Nije Uber jeste Taxify: Od danas naručite taksi u Beogradu putem aplikacije

Nije Uber jeste Taxify: Od danas naručite taksi u Beogradu putem aplikacije

Vodeća aplikacija za naručivanje taksi vozila u Severnoj i Istočnoj Evropi, Taxify nakon što je i bilo najavljeno, pokrenuta je i u Beogradu. Zainteresovani korisnici koji žele da testiraju ovaj servis, to već mogu učiniti nakon što preuzmu pomenutu aplikaciju potpuno besplatno za iOS, Android i Windows Phone uređaje.

Taxify

Naime, Taxify pomaže ljudima da izbegnu dugo vreme čekanja, kao i taksiste “divljake” tako što povezuje mušterije direktno sa verifikovanim taksi vozačima. Nakon potvrde vaše narudžbine, možete videti kako se taksi kreće na mapi i bićete obavešteni kada vozilo stigne na traženu lokaciju. Na kraju vožnje možete da ostavite ocenu i mišljenje o vozaču i time da učestvujete u stalnom unapređenju kvaliteta taksija koji su dostupni u aplikaciji.

Kada je reč o samom korisničkom interfejsu, on je veoma jednostavan, pružajući tako korisnicima lakše koordinisanje na mapi i određivanje lokacija putem jednostavnog pomeranja markera. Aplikacija nakon toga automatski očitava poziciju sa velikom preciznošću, te korisniku ostavlja još samo opciju da potvrdi adresu i izabere dostupno taksi vozilo nakon čega na telefonu može videti vreme dolaska i početnu cenu vožnje.

Servis se u Beogradu pokreće sa 100 licenciranih taksista

Taxify takođe ima za cilj da pomogne tradicionalnim taksi kompanijama i taksistima da se bore protiv rastuće pretnje za njihovo poslovanje – u vidu vozača koji nemaju taksi dozvolu sa kojima sarađuju servisi kao što su Uber i slični.

U Beogradu se usluga pokreće sa 100 licenciranih taksista, te se očekuje da se taj broj udvostruči do početka jeseni. Povodom lansiranja ovog servisa, country manager aplikacije Dejan Bizinger, za Netokraciju je istakao:

Uzimajući u obzir veličinu tržišta i stepen korišćenja pametnih telefona, vidimo ogroman potencijal i tražnju sa strane korisnika. Imamo sjajne rezultate u drugim zemljama gde smo već pokrenuli servis – u proseku Taxify korisnici dobiju potvrdu narudžbine za manje od 20 sekundi, te vozilo stiže za 4 minuta.

Sa postojećim interesovanjem od strane taksista u Beogradu, verujemo da ćemo moći da pružimo isti nivo usluge i za korisnike taksi usluga u prestonici Srbije.

Taxify-tim
Tim koji stoji iza pomenute aplikacije.

Pored Srbije, Taxify je prisutan u Finskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Belorusiji, Gruziji, Meksiku, Holandiji i od nedavno je servis pokrenut i u Češkoj Republici.

Pomenuta aplikacija se već može potpuno besplatno preuzeti putem App Store, Windows Phone Store i Google Play prodavnica, te je od danas svi zainteresovani korisnici mogu testirati i naručiti taksi vožnju do određene lokacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.