Twitter gubi na vrednosti usled preskupih reklama

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Twitter gubi na vrednosti usled preskupih reklama – ima li spasa za ovu društvenu mrežu?

Problemi kompanije kada je reč o prihodima, izgleda da vremenom postaju sve gori, te da se veoma slab rast novačanih sredstava vezuje za nezadovoljstvo oglašivača na ovoj društvenoj mreži koji se žale na preterano skup reklamni prostor. Kako trenutno stoje stvari, izgleda da će pomenuti problem i dalje biti sastavni deo Twittera, te nema naznaka kada bi isti mogao da bude rešen.

twitter-prihod 1

Štaviše, pored velikog problema pada akcija na berzi, kompanija nije ni imala uvid u procene prihoda sa Wall Street-a za drugi kvartal. Kako piše Recode, ono što je ipak mnogo više zabrinjavajući podatak jeste da je kompanija drastično smanjila svoje projekcije prihoda za treći kvartal, iz koje su između ostalog obelodanili i glavne razloge za pomenuti problem.

Tako iz Twittera navode da konkurencija veoma brzo raste ukoliko govorimo o ponudama za oglašavanje velikim brendovima, dok sa druge strane, Instagram i Snapchat sve više rastu, sigurno i ubrzano ulazeći na Twitterovo polje. Ono što predstavlja možda i najveći problem jeste veoma skup oglašivački prostor na ovoj društvenoj mreži, ili kako iz kompanije kažu – “cene se i dalje kreću u oblasti premijuma”, što i svakako jeste ukoliko poredimo sa konkurencijom.

Iz kompanije takođe kažu kako će nastojati da reše ovaj problem, dokazujući oglašivačima da je plaćanje trenutnih cena oglasa zapravo dobra ideja. Kako ocenjuju iz ove društvene mreže, izazov leži u merenju aktivnosti publike, što na kraju može uticati da te iste reklame dovedu do prodaje.

Iz Twittera se i dalje drže stare strategije

Sa druge strane, bitno je napomenuti da Twitter dodatno naplaćuje oglašivačima i angažovanost korisnika, kao što su klikovi na linkovima u okviru tvitova ili retvitovi, što predstavlja često veoma skupe akcije za određene oglašivače. Iz Twittera ipak misle nešto drugačije, a to potvrđuje i COO kompanije, Adam Bein koji ističe kako postoje pojedini oglašivači koji se fokusiraju samo na cene, dok postoje i oni koji prvo gledaju vrednost koju dobijaju za određenu cenu.

Adam takođe smatra da dokle god kompanija bude nudila premijum pakete, da će isti svakako morati da budu opravdani. Naravučenije, iz kompanije žele da kažu kako njihov reklamni prostor zapravo jeste skup ali iz razloga što daje veću vrednost nego na nekim drugim mestima.

twitter-dijagram
Da li bi Twitter novom strategijom u predstojećem periodu mogao da zaustavi poniranje prihoda? (Izvor: recode.com)

Ukoliko govorimo o izazovima Twittera sa prihodima, bitno je istaći da čak 89 posto sredstava dolazi upravo sa mobilnih uređaja – te je veoma nezgodno pratiti koji oglasi dovode do prodaje a koji ne – posebno ukoliko ljudi kupuju proizvode ili usluge offline.

Čak i iz Facebooka pokušavaju da još bolje preciziraju ove podatke, međutim, poznata društvene mreže raspolaže sa znatno više podataka nego Twitter, kao i sa pet puta većom korisničkom bazom – dopuštajući sebi mogućnost ulaganja više vremena za usavršavanje merenja aktivnosti korisnika sa mobilnih uređaja. Twitter će sa druge strane i dalje da se suočava sa drastičnim padom krive na dijagramu – sve dok se ne budu okrenuli ka nešto boljoj taktici, koja im može obezbediti sigurniju budućnosti i izlazak iz krize.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Kolumna

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.