Topsmeštaj.com promoviše male iznajmljivače i podržava turizam u Srbiji

Topsmeštaj.com promoviše male iznajmljivače u Srbiji, a prvih 100 dobija besplatne oglase do kraja godine

Kako bi podržali lokalne iznajmljivače, Aleksandar i Marija koji vode stranicu 'Kompas kaže Srbija' došli su na ideju da naprave 'online' mesto u okviru kog će vlasnici privatnih smeštaja u Srbiji turistima moći da predstave svoju ponudu.

Sajt topsmestaj.com, kako objašnjava Aleksandar Dašić, kreiran je sa namerom da pomogne onima koji nude smeštaj širom Srbije, ali i onima koji traže mesto za odmor.

Ipak, kako je aktuelna epidemija u ogromnoj meri uticala na turizam, Aleksandar i njegova supruga odlučili su da iznjamljivačima obezbede posebne pogodnosti: prvih 100 zainteresovanih vlasnika smeštaja koji se prijave na sajt dobijaju besplatno postavljanje smeštaja u okviru platforme do kraja godine.

Procedura je prijavu, dodaje naš sagovornik, prilično je jednostavna: potrebno je samo popuniti formular nakon čega će se administrator javiti i dati dalje instrukcije.

Facebook grupa već broji 3.000 članova

Aleksandrom je za Netokraciju otkrio i kako je nastala inicijalna ideje za pomenutu akciju koja, kako dodaje, ima za cilj da pomogne u promociji domaćeg turizma:

 Od 2017. supruga i ja vodimo sajt i stranicu na instagramu Kompas kaže Srbija i bavimo se promocijom turističkih potencijala naše zemlje.

Tokom ovog perioda bili smo u kontaktu smo i sa vlasnicima smeštaja, pa smo upoznati sa njihovom situacijom uzrokovanom pomenutom krizom. Ovo je naš skromni doprinos da im pomognemo da predstave svoju ponudu. Inače, na platformi radi svega nas nekoliko i svi smo iz kruga porodice.

Prema Aleksandrovim rečima, do sada se u okviru pomenute kampanje prijavilo oko 60 vlasnika različitih smeštaja iz cele Srbije, a naš sagovornik dodaje da su reakcije domaćih ugostitelja veoma pozitivne, kao i da se vlasnici smeštajnih kapaciteta zahvaljuju na mogućnosti da se predstave gostima i svi jedva čekaju da sajt krene sa radom.

Na pitanje Netokracije da li on i njegova supruga Marija sa kojom je zajedno pokrenuo ovaj projekat, možda planiraju da isti razviju u ozbiljniji biznis u vidu booking servisa za određenu ciljnu grupu izdavača, Aleksandar je rekao:

Još uvek smo u fazi da osluškujemo potrebe i vlasnika smeštajanih jedinica, ali i onih koji traže smeštaj. Za početak nam je veoma važno da uspešno uradimo kampanju. Sajt je već sad prilagođen za pretragu i kontaktiranje vlasnika, a užurbano radimo na tome da pre zvaničnog puštanja omugućimo i opcije online rezervacije smeštaja.

Pored sajta, kreirali smo i Facebook-u grupu Smeštaj za odmor u Srbiji, koja već sada ima preko 3.000 članova i gde većinu čine ljudi koji traže smeštaj. Sve ovo su nam ohrabrujući znaci i pokazuju nam da je projekat koji počinjemo na dobrom putu. Nadamo se da će sajt zaživeti i da bi sve ovo moglo prerasti u mali porodični biznis u nekom narednom periodu.

Za sada, kampanja i dalje traje i ovom prilikom Aleksandar poziva ljude da proslede poziv vlasnicima smeštaja da se prijave. “Trenutno smo u kontaktu sa vlasnicima smeštaja koji su već prijavljeni i pomažemo im da se što bolje predstave. Sledeći korak nam je da sve te smeštaje uspešno ubacimo na sajt sa svim potrebnim informacijama. Nakon toga očekujemo da ćemo platformu zvanično pustiti u rad”, zaključio je Aleksandar.

Kako možete da pomognete ovu akciju?

Aleksandar na kraju dodaje i da postoje dve stvari koje možete da uradite kako biste podržali ovu inicijativu:

  • Ukoliko poznajete vlasnike smeštaja, pošaljite im poziv kako bi se priključili akciji;
  • Ukoliko tražite smeštaj posetite sajt i pronađite mesto za odmor (kada bude bio zvanično pušten u rad).

Podaci iz prethodne godine, koja je bila rekordna kada je u pitanju sektor turizma u Srbiji, pokazuju da je skoro izjednačen broj domaćih i stranih gostiju koji su se odmarali u našoj zemlji. Osnivači ove akcije veruju da bi ista mogla da pomogne da se veći broj građana odluči da provede odmor i vikende uživajući baš u Srbiji.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.