Tinder kaže zbogom maloletnicima: U 'svajpovanje' samo s 18+

Tinder kaže zbogom maloletnicima: U ‘svajpovanje’ samo s 18+

Popularna aplikacija za upoznavanje (dejting) uvodi od iduće nedelje novi set pravila kojim se u prvi plan ističe zabrana maloletnicima kada je korišćenje Tindera u pitanju. Oni korisnici na čijem Facebooku piše da imaju između 13 i 17 godina više neće moći da 'svajpuju', pri čemu iz kompanije kažu da je konačno došlo vreme da se posvete problemu koji je prisutan već duže vreme.

tinder1

Lansiran 2012. godine, za Tinder se brzo pročulo širom sveta. Prema nezvaničnim podacima servis danas beleži 50 miliona registrovanih korisnika (i 10 M DAU), a pitate li danas vaše drugove ili drugarice jesu li čuli za ovu mobilnu aplikaciju, većina će reći da jeste. Neki su čak bili i na lošem dejtu zahvaljujući istoj.

I dok je servis sve ovo vreme bio otvoren za maloletne korisnike, oni od iduće nedelje više neće biti u mogućnosti da koriste Tinder. Kako objašnjava sekretar ove kompanije, Rosette Pambakian, na aplikaciji koja je do sada zabeležila 11 milijardi konekcija korisnici su u potrazi za kvalitetnijim korisničkim iskustvom – nasumično svajpovanje i dopisivanje sa maloletnicima predstavlja veliki problem za starije korisnike koji znaju zašto su tu došli.

‘U pitanju je pravilan potez’

Iako su još od inicijalnog lansiranja maloletni korisnici mogli da budu spojeni isključivo sa osobama približno njihovim godinama, njih ništa nije sprečavalo da se lažno predstavljaju i ćaskaju sa starijima. Iz Tindera ističu kako će ukidanje pristupa maloletnicima servis koštati svega 3% korisnika na globalnom nivou, te poručuju da je u pitanju pravi potez koji će doneti mnogo više benefita, ali i sprečiti buduće incidente koji bi se mogli desiti usled lažnog predstavljanja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Tehnologija

Institut za veštačku inteligenciju Srbije proslavio treći rođendan — šta je sve postignuto do sada?

Institut za veštačku inteligenciju Srbije ostvario je značajan napredak u razvoju i primeni veštačke inteligencije, postavljajući temelje za buduće inovacije koje će imati dalekosežan uticaj na društvo.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Najava

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.