Banca Intesa pokreće 'Tech the Bank' konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna rešenja

Banca Intesa pokreće ‘Tech the Bank’ konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna rešenja

Banca Intesa, članica grupe Intesa Sanpaolo u saradnji sa kompanijom Visa pokreće konkurs pod nazivom 'Tech the bank' sa željom da doprinese razvoju digitalne zajednice u našoj zemlji i da nagradi i primeni najbolja inovativna rešenja u oblasti digitalnog bankarstva.

Nagradni konkurs pod nazivom Banca Intesa Tech the Bank će se odvijati u dve faze – prva je otvorena od 15. marta pa sve do 29. aprila 2022. godine. Nakon toga žiri će evaluirati ideje na osnovu petominutnog videa u okviru kojeg učesnici treba da predstave sve tražene aspekte svoje ideje kako bi adekvatno odgovorili na zadatak konkursa.

Najkreativnije ideje po mišljenju žirija nakon toga idu u drugu fazu kada će takmičari imati priliku da razrade svoja rešenja do nivoa biznis plana i zatim ih predstave žiriju. Na osnovu prezentacije razrađene ideje, žiri će proglasiti tri pobednička rešenja koja će Banca Intesa nagraditi novčanom nagradom od 10.000 evra i studijskim putovanjem u Intesa Sanpaolo Centar za inovacije u Torinu ili  Tel Avivu – uz mogućnost da se nagrađeno rešenje u saradnji sa bankom dalje razvija u konkretni proizvod/aplikaciju, u skladu sa poslovnim planom banke.

Ovu vest prokomentarisao je i Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i član žirija prilikom pokretanja konkursa, koji je istakao sledeće:

U procesu preoblikovanja bankarskog sektora tehnološkim inovacijama, svaki učesnik mora doneti odluku da li će biti onaj koji predvodi promene ili ih samo prati. Živimo u vremenu digitalnih transformacija koje svakodnevno pred nas postavljaju nove izazove i utiču na redefinisanje očekivanja.

Sama činjenica da se samo preko digitalne platforme Banca Intesa mesečno obavi preko 1.800.000 transakcija oslikava potpuni zaokret u navikama klijenata. Banca Intesa Tech the Bank konkurs namenjen je svima koji misle “van okvira”, koji imaju veštine, znanja, kreativnost i koji mogu da uz podršku banke svojim iskustvima i rešenjima direktno utiču na izdizanje korisničkog iskustva na viši nivo, a samim tim i uspostavljanje banke novog doba.

Teme konkursa Bankarstvo kao servis, Super App i Pametni podaci

Bankarstvo kao servis predstavlja koncept integrisanja širokog spektra finansijskih usluga Banke u poslovanje partnera iz najrazličitijih industrija. Takmičari koji se prijave na ovu temu treba da promisle na koji način je moguće ugraditi širok spektar finansijskih usluga u ponudu iz gotovo bilo koje nebankarske kompanije, a da se klijentima omogući lak, jednostavan i bezbedan pristup tim finansijskim uslugama. 

Super aplikacija predstavlja aplikaciju koju je razvila Banka koja nudi različite nebankarske usluge i funkcionalnosti pod jednim kišobranom. Banka je zainteresovana da čuje kreativne ideje na temu mobilne aplikacije Banke koja će pružati niz naizgled nepovezanih usluga putem jednog mobilnog interfejsa. Opseg usluga može uključivati alate za komunikaciju, kupovinu putem e-trgovine, zabavu, usluge prevoza, plaćanje računa, zdravstvene usluge, osiguranje, državne i javne usluge, hranu, modu ili bilo koju drugu kategoriju usluga za koju takmičari smatraju da može predstavljati vrednost za korisnike super aplikacija.

Takmičari koji se opredele za temu Pametni podaci treba da osmisle ideju za specifični softver ili alat koji treba da pruži detaljnu analizu ponašanja klijenata na svakom koraku procesa interakcije sa Bankom i obezbediti uvid u osnovne pokretače ponašanja klijenata. Ovaj alat bi trebalo da omogući snimak potrošačkih navika klijenata po različitim parametrima, profilisanje klijenata na osnovu prikupljenih podataka, pripremu izveštaja i prezentacije. Prikupljeni podaci i analize treba da omoguće kreiranje personalizovane ponude proizvoda i usluga Banke na nivou klijenta.

Pravo na učešće na Tech the Bank konkursu imaju svi pojedinci, timovi, kompanije, start up-ovi, isključivo iz Srbije.

Detaljnije informacije o konkursu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće, svi zainteresovani mogu da nađu na zvaničnoj internet stranici pomenute banke.


Ostavi komentar

  1. Miloš Ćuković

    Miloš Ćuković

    4. 4. 2022. u 16:24 Odgovori

    >nagradi i primeni najbolja inovativna rešenja u oblasti digitalnog bankarstva.

    Pobediće tim koji napravi normlanu Intesa mob aplikaciju za eBankarstvo, to će biti inovativno rešenje u oblasti digitalnog bankarstva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.