Tamara Prodanović prelazi u kompaniju Syrmia

Tamara Prodanović postaje specijalista za brendiranje poslodavca u kompaniji Syrmia

Odakle je potekla odluka da se Tamara nakon sedam godina provedenih u HelloWorld-u priključi 'kompanijskoj strani priče' i pređe u kompaniju Syrmia?

“Gle tog profesionalnog paradoksa – radila sam za grupaciju sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud (sajt HelloWorld), koja ima najveću bazu oglasa za posao u Srbiji i za ovih sedam godina nisam konkurisala ni na jedan“, kroz šalu započinje razgovor Tamara.

“Šalu na stranu, Infostud je veoma zdrava kompanija, koja mi je dala slobodu i prostor za razvoj i usavršavanje u ekipi sjajnih stručnjaka, ali pre svega dobrih ljudi. Ovo iskustvo me je umnogome oblikovalo u profesionalnom smislu, na čemu sam veoma zahvalna”, otkriva ona i dodaje da joj se u kompaniji Syrmia pružila prilika da spoji kreativnost, ljubav prema komunikaciji i dosadašnje iskustvo u IT industriji u svojevrsnu simfoniju zvanu brendiranje poslodavca:

Ovo za mene podrazumeva iskakanje iz menadžerskih cipela i ulaženje u dubinu celokupnog sistema, kulture i kolektiva.

Prvi zadatak za Tamaru biće upoznavanje sa timom i postavljanje strategije

Naša sagovornica će u kompaniji Syrmia raditi na poziciji specijaliste za brendiranje poslodavca i, kako ističe, radiće ono što najviše voli – komuniciraće sa programerima unutar kompanije, osluškivati njihove potrebe i osmišljavati načine kako da se kao poslodavac dopadnu i budućim kolegama:

Syrmia je veliki sistem sažet od iskusnih inženjera, kompleksnih softverskih rešenja i bogatog projektnog portfolija. Ovi IT virtuozi će pričati priču o Sirmijinom brendu, ja sam tu da ih čujem, budem dozirano naporna i beskrajno radoznala.

Cilj mi je da budućim kolegama Syrmia bude na umu i pre nego što vide oglas za posao – tada ću se uveriti da employer branding nije atraktivna floskula kojom se dobacujemo u nemilosrdnoj tržišnoj utakmici, već strateški orijentisana aktivnost koja daje dugoročne rezultate i kratkoročne stresove (smeškam se unapred).

U narednom periodu Tamaru očekuje upoznavanje sa sistemom i kompanijskom kulturom, sprovođenje interne analize i osmišljavanje strategije brenda i, kako kaže, izazovno je to što ima priliku da to radi maltene od nule i što ima slobodu, ali i punu podršku HR-a i top menadžmenta. A što se tiče proširenja tima, Tamara za sam kraj razgovora ističe sledeće:

Za početak ću sama raditi na ovome, uz podršku HR-a i top menadžmenta, ali će sve većim obimom aktivnosti i beskrajno dugim spiskom ideja ovaj one man show zasigurno izrasti u tim.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Propustili ste

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Bugarski Eleven sa novim fondom vrednim €60 miliona želi da se vrati investiranju u srpske startape

Treći fond deset je puta veći od fonda iz 2018. godine, a u fokusu bugarskog Elevena biće kompanije iz Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Društvene mreže

Facebook, Instagram i Twitter planiraju da omasove NFT sadržaj – šta to znači za korisnike?

Kompanija Meta, u ovom slučaju Instagram i Facebook, planiraju da korisnicima omoguće da kreiraju, prikazuju i prodaju NFT sadržaj u okviru svojih sistema. Štaviše, i Twitter je odlučio da počne sa prikazivanjem NFT-a što nas može uvesti u jednu novu eru društvenih mreža.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Global Infrastructure and Cloud Architect?

Svoja razmišljanja za Netokraciju deli Igor Kosanović iz kompanije STADA IT Solutions (STADA GIS Serbia).

Office Talks Podcast

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.