Topsmeštaj.com promoviše male iznajmljivače i podržava turizam u Srbiji

Topsmeštaj.com promoviše male iznajmljivače u Srbiji, a prvih 100 dobija besplatne oglase do kraja godine

Kako bi podržali lokalne iznajmljivače, Aleksandar i Marija koji vode stranicu 'Kompas kaže Srbija' došli su na ideju da naprave 'online' mesto u okviru kog će vlasnici privatnih smeštaja u Srbiji turistima moći da predstave svoju ponudu.

Sajt topsmestaj.com, kako objašnjava Aleksandar Dašić, kreiran je sa namerom da pomogne onima koji nude smeštaj širom Srbije, ali i onima koji traže mesto za odmor.

Ipak, kako je aktuelna epidemija u ogromnoj meri uticala na turizam, Aleksandar i njegova supruga odlučili su da iznjamljivačima obezbede posebne pogodnosti: prvih 100 zainteresovanih vlasnika smeštaja koji se prijave na sajt dobijaju besplatno postavljanje smeštaja u okviru platforme do kraja godine.

Procedura je prijavu, dodaje naš sagovornik, prilično je jednostavna: potrebno je samo popuniti formular nakon čega će se administrator javiti i dati dalje instrukcije.

Facebook grupa već broji 3.000 članova

Aleksandrom je za Netokraciju otkrio i kako je nastala inicijalna ideje za pomenutu akciju koja, kako dodaje, ima za cilj da pomogne u promociji domaćeg turizma:

 Od 2017. supruga i ja vodimo sajt i stranicu na instagramu Kompas kaže Srbija i bavimo se promocijom turističkih potencijala naše zemlje.

Tokom ovog perioda bili smo u kontaktu smo i sa vlasnicima smeštaja, pa smo upoznati sa njihovom situacijom uzrokovanom pomenutom krizom. Ovo je naš skromni doprinos da im pomognemo da predstave svoju ponudu. Inače, na platformi radi svega nas nekoliko i svi smo iz kruga porodice.

Prema Aleksandrovim rečima, do sada se u okviru pomenute kampanje prijavilo oko 60 vlasnika različitih smeštaja iz cele Srbije, a naš sagovornik dodaje da su reakcije domaćih ugostitelja veoma pozitivne, kao i da se vlasnici smeštajnih kapaciteta zahvaljuju na mogućnosti da se predstave gostima i svi jedva čekaju da sajt krene sa radom.

Na pitanje Netokracije da li on i njegova supruga Marija sa kojom je zajedno pokrenuo ovaj projekat, možda planiraju da isti razviju u ozbiljniji biznis u vidu booking servisa za određenu ciljnu grupu izdavača, Aleksandar je rekao:

Još uvek smo u fazi da osluškujemo potrebe i vlasnika smeštajanih jedinica, ali i onih koji traže smeštaj. Za početak nam je veoma važno da uspešno uradimo kampanju. Sajt je već sad prilagođen za pretragu i kontaktiranje vlasnika, a užurbano radimo na tome da pre zvaničnog puštanja omugućimo i opcije online rezervacije smeštaja.

Pored sajta, kreirali smo i Facebook-u grupu Smeštaj za odmor u Srbiji, koja već sada ima preko 3.000 članova i gde većinu čine ljudi koji traže smeštaj. Sve ovo su nam ohrabrujući znaci i pokazuju nam da je projekat koji počinjemo na dobrom putu. Nadamo se da će sajt zaživeti i da bi sve ovo moglo prerasti u mali porodični biznis u nekom narednom periodu.

Za sada, kampanja i dalje traje i ovom prilikom Aleksandar poziva ljude da proslede poziv vlasnicima smeštaja da se prijave. „Trenutno smo u kontaktu sa vlasnicima smeštaja koji su već prijavljeni i pomažemo im da se što bolje predstave. Sledeći korak nam je da sve te smeštaje uspešno ubacimo na sajt sa svim potrebnim informacijama. Nakon toga očekujemo da ćemo platformu zvanično pustiti u rad“, zaključio je Aleksandar.

Kako možete da pomognete ovu akciju?

Aleksandar na kraju dodaje i da postoje dve stvari koje možete da uradite kako biste podržali ovu inicijativu:

  • Ukoliko poznajete vlasnike smeštaja, pošaljite im poziv kako bi se priključili akciji;
  • Ukoliko tražite smeštaj posetite sajt i pronađite mesto za odmor (kada bude bio zvanično pušten u rad).

Podaci iz prethodne godine, koja je bila rekordna kada je u pitanju sektor turizma u Srbiji, pokazuju da je skoro izjednačen broj domaćih i stranih gostiju koji su se odmarali u našoj zemlji. Osnivači ove akcije veruju da bi ista mogla da pomogne da se veći broj građana odluči da provede odmor i vikende uživajući baš u Srbiji.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Propustili ste

Karijere

CENTAR predstavio svoj predlog za rešavanje poreskog pitanja frilensera – Branka Anđelković otkriva detalje

Suosnivačica Centra za istraživanje javnih politika analizira aktuelnu situaciju i predstavlja predlog rešenja koji bi zadovoljio obe strane - i frilensere i državu.

Društvene mreže

Anđeli Milošević Instagram je ugasio biznis nalog. Zašto?

Da li poslovni i privatni profili na Instagramu mogu da budu ugroženi zbog 'third party' aplikacija za merenje metrika? Otkrivamo na realnom primeru naše sagovornice čiji je poslovni profil izbrisan usled povezivanja sa pomenutim aplikacijama.

Office Talks Podcast

Odsustvo društvene odgovornosti (gost Nikola Parun)

19. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa Nikolom Parunom, politikologom i marketing stručnjakom u agenciji Ovation BBDO sa kojiim smo se dotakli teme društvene odgovornosti i aktivizma kompanija i organizacija u izazovnim vremenima.

Startapi i poslovanje

Predstavljen ekspoze nove Vlade: Najavljena ulaganja u dalji razvoj tehnološkog sektora u Srbiji

Ana Brnabić, mandatarka za novi sastav Vlade Republike Srbije, predstavila je pred Narodnom Skupštinom svoj ekspoze tj, plan rada buduće Vlade. Sledi dalja digitalizacija privrede, obrazovanja i uprave.

Intervju

Što je pametnija tehnologija, pametniji su i napadači – i zato vodite računa o vašoj ‘cyber’ bezbednosti

U poslednje vreme sve više se govori o sajber bezbednosti, a ove godine smo bili i svedoci ozbiljnih 'phishing' napada na domaće institucije. Kako stati na put ovim napadima u cilju zaštite i stabilnosti poslovanja? 

Gaming

Čime se bavi Game Level dizajner i šta je potrebno za uspeh u gaming industriji?

Nastanak jedne video igre je složen proces u kom učestvuje više različitih profesionalaca - od programera do dizajnera. Otuda smo se odlučili da detaljnije uđemo u svet nastanka igara predstavljanjem različitih aktera koji u tom procesu učestvuju. Ovaj put otkrivamo čime se bavi Game Level dizajner.