Neka tvoj dizajn krasi novu Tuborg ambalažu

Dizajneri – osmislite izgled nove Tuborg ambalaže i posetite prestižni ‘TYPO Berlin’

Kompanija Carlsberg Group otvorila je ovih dana nagradni konkurs namenjen dizajnerima širom regiona, koji žele da se baš njihova kreacija nađe na ambalaži za 2016. godinu. Zainteresovani svoje prijave mogu poslati do 31. decembra, pri čemu šest najboljih kandidata očekuje put u Berlin, na fantastičnu TYPO konferenciju.

tuborg_main

Želiš da se tvoj dizajn nađe na Tuborg ambalaži sledeće godine? Kompanija Carlsberg poziva sve kreativce i dizajnere da se prijave na takmičenje „Become Tuborg Designer“ i pošalju svoj predlog koji bi naredne godine mogao da krasi rafove prodavnica širom Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, te Bugarske i Mađarske.

Regionalni nagradni konkurs namenjen je svim zainteresovanim punoletnim učesnicima iz ovih šest zemalja, pri čemu takmičari mogu poslati koliko god prijava žele – najkasnije do 31.12. tekuće godine kada se i zatvaraju prijave. Kao jedan od poznatijih brendova u industriji muzike i zabave, Tuborg želi da probudi kreativnost i individualizam u svakom od dizajnera i kreativaca, dok najbolje očekuje put u Berlin gde će prisustvovati jednoj od najvažnijih dizajn konferencija u svetu.

Jasan brief – jak koncept

Kreativni direktor kompanije LoremIpsum i jedan od članova žirija, Nemanja Jehlička, prokomentarisao je za Netokraciju „Become Tuborg Designer“ takmičenje, te njegov značaj za afirmaciju mladih dizajnera:

Pored iskustva i rada na konkretnom zadatku, najveća prilika kod ovakvih projekata jeste mogućnost da svoj rad u što kraćem vremenu učinite vidljivim i dostupnim velikom broju ljudi. Ovde pričamo o milionskom tiražu što nije zanemarljiva činjenica.

Sa druge strane susretanje sa konkretnim zadatkom nameće određena ograničenja u okviru kojih treba pronaći što adekvatnije rešenje, a to predstavlja veliki izazov. Što se konkretnog slučaja tiče, ni odlazak u Berlin na TYPO konferenciju nije zanemarljiva stvar.

Nemanja takođe savetuje sve zainteresovane dizajnere da obrate pažnju na ciljnu grupu kojoj se obraćaju, kao i na njihove navike i dosadašnja iskustva unutar segmenta, ali i na poslednje trendove te koncept i poruku koju ambalaža treba da prenese. „Dakle, dobro istraživanje, jasan brief i jak koncept ključ su dobrog dizajna“, zaključuje on.

Poseti Berlin i druži se sa dizajnerima širom Evrope

Šest finalista čiji će radovi biti odabrani krajem januara, dobiće priliku da besplatno poseti prestonicu Nemačke i prisustvuje trodnevnoj „TYPO Berlin“ konferenciji koja se održava sredinom maja. Ove godine među spikerima naći će se neki od najpriznatijih web i grafičkih dizajnera, a sam Berlin tih dana predstavljaće uporište vizuelnih kreativaca širom „Starog kontinenta“ i sveta – koji čekaju i tebe!

tuborg_2
Poseti tuborg.design već danas i prijavi svoj dizajn – možda se baš on nađe na ambalaži širom regiona!

Iz Carlsberga poručuju da se uslovi i pravila takmičenja „Become Tuborg Designer“ mogu pronaći na zvaničnom sajtu, putem kojeg se i podnose prijave – u formatu koji je prethodno propisan pravilima. Takmičari su u mogućnosti da pošalju koliko god prijava žele, dok će preliminarni žiri odrediti radove koji prolaze dalje (najkasnije do 15. januara).

Finalni glas imaće upravo publika i fanovi Tuborga koji će putem Internet stranice i društvenih mreža izglasati pobedničke radove, a koji će kasnije biti istaknuti na sajtu takmičenja – te krasiti ambalaže Tuborg piva širom Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali i Bugarske i Mađarske.

Ukoliko te inspirišu muzika i zabava, dizajner si i želiš da pokažeš svoje veštine, pokaži šta znaš i prijavi se već danas za „Tuborg Design“ takmičenje koje te vodi u Berlin!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.