Telenor Ignite: Novi program preduzetništva

Telenor Ignite: Novi program preduzetništva namenjen i zaposlenima u Srbiji

Telenor Grupa predstavila je ovih dana novi program preduzetništva namenjen inovativnim preduzetnicima u sopstvenim redovima koji žele da kreiraju interesantne proizvode i usluge za krajnje korisnike. Više od 36.000 zaposlenih (koliko ova grupacija broji na globalnom nivou) sada ima priliku da aplicira za 'Ignite' program i svoje ideje pretvori u nove proizvode.

signe

Kako pokrenuti inovativnost u velikoj korporaciji? Interni inkubatori i habovi pokazali su se kao dobra polazna tačka, a upravo na ovaj potez odlučio se i Telenor koji je nedavno predstavio Ignite Incubator – program preduzetništva namenjen zaposlenima u ovoj kompaniji kako bi svoje ideje pretvorili u proizvode i usluge. Zaposleni će tako imati šansu da kreiraju prototip ili MVP, pri čemu će uspešni pilot projekti dobiti dodatnu podršku za dalju implementaciju i razvoj.

Novi program deo je Telenorove „2020 strategije“ pri čemu čitava grupacija teži ka ispunjenju cilja – 300 miliona korisnika koji na dnevnom nivou provode više od 10 minuta koristeći Telenorove usluge. Norveški mobilni operater koji danas posluje i u Istočnoj Evropi i Aziji smatra kako će do ovog cilja doći implementiranjem novih i inovativnih ideja iza kojih stoje upravo njihovi zaposleni.

‘Vreme je da zasučemo rukave’

U obraćanju medijima, predsednik Telenora Sigve Brekke izjavio je kako ova multinacionalna kompanija mora da ispoštuje visok nivo proizvoda i usluga sa kojima nastupa pred korisnicima, kao i da doprinese što boljem korisničkom iskustvu koje očekuju milioni korisnika širom sveta.

Kako bismo mogli da kreiramo nove proizvode, prvo moramo da testiramo naše ideje. Ko je najbolji za taj posao? Mi smo. Vreme je da zasučemo rukave i krenemo sa inovacijama.

Prilika i za domaće preduzetnike (u okviru Telenora)

Novi Ignite program tako će biti dostupan svima od 36.000 zaposlenih koliko ova kompanija zapošljava – uključujući i zaposlene u Srbiji. Sam program sastoji se od 3 meseca rada u Telenorovom novom startap inkubatoru, bilo u Norveškoj ili u Aziji. Predložene ideje prolaze proces selekcije koji će biti obavljen sredinom juna, dok će 12 timova imati priliku da prođe kroz tromesečni program, radeći na prototipu.

Odluka o daljem razvoju proizvoda i usluga uslediće u decembru kada će viši menadžment grupacije odabrati ideje koje će se razvijati u okviru jedne od Telenorovih 13 kompanija, ili kao potpuno nova, spin-off kompanija.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.