Tamara Prodanović prelazi u kompaniju Syrmia

Tamara Prodanović postaje specijalista za brendiranje poslodavca u kompaniji Syrmia

Odakle je potekla odluka da se Tamara nakon sedam godina provedenih u HelloWorld-u priključi 'kompanijskoj strani priče' i pređe u kompaniju Syrmia?

“Gle tog profesionalnog paradoksa – radila sam za grupaciju sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud (sajt HelloWorld), koja ima najveću bazu oglasa za posao u Srbiji i za ovih sedam godina nisam konkurisala ni na jedan“, kroz šalu započinje razgovor Tamara.

“Šalu na stranu, Infostud je veoma zdrava kompanija, koja mi je dala slobodu i prostor za razvoj i usavršavanje u ekipi sjajnih stručnjaka, ali pre svega dobrih ljudi. Ovo iskustvo me je umnogome oblikovalo u profesionalnom smislu, na čemu sam veoma zahvalna”, otkriva ona i dodaje da joj se u kompaniji Syrmia pružila prilika da spoji kreativnost, ljubav prema komunikaciji i dosadašnje iskustvo u IT industriji u svojevrsnu simfoniju zvanu brendiranje poslodavca:

Ovo za mene podrazumeva iskakanje iz menadžerskih cipela i ulaženje u dubinu celokupnog sistema, kulture i kolektiva.

Prvi zadatak za Tamaru biće upoznavanje sa timom i postavljanje strategije

Naša sagovornica će u kompaniji Syrmia raditi na poziciji specijaliste za brendiranje poslodavca i, kako ističe, radiće ono što najviše voli – komuniciraće sa programerima unutar kompanije, osluškivati njihove potrebe i osmišljavati načine kako da se kao poslodavac dopadnu i budućim kolegama:

Syrmia je veliki sistem sažet od iskusnih inženjera, kompleksnih softverskih rešenja i bogatog projektnog portfolija. Ovi IT virtuozi će pričati priču o Sirmijinom brendu, ja sam tu da ih čujem, budem dozirano naporna i beskrajno radoznala.

Cilj mi je da budućim kolegama Syrmia bude na umu i pre nego što vide oglas za posao – tada ću se uveriti da employer branding nije atraktivna floskula kojom se dobacujemo u nemilosrdnoj tržišnoj utakmici, već strateški orijentisana aktivnost koja daje dugoročne rezultate i kratkoročne stresove (smeškam se unapred).

U narednom periodu Tamaru očekuje upoznavanje sa sistemom i kompanijskom kulturom, sprovođenje interne analize i osmišljavanje strategije brenda i, kako kaže, izazovno je to što ima priliku da to radi maltene od nule i što ima slobodu, ali i punu podršku HR-a i top menadžmenta. A što se tiče proširenja tima, Tamara za sam kraj razgovora ističe sledeće:

Za početak ću sama raditi na ovome, uz podršku HR-a i top menadžmenta, ali će sve većim obimom aktivnosti i beskrajno dugim spiskom ideja ovaj one man show zasigurno izrasti u tim.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.