Neka tvoj dizajn krasi novu Tuborg ambalažu

Dizajneri – osmislite izgled nove Tuborg ambalaže i posetite prestižni ‘TYPO Berlin’

Kompanija Carlsberg Group otvorila je ovih dana nagradni konkurs namenjen dizajnerima širom regiona, koji žele da se baš njihova kreacija nađe na ambalaži za 2016. godinu. Zainteresovani svoje prijave mogu poslati do 31. decembra, pri čemu šest najboljih kandidata očekuje put u Berlin, na fantastičnu TYPO konferenciju.

tuborg_main

Želiš da se tvoj dizajn nađe na Tuborg ambalaži sledeće godine? Kompanija Carlsberg poziva sve kreativce i dizajnere da se prijave na takmičenje “Become Tuborg Designer” i pošalju svoj predlog koji bi naredne godine mogao da krasi rafove prodavnica širom Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, te Bugarske i Mađarske.

Regionalni nagradni konkurs namenjen je svim zainteresovanim punoletnim učesnicima iz ovih šest zemalja, pri čemu takmičari mogu poslati koliko god prijava žele – najkasnije do 31.12. tekuće godine kada se i zatvaraju prijave. Kao jedan od poznatijih brendova u industriji muzike i zabave, Tuborg želi da probudi kreativnost i individualizam u svakom od dizajnera i kreativaca, dok najbolje očekuje put u Berlin gde će prisustvovati jednoj od najvažnijih dizajn konferencija u svetu.

Jasan brief – jak koncept

Kreativni direktor kompanije LoremIpsum i jedan od članova žirija, Nemanja Jehlička, prokomentarisao je za Netokraciju “Become Tuborg Designer” takmičenje, te njegov značaj za afirmaciju mladih dizajnera:

Pored iskustva i rada na konkretnom zadatku, najveća prilika kod ovakvih projekata jeste mogućnost da svoj rad u što kraćem vremenu učinite vidljivim i dostupnim velikom broju ljudi. Ovde pričamo o milionskom tiražu što nije zanemarljiva činjenica.

Sa druge strane susretanje sa konkretnim zadatkom nameće određena ograničenja u okviru kojih treba pronaći što adekvatnije rešenje, a to predstavlja veliki izazov. Što se konkretnog slučaja tiče, ni odlazak u Berlin na TYPO konferenciju nije zanemarljiva stvar.

Nemanja takođe savetuje sve zainteresovane dizajnere da obrate pažnju na ciljnu grupu kojoj se obraćaju, kao i na njihove navike i dosadašnja iskustva unutar segmenta, ali i na poslednje trendove te koncept i poruku koju ambalaža treba da prenese. “Dakle, dobro istraživanje, jasan brief i jak koncept ključ su dobrog dizajna”, zaključuje on.

Poseti Berlin i druži se sa dizajnerima širom Evrope

Šest finalista čiji će radovi biti odabrani krajem januara, dobiće priliku da besplatno poseti prestonicu Nemačke i prisustvuje trodnevnoj “TYPO Berlin” konferenciji koja se održava sredinom maja. Ove godine među spikerima naći će se neki od najpriznatijih web i grafičkih dizajnera, a sam Berlin tih dana predstavljaće uporište vizuelnih kreativaca širom “Starog kontinenta” i sveta – koji čekaju i tebe!

tuborg_2
Poseti tuborg.design već danas i prijavi svoj dizajn – možda se baš on nađe na ambalaži širom regiona!

Iz Carlsberga poručuju da se uslovi i pravila takmičenja “Become Tuborg Designer” mogu pronaći na zvaničnom sajtu, putem kojeg se i podnose prijave – u formatu koji je prethodno propisan pravilima. Takmičari su u mogućnosti da pošalju koliko god prijava žele, dok će preliminarni žiri odrediti radove koji prolaze dalje (najkasnije do 15. januara).

Finalni glas imaće upravo publika i fanovi Tuborga koji će putem Internet stranice i društvenih mreža izglasati pobedničke radove, a koji će kasnije biti istaknuti na sajtu takmičenja – te krasiti ambalaže Tuborg piva širom Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali i Bugarske i Mađarske.

Ukoliko te inspirišu muzika i zabava, dizajner si i želiš da pokažeš svoje veštine, pokaži šta znaš i prijavi se već danas za “Tuborg Design” takmičenje koje te vodi u Berlin!

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.