Telenor Ignite: Novi program preduzetništva

Telenor Ignite: Novi program preduzetništva namenjen i zaposlenima u Srbiji

Telenor Grupa predstavila je ovih dana novi program preduzetništva namenjen inovativnim preduzetnicima u sopstvenim redovima koji žele da kreiraju interesantne proizvode i usluge za krajnje korisnike. Više od 36.000 zaposlenih (koliko ova grupacija broji na globalnom nivou) sada ima priliku da aplicira za 'Ignite' program i svoje ideje pretvori u nove proizvode.

signe

Kako pokrenuti inovativnost u velikoj korporaciji? Interni inkubatori i habovi pokazali su se kao dobra polazna tačka, a upravo na ovaj potez odlučio se i Telenor koji je nedavno predstavio Ignite Incubator – program preduzetništva namenjen zaposlenima u ovoj kompaniji kako bi svoje ideje pretvorili u proizvode i usluge. Zaposleni će tako imati šansu da kreiraju prototip ili MVP, pri čemu će uspešni pilot projekti dobiti dodatnu podršku za dalju implementaciju i razvoj.

Novi program deo je Telenorove “2020 strategije” pri čemu čitava grupacija teži ka ispunjenju cilja – 300 miliona korisnika koji na dnevnom nivou provode više od 10 minuta koristeći Telenorove usluge. Norveški mobilni operater koji danas posluje i u Istočnoj Evropi i Aziji smatra kako će do ovog cilja doći implementiranjem novih i inovativnih ideja iza kojih stoje upravo njihovi zaposleni.

‘Vreme je da zasučemo rukave’

U obraćanju medijima, predsednik Telenora Sigve Brekke izjavio je kako ova multinacionalna kompanija mora da ispoštuje visok nivo proizvoda i usluga sa kojima nastupa pred korisnicima, kao i da doprinese što boljem korisničkom iskustvu koje očekuju milioni korisnika širom sveta.

Kako bismo mogli da kreiramo nove proizvode, prvo moramo da testiramo naše ideje. Ko je najbolji za taj posao? Mi smo. Vreme je da zasučemo rukave i krenemo sa inovacijama.

Prilika i za domaće preduzetnike (u okviru Telenora)

Novi Ignite program tako će biti dostupan svima od 36.000 zaposlenih koliko ova kompanija zapošljava – uključujući i zaposlene u Srbiji. Sam program sastoji se od 3 meseca rada u Telenorovom novom startap inkubatoru, bilo u Norveškoj ili u Aziji. Predložene ideje prolaze proces selekcije koji će biti obavljen sredinom juna, dok će 12 timova imati priliku da prođe kroz tromesečni program, radeći na prototipu.

Odluka o daljem razvoju proizvoda i usluga uslediće u decembru kada će viši menadžment grupacije odabrati ideje koje će se razvijati u okviru jedne od Telenorovih 13 kompanija, ili kao potpuno nova, spin-off kompanija.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Propustili ste

Tehnologija

Kako je softver otvorenog koda uticao da rover NASA-e uspešno sleti na Mars?

Prešavši put od preko 200 miliona kilometara još jedan rover sa Zemlje je, nakon sedam meseci, uspešno sleteo na Mars. Pored mnogih inženjerskih dostignuća na ovom polju, vrlo važnu ulogu za ovaj veliku uspeh, odigrao je, ni manje ni više - softver otvorenog koda.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.