Nakon 9 godina, Twitter lansirao zvaničan WordPress plugin

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Nakon 9 godina, Twitter lansirao zvaničan WordPress plugin

Twitter i WordPress jednostavno idu jedno uz drugo. Iako danas postoji veliki broj ‘third party’ plugin-ova koji omogućavaju prikazivanje tvitova i druge opcije, zvaničan Twitter plugin stiže devet godina od kako je kompanija prvobitno lansirana.

tw1

WordPress zajednica danas je bukvalno preplavljena sličnim rešenjima (postoji bukvalno stotine i stotine različitih plugin-ova). Ipak, nakon skoro decenije postojanja, iz Twitter-a su odlučili da pripreme iznenađenje za ljubitelje najzastupljenijeg CMS-a na svetu. O da, Twitter i WordPress danas su postali prijatelji.

Zvaničan plugin stiže sa nekoliko zanimljivih funkcionalnosti, iako je većina njih do sada bila dostupna putem sličnih rešanja:

  • Omogućeno dodavanje “Share” dugmeta za lakše deljenje sadržaja od strane posetilaca
  • Lakše embed-ovanje tvitova, odabir boje kako bi se prikazani tvit slagao sa bojom vašeg sajta
  • Automatsko kreiranje “Twitter Cards” opcije za vaš nalog
  • Dodavanje “Follow” dugmeta na vaš sajt
  • Prati konverzije ukoliko ste pokrenuli Twitter kampanju za vaš WordPress sajt ili blog

Ipak, kako piše TechCrunch, jedna od glavnih opcija koja nedostaje pomenutom rešenju jeste postavljanje Twitter feed-a na sajt, putem koga se prikazuju poslednji tvitovi sa vašeg naloga ili naloga vašeg bloga tj. sajta. Gotovo je izvesno da ćemo vremenom dobiti i tu funkciju, kao i mnoge druge zasnovane na tehničkim unapređenjima same platforme.

Zvaničan Twitter plugin za WordPress možete pruzeti sa WordPress.org.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.