Uber formirao poseban odbor za bezbednost vozača i putnika

Uber formirao poseban odbor za bezbednost vozača i putnika

Svetski poznat servis koji stoji iza jedne od napopulanrijih aplikacija za naručivanje vožnji, najavio je da aktivno radi na formiranju posebnog, globalnog savetodavnog odbora koji će biti zadužen za rešavanje bezbednosnih problema svojih vozača, ali i putnika - budući da je Uberova sigurnost u nekoliko slučajeva poljuljana.

u1

Kako piše Business Insider, pomenuta kompanija u prethodnom periodu suočavala se sa značajnim problemima kada je reč o bezbednosti vozača, pri čemu je opasnost po njihovu sigurnost dostigla svetske razmere. Upravo iz tih razloga, šest članova novoformirane komisije imaće zadatak da stane na put ovim pretnjama.

Povodom ove vest, oglasio se i Džo Sulivan, šef bezbednosti u Uberu koji je u intervjuu za Los Angeles Times istakao:

Tokom čitave moje karijere fokusiran sam na tehnološku bezbednost i sigurnost. Međutim, ubeđen sam da ovakve stvari čovek ne može da preuzme sam, posebno ako se radi o tehnologiji koja vremenom sve više napreduje, te evoluciji proizvoda koja se odvija velikom brzinom.

Šerif, sa značkom…

Džo jasno stavlja do znanja da je formiranje pomenutog odbora bilo neminovno, te da ga u ovom trenutku sačinjavaju neki od bivših i sadašnjih članova organa reda, kao što su Ed Dejvis iz bostonske policije, Sindi Sautvorth iz organizacije za sprečavanje nasilja u porodici, kao i bivši zamenik izvršnog direktora teksaškog departmana za transport, Džon Barton.

Vest o Uberovom globalnom timu zaduženom za bezbednost, dolazi u godini kada se ova kompanija susreće sa lošim vestima koje ne zobilaze medije. Kako se nemile scene ne bi opet događale, kompanija čija je vrednost procenjena na približno 70 milijardi dolara svakako je napravila važan korak napred – a koliko će se on isplatiti, videćemo brže nego što smo mislili.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.