Twitter testira dugme za Periscope u okviru svoje aplikacije - Netokracija.rs

Twitter testira dugme za Periscope u okviru svoje aplikacije

Gledajući u leđa Facebooku koji sve više ulaže u live video sadržaj, iz Twittera su svesni da brzo moraju da porade na novim opcijama i novitetima u okviru svog live-streaming sevisa Periscope kako bi nekako parirali poznatoj društvenoj mreži. Iz tih razloga, iz pomenute kompanije su počeli sa testiranjem dugmeta koji bi korisnike direktno vodio do Periscopea i to iz aplikacije Twittera za mobilne uređaje.

 

twitter-periscopeKako prenosi TechCrunch, pomenuta opcija je trenutno u fazi testiranja, te je dostupna samo manjem broju korisnika Twittera na Android uređajima, koji mogu pristuputi novom „Go Live“ dugmetu koje se nalazi zajedno sa ostalim opcijama za kreiranje multimedijalnog sadržaja, poput snimanja videa ili pravljena fotografije. Korisnici koji već imaju instaliran Periscope na svom uređaju, putem pomenutog dugmeta biće direktno povezani sa ovim live-streaming servisom.

Sa druge strane, oni koji nemaju instaliranu aplikaciju, biće direktno usmereni ka Google Play prodavnici odakle istu mogu preuzeti potpuno besplatno. Štaviše, iz kompanije su istakli da će vremenom svi korisnici biti u mogućnosti da započnu emitovanje videa uživo na Periscopeu, direktno iz Twitter aplikacije.

Da li je Facebook već sada nedostižan?

Ovaj potez svakako ima smisla, te je bilo pitanje vremena u kom trenutku će i zvanično zaživeti, s obzirom na to da je Twitter kupio Periscope još pre godinu dana. Ipak, sa druge strane, Facebook je u ozbiljnom naletu kada je reč o live video sadržaju, te sa svojom bazom korisnika od 1,6 milijardi ljudi, predstavlja ozbiljnu konkurenciju u pomenutom segmentu, te je prema mišljenju mnogih prevazišao Periscope – koji je bio pravi hit otkako je postao dostupan za korisnike širom sveta.

Svesni da sa manjom bazom korisnika ne mogu da pariraju Facebooku, iz Twittera su primorani da u periodu koji sledi više ulože u određene promene i novine, kao na primer da omoguće direktan prenos videa iz svoje aplikacije – što trenutno nije slučaj. Sa druge strane, iz Facebooka već imaju veliku prednost, jer omogućavaju korisnicima pomenutu opciju i ozbiljno shvataju ovaj novi i sve zanimljiviji sadržaj – te su zasluženo preuzeli prvo mesto od Periscopea, brže nego što se očekivalo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Maratonci trče počasni krug (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduztništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.