Twitter testira dugme za Periscope u okviru svoje aplikacije - Netokracija.rs

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Twitter testira dugme za Periscope u okviru svoje aplikacije

Gledajući u leđa Facebooku koji sve više ulaže u live video sadržaj, iz Twittera su svesni da brzo moraju da porade na novim opcijama i novitetima u okviru svog live-streaming sevisa Periscope kako bi nekako parirali poznatoj društvenoj mreži. Iz tih razloga, iz pomenute kompanije su počeli sa testiranjem dugmeta koji bi korisnike direktno vodio do Periscopea i to iz aplikacije Twittera za mobilne uređaje.

 

twitter-periscopeKako prenosi TechCrunch, pomenuta opcija je trenutno u fazi testiranja, te je dostupna samo manjem broju korisnika Twittera na Android uređajima, koji mogu pristuputi novom “Go Live” dugmetu koje se nalazi zajedno sa ostalim opcijama za kreiranje multimedijalnog sadržaja, poput snimanja videa ili pravljena fotografije. Korisnici koji već imaju instaliran Periscope na svom uređaju, putem pomenutog dugmeta biće direktno povezani sa ovim live-streaming servisom.

Sa druge strane, oni koji nemaju instaliranu aplikaciju, biće direktno usmereni ka Google Play prodavnici odakle istu mogu preuzeti potpuno besplatno. Štaviše, iz kompanije su istakli da će vremenom svi korisnici biti u mogućnosti da započnu emitovanje videa uživo na Periscopeu, direktno iz Twitter aplikacije.

Da li je Facebook već sada nedostižan?

Ovaj potez svakako ima smisla, te je bilo pitanje vremena u kom trenutku će i zvanično zaživeti, s obzirom na to da je Twitter kupio Periscope još pre godinu dana. Ipak, sa druge strane, Facebook je u ozbiljnom naletu kada je reč o live video sadržaju, te sa svojom bazom korisnika od 1,6 milijardi ljudi, predstavlja ozbiljnu konkurenciju u pomenutom segmentu, te je prema mišljenju mnogih prevazišao Periscope – koji je bio pravi hit otkako je postao dostupan za korisnike širom sveta.

Svesni da sa manjom bazom korisnika ne mogu da pariraju Facebooku, iz Twittera su primorani da u periodu koji sledi više ulože u određene promene i novine, kao na primer da omoguće direktan prenos videa iz svoje aplikacije – što trenutno nije slučaj. Sa druge strane, iz Facebooka već imaju veliku prednost, jer omogućavaju korisnicima pomenutu opciju i ozbiljno shvataju ovaj novi i sve zanimljiviji sadržaj – te su zasluženo preuzeli prvo mesto od Periscopea, brže nego što se očekivalo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.