Banca Intesa pokreće 'Tech the Bank' konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna rešenja

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Banca Intesa pokreće ‘Tech the Bank’ konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna rešenja

Banca Intesa, članica grupe Intesa Sanpaolo u saradnji sa kompanijom Visa pokreće konkurs pod nazivom 'Tech the bank' sa željom da doprinese razvoju digitalne zajednice u našoj zemlji i da nagradi i primeni najbolja inovativna rešenja u oblasti digitalnog bankarstva.

Nagradni konkurs pod nazivom Banca Intesa Tech the Bank će se odvijati u dve faze – prva je otvorena od 15. marta pa sve do 29. aprila 2022. godine. Nakon toga žiri će evaluirati ideje na osnovu petominutnog videa u okviru kojeg učesnici treba da predstave sve tražene aspekte svoje ideje kako bi adekvatno odgovorili na zadatak konkursa.

Najkreativnije ideje po mišljenju žirija nakon toga idu u drugu fazu kada će takmičari imati priliku da razrade svoja rešenja do nivoa biznis plana i zatim ih predstave žiriju. Na osnovu prezentacije razrađene ideje, žiri će proglasiti tri pobednička rešenja koja će Banca Intesa nagraditi novčanom nagradom od 10.000 evra i studijskim putovanjem u Intesa Sanpaolo Centar za inovacije u Torinu ili  Tel Avivu – uz mogućnost da se nagrađeno rešenje u saradnji sa bankom dalje razvija u konkretni proizvod/aplikaciju, u skladu sa poslovnim planom banke.

Ovu vest prokomentarisao je i Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i član žirija prilikom pokretanja konkursa, koji je istakao sledeće:

U procesu preoblikovanja bankarskog sektora tehnološkim inovacijama, svaki učesnik mora doneti odluku da li će biti onaj koji predvodi promene ili ih samo prati. Živimo u vremenu digitalnih transformacija koje svakodnevno pred nas postavljaju nove izazove i utiču na redefinisanje očekivanja.

Sama činjenica da se samo preko digitalne platforme Banca Intesa mesečno obavi preko 1.800.000 transakcija oslikava potpuni zaokret u navikama klijenata. Banca Intesa Tech the Bank konkurs namenjen je svima koji misle “van okvira”, koji imaju veštine, znanja, kreativnost i koji mogu da uz podršku banke svojim iskustvima i rešenjima direktno utiču na izdizanje korisničkog iskustva na viši nivo, a samim tim i uspostavljanje banke novog doba.

Teme konkursa Bankarstvo kao servis, Super App i Pametni podaci

Bankarstvo kao servis predstavlja koncept integrisanja širokog spektra finansijskih usluga Banke u poslovanje partnera iz najrazličitijih industrija. Takmičari koji se prijave na ovu temu treba da promisle na koji način je moguće ugraditi širok spektar finansijskih usluga u ponudu iz gotovo bilo koje nebankarske kompanije, a da se klijentima omogući lak, jednostavan i bezbedan pristup tim finansijskim uslugama. 

Super aplikacija predstavlja aplikaciju koju je razvila Banka koja nudi različite nebankarske usluge i funkcionalnosti pod jednim kišobranom. Banka je zainteresovana da čuje kreativne ideje na temu mobilne aplikacije Banke koja će pružati niz naizgled nepovezanih usluga putem jednog mobilnog interfejsa. Opseg usluga može uključivati alate za komunikaciju, kupovinu putem e-trgovine, zabavu, usluge prevoza, plaćanje računa, zdravstvene usluge, osiguranje, državne i javne usluge, hranu, modu ili bilo koju drugu kategoriju usluga za koju takmičari smatraju da može predstavljati vrednost za korisnike super aplikacija.

Takmičari koji se opredele za temu Pametni podaci treba da osmisle ideju za specifični softver ili alat koji treba da pruži detaljnu analizu ponašanja klijenata na svakom koraku procesa interakcije sa Bankom i obezbediti uvid u osnovne pokretače ponašanja klijenata. Ovaj alat bi trebalo da omogući snimak potrošačkih navika klijenata po različitim parametrima, profilisanje klijenata na osnovu prikupljenih podataka, pripremu izveštaja i prezentacije. Prikupljeni podaci i analize treba da omoguće kreiranje personalizovane ponude proizvoda i usluga Banke na nivou klijenta.

Pravo na učešće na Tech the Bank konkursu imaju svi pojedinci, timovi, kompanije, start up-ovi, isključivo iz Srbije.

Detaljnije informacije o konkursu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće, svi zainteresovani mogu da nađu na zvaničnoj internet stranici pomenute banke.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Web 3.0

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.