Banca Intesa pokreće 'Tech the Bank' konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna rešenja

Banca Intesa pokreće ‘Tech the Bank’ konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna rešenja

Banca Intesa, članica grupe Intesa Sanpaolo u saradnji sa kompanijom Visa pokreće konkurs pod nazivom 'Tech the bank' sa željom da doprinese razvoju digitalne zajednice u našoj zemlji i da nagradi i primeni najbolja inovativna rešenja u oblasti digitalnog bankarstva.

Nagradni konkurs pod nazivom Banca Intesa Tech the Bank će se odvijati u dve faze – prva je otvorena od 15. marta pa sve do 29. aprila 2022. godine. Nakon toga žiri će evaluirati ideje na osnovu petominutnog videa u okviru kojeg učesnici treba da predstave sve tražene aspekte svoje ideje kako bi adekvatno odgovorili na zadatak konkursa.

Najkreativnije ideje po mišljenju žirija nakon toga idu u drugu fazu kada će takmičari imati priliku da razrade svoja rešenja do nivoa biznis plana i zatim ih predstave žiriju. Na osnovu prezentacije razrađene ideje, žiri će proglasiti tri pobednička rešenja koja će Banca Intesa nagraditi novčanom nagradom od 10.000 evra i studijskim putovanjem u Intesa Sanpaolo Centar za inovacije u Torinu ili  Tel Avivu – uz mogućnost da se nagrađeno rešenje u saradnji sa bankom dalje razvija u konkretni proizvod/aplikaciju, u skladu sa poslovnim planom banke.

Ovu vest prokomentarisao je i Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i član žirija prilikom pokretanja konkursa, koji je istakao sledeće:

U procesu preoblikovanja bankarskog sektora tehnološkim inovacijama, svaki učesnik mora doneti odluku da li će biti onaj koji predvodi promene ili ih samo prati. Živimo u vremenu digitalnih transformacija koje svakodnevno pred nas postavljaju nove izazove i utiču na redefinisanje očekivanja.

Sama činjenica da se samo preko digitalne platforme Banca Intesa mesečno obavi preko 1.800.000 transakcija oslikava potpuni zaokret u navikama klijenata. Banca Intesa Tech the Bank konkurs namenjen je svima koji misle “van okvira”, koji imaju veštine, znanja, kreativnost i koji mogu da uz podršku banke svojim iskustvima i rešenjima direktno utiču na izdizanje korisničkog iskustva na viši nivo, a samim tim i uspostavljanje banke novog doba.

Teme konkursa Bankarstvo kao servis, Super App i Pametni podaci

Bankarstvo kao servis predstavlja koncept integrisanja širokog spektra finansijskih usluga Banke u poslovanje partnera iz najrazličitijih industrija. Takmičari koji se prijave na ovu temu treba da promisle na koji način je moguće ugraditi širok spektar finansijskih usluga u ponudu iz gotovo bilo koje nebankarske kompanije, a da se klijentima omogući lak, jednostavan i bezbedan pristup tim finansijskim uslugama. 

Super aplikacija predstavlja aplikaciju koju je razvila Banka koja nudi različite nebankarske usluge i funkcionalnosti pod jednim kišobranom. Banka je zainteresovana da čuje kreativne ideje na temu mobilne aplikacije Banke koja će pružati niz naizgled nepovezanih usluga putem jednog mobilnog interfejsa. Opseg usluga može uključivati alate za komunikaciju, kupovinu putem e-trgovine, zabavu, usluge prevoza, plaćanje računa, zdravstvene usluge, osiguranje, državne i javne usluge, hranu, modu ili bilo koju drugu kategoriju usluga za koju takmičari smatraju da može predstavljati vrednost za korisnike super aplikacija.

Takmičari koji se opredele za temu Pametni podaci treba da osmisle ideju za specifični softver ili alat koji treba da pruži detaljnu analizu ponašanja klijenata na svakom koraku procesa interakcije sa Bankom i obezbediti uvid u osnovne pokretače ponašanja klijenata. Ovaj alat bi trebalo da omogući snimak potrošačkih navika klijenata po različitim parametrima, profilisanje klijenata na osnovu prikupljenih podataka, pripremu izveštaja i prezentacije. Prikupljeni podaci i analize treba da omoguće kreiranje personalizovane ponude proizvoda i usluga Banke na nivou klijenta.

Pravo na učešće na Tech the Bank konkursu imaju svi pojedinci, timovi, kompanije, start up-ovi, isključivo iz Srbije.

Detaljnije informacije o konkursu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće, svi zainteresovani mogu da nađu na zvaničnoj internet stranici pomenute banke.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Intervju

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.