Makedonski Termin ušao na srpsko tržište

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Makedonski Termin olakšava rezervaciju svečanih prostora – od nedavno i u Srbiji

Krajem prethodne nedelje u Srbiji je lansiran novi web servis za proveru i pretragu slobodnih termina gde korisnici mogu pronaći prostore za različite događaje - od igraonica za decu pa sve do sala za konferencije. Servis se u ovom trenutku fokusirao na pretragu i rezervaciju slobodnih lokacija za svadbe sa idejom da se mladencima pruži lakši način za organizovanje svečanog događaja.

termin

Poreklom iz Makedonije gde je još pre dve godine lansiran pod imenom termin.mk, servis je nastao kao jednostavan web alat koji omogućava brzu i efikasnu proveru slobodnih termina za različite događaje. Ekipa iza Termina odlučila je da je vreme za širenje na susedno tržište, pri čemu termin.rs kreće sa pretragom slobodnih lokacija za svadbe.

Nikola Nešković, direktor Termina za Srbiju prokomentarisao je lansiranje servisa na novom tržištu:

Vredno smo radili na lokalizaciji web servisa koji funkcioniše na principu interaktivnog kalendara. Njegov osnovni cilj jeste da uštedi vreme budućim mladencima pri traženju lokacija za njihovo venčanje. Pored toga termin.rs nudi popuste na sve povezane delatnosti i usluge koje su neophodne za jedan ovakav događaj.

Na jesen sale za konferencije, dečije igraonice

Nešković kaže kako uz svakodnevne obaveze, mladencima danas ostaje malo vremena za planiranje svečanog događaja. Činjenica je da se dosta vremena potroši upravo na pronalaženje prave sale i odabira slobodnog termina, a ideja je da se upravo takvim korisnicima ponudi inovativno i jednostavno web rešenje koje će zadovoljiti potrebe budućih supružnika i učiniti organizovanje svadbe nešto manje napornom.

jnhn
Nakon pretrage prostora i provere slobodnih termina, servis nudi mogućnost kontaktiranja vlasnika i rezervacije.

Umesto beskonačnih pretraga po Internetu, zvanja telefonom ili još teže, odlaska od jednog do drugog mesta, Termin omogućava pregled svih podataka o željenom prostoru na jednom mestu, ali i mogućnost slanja upita vlasnicima sale, kao i rezervaciju iste – u potpunosti online.

Beograd i Novi Sad prvi su gradovi koji su obuhvaćeni Terminovom pretragom, dok Nikola poručuje kako se lokalna ekipa priprema i za lansiranje dodatnih prostora poput sala za konferencije, pa sve do igraonica za decu. Novi dodaci trebali bi da budu dostupni već na jesen, poručuju iz ovog servisa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Kolumna

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.