocikle, pogodite gde?

Poznata kompanija za naručivanje taksi vozila širom sveta, lansirala je istu uslugu ali za dvotočkaše i to kao pilot program u prestonici Tajlanda. Novi UberMOTO servis na početku će biti namenjen svetskim gradovima sa većom stopom tržišnog rasta, a koji se u isto vreme suočavaju sa ogromnim gužvama u saobraćaju.

uber-moto-

Kako prenosi The Verge, za korisnike u Bangkoku UberMOTO će predstavljati dodatnu opciju pored standardne aplikacije ovog servisa koji je dostupan u ovoj zemlji, te će funkcionisati na isti način kao i prilikom naručivanja taksi vozila. Inače, svaki motociklista bi morao da prođe sve Uberove ispite i testove baš kao i vozači automobila, a pored toga biće obavezni i da obezbede kacige za svoje putnike.

Cena vožnje će naravno varirati u zavisnosti od pređenih kilometara i vremena provedenog tokom transporta od jedne lokacije do druge, dok će sa druge strane korisnici moći da izaberu da li će platit račun u kešu ili kreditnom karticom.

Iz Ubera navode da je Bangkok pravi izbor za lansiranje pomenutog servisa iz razloga što se u ovom gradu motocikli koriste kao primarno prevozno sredstvo, te se brže mogu probiti kroz svakodnevne saobraćajne gužve koje nekada predstavljaju i velike probleme.

Da li nam neuspeli pokušaj u Indiji nešto govori?

Naime, kompanija vredna preko 70 milijardi dolara, već je izvršila određena testiranja sličnih usluga, takođe na brzo rastućim tržištima kao što je Indija, gde je lansiran servis UberAUTO, putem koga su mogli da se naručuju tradicionalni indijski trotočkasi. Međutim, ova usluga nije funkcionisala baš najbolje, te je ugašena samo nakon osam meseci rada.

Da li će slična sudbina da se dogodi i u Tajlandu, ostaje nam da sačekamo neko vreme i sami se uverimo kako će novi Uberov servis biti prihvaćen od strane korisnika u ovoj azijskoj zemlji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Propustili ste

Tehnologija

Kako je softver otvorenog koda uticao da rover NASA-e uspešno sleti na Mars?

Prešavši put od preko 200 miliona kilometara još jedan rover sa Zemlje je, nakon sedam meseci, uspešno sleteo na Mars. Pored mnogih inženjerskih dostignuća na ovom polju, vrlo važnu ulogu za ovaj veliku uspeh, odigrao je, ni manje ni više - softver otvorenog koda.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.