Telenor Ignite: Novi program preduzetništva

Telenor Ignite: Novi program preduzetništva namenjen i zaposlenima u Srbiji

Telenor Grupa predstavila je ovih dana novi program preduzetništva namenjen inovativnim preduzetnicima u sopstvenim redovima koji žele da kreiraju interesantne proizvode i usluge za krajnje korisnike. Više od 36.000 zaposlenih (koliko ova grupacija broji na globalnom nivou) sada ima priliku da aplicira za 'Ignite' program i svoje ideje pretvori u nove proizvode.

signe

Kako pokrenuti inovativnost u velikoj korporaciji? Interni inkubatori i habovi pokazali su se kao dobra polazna tačka, a upravo na ovaj potez odlučio se i Telenor koji je nedavno predstavio Ignite Incubator – program preduzetništva namenjen zaposlenima u ovoj kompaniji kako bi svoje ideje pretvorili u proizvode i usluge. Zaposleni će tako imati šansu da kreiraju prototip ili MVP, pri čemu će uspešni pilot projekti dobiti dodatnu podršku za dalju implementaciju i razvoj.

Novi program deo je Telenorove “2020 strategije” pri čemu čitava grupacija teži ka ispunjenju cilja – 300 miliona korisnika koji na dnevnom nivou provode više od 10 minuta koristeći Telenorove usluge. Norveški mobilni operater koji danas posluje i u Istočnoj Evropi i Aziji smatra kako će do ovog cilja doći implementiranjem novih i inovativnih ideja iza kojih stoje upravo njihovi zaposleni.

‘Vreme je da zasučemo rukave’

U obraćanju medijima, predsednik Telenora Sigve Brekke izjavio je kako ova multinacionalna kompanija mora da ispoštuje visok nivo proizvoda i usluga sa kojima nastupa pred korisnicima, kao i da doprinese što boljem korisničkom iskustvu koje očekuju milioni korisnika širom sveta.

Kako bismo mogli da kreiramo nove proizvode, prvo moramo da testiramo naše ideje. Ko je najbolji za taj posao? Mi smo. Vreme je da zasučemo rukave i krenemo sa inovacijama.

Prilika i za domaće preduzetnike (u okviru Telenora)

Novi Ignite program tako će biti dostupan svima od 36.000 zaposlenih koliko ova kompanija zapošljava – uključujući i zaposlene u Srbiji. Sam program sastoji se od 3 meseca rada u Telenorovom novom startap inkubatoru, bilo u Norveškoj ili u Aziji. Predložene ideje prolaze proces selekcije koji će biti obavljen sredinom juna, dok će 12 timova imati priliku da prođe kroz tromesečni program, radeći na prototipu.

Odluka o daljem razvoju proizvoda i usluga uslediće u decembru kada će viši menadžment grupacije odabrati ideje koje će se razvijati u okviru jedne od Telenorovih 13 kompanija, ili kao potpuno nova, spin-off kompanija.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Sponzorisano

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.