Neka tvoj dizajn krasi novu Tuborg ambalažu

Dizajneri – osmislite izgled nove Tuborg ambalaže i posetite prestižni ‘TYPO Berlin’

Kompanija Carlsberg Group otvorila je ovih dana nagradni konkurs namenjen dizajnerima širom regiona, koji žele da se baš njihova kreacija nađe na ambalaži za 2016. godinu. Zainteresovani svoje prijave mogu poslati do 31. decembra, pri čemu šest najboljih kandidata očekuje put u Berlin, na fantastičnu TYPO konferenciju.

tuborg_main

Želiš da se tvoj dizajn nađe na Tuborg ambalaži sledeće godine? Kompanija Carlsberg poziva sve kreativce i dizajnere da se prijave na takmičenje “Become Tuborg Designer” i pošalju svoj predlog koji bi naredne godine mogao da krasi rafove prodavnica širom Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, te Bugarske i Mađarske.

Regionalni nagradni konkurs namenjen je svim zainteresovanim punoletnim učesnicima iz ovih šest zemalja, pri čemu takmičari mogu poslati koliko god prijava žele – najkasnije do 31.12. tekuće godine kada se i zatvaraju prijave. Kao jedan od poznatijih brendova u industriji muzike i zabave, Tuborg želi da probudi kreativnost i individualizam u svakom od dizajnera i kreativaca, dok najbolje očekuje put u Berlin gde će prisustvovati jednoj od najvažnijih dizajn konferencija u svetu.

Jasan brief – jak koncept

Kreativni direktor kompanije LoremIpsum i jedan od članova žirija, Nemanja Jehlička, prokomentarisao je za Netokraciju “Become Tuborg Designer” takmičenje, te njegov značaj za afirmaciju mladih dizajnera:

Pored iskustva i rada na konkretnom zadatku, najveća prilika kod ovakvih projekata jeste mogućnost da svoj rad u što kraćem vremenu učinite vidljivim i dostupnim velikom broju ljudi. Ovde pričamo o milionskom tiražu što nije zanemarljiva činjenica.

Sa druge strane susretanje sa konkretnim zadatkom nameće određena ograničenja u okviru kojih treba pronaći što adekvatnije rešenje, a to predstavlja veliki izazov. Što se konkretnog slučaja tiče, ni odlazak u Berlin na TYPO konferenciju nije zanemarljiva stvar.

Nemanja takođe savetuje sve zainteresovane dizajnere da obrate pažnju na ciljnu grupu kojoj se obraćaju, kao i na njihove navike i dosadašnja iskustva unutar segmenta, ali i na poslednje trendove te koncept i poruku koju ambalaža treba da prenese. “Dakle, dobro istraživanje, jasan brief i jak koncept ključ su dobrog dizajna”, zaključuje on.

Poseti Berlin i druži se sa dizajnerima širom Evrope

Šest finalista čiji će radovi biti odabrani krajem januara, dobiće priliku da besplatno poseti prestonicu Nemačke i prisustvuje trodnevnoj “TYPO Berlin” konferenciji koja se održava sredinom maja. Ove godine među spikerima naći će se neki od najpriznatijih web i grafičkih dizajnera, a sam Berlin tih dana predstavljaće uporište vizuelnih kreativaca širom “Starog kontinenta” i sveta – koji čekaju i tebe!

tuborg_2
Poseti tuborg.design već danas i prijavi svoj dizajn – možda se baš on nađe na ambalaži širom regiona!

Iz Carlsberga poručuju da se uslovi i pravila takmičenja “Become Tuborg Designer” mogu pronaći na zvaničnom sajtu, putem kojeg se i podnose prijave – u formatu koji je prethodno propisan pravilima. Takmičari su u mogućnosti da pošalju koliko god prijava žele, dok će preliminarni žiri odrediti radove koji prolaze dalje (najkasnije do 15. januara).

Finalni glas imaće upravo publika i fanovi Tuborga koji će putem Internet stranice i društvenih mreža izglasati pobedničke radove, a koji će kasnije biti istaknuti na sajtu takmičenja – te krasiti ambalaže Tuborg piva širom Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali i Bugarske i Mađarske.

Ukoliko te inspirišu muzika i zabava, dizajner si i želiš da pokažeš svoje veštine, pokaži šta znaš i prijavi se već danas za “Tuborg Design” takmičenje koje te vodi u Berlin!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.