Tumblr za iOS uveo podršku za 'Live Photos'

Tumblr za iOS uveo podršku za ‘Live Photos’

Otkada je Apple predstavio ‘Live Photos’ sa najnovijim iPhone 6S i 6S Plus modelima, ova funkcija postoji samo u okviru zatvorenog ekosistema kompanije iz Kalifornije. Ipak, Tumblr je prvi ‘probio led’, predstavivši novu mobilnu aplikaciju koja sada podržava pomenutu tehnologiju.

Tumblr

Kako prenosi Mashable, u okviru „Dashboard“ sekcije na Tumblr aplikaciji, korisnici lako mogu prepoznaju kružnu ikonicu koja predstavlja Live Photos – baš kao što je to slučaj u foto albumu najnovijeg iPhone uređaja. Naime, svi oni koji su vlasnici iPhonea 6S telefona, mogu aktivirati ovu funkciju koristeći 3D Touch tehnologiju – uz pomoć nešto jačeg pritiska prsta na ekranu.

Takođe, sa novim update-om za iOS koji je dostupan od juče, Tumblr je dobio opciju razmene poruka među korisnicima. Oni chat-u mogu pristupiti tako što će izabrati ikonicu u obliku malog emoji karaktera na dnu ekrana, dok će u okviru konverzacija biti omogućeno i slanje različitih postova i blogova na Tumblru – putem male plave ikonice sa desne strane odeljka za pisanje poruka.

Novi Tumblr već uveliko dostupan

Ažurirana verzija aplikacije uključivaće i druge podrške za 3D Touch kao što je na primer lakša preglednost drugih blogova i postova na ovoj društvenoj mreži koji se mogu videti u punoj veličini zahvaljujući jačim pritiskom prsta na ekranu telefona.

Nova Tumblr aplikacija za iOS je već dostupna za korišćenje, a ukoliko se nije automatski ažurirala na vašem telefonu, to sami možete uraditi putem iTunes prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.