Tamara Prodanović prelazi u kompaniju Syrmia

Tamara Prodanović postaje specijalista za brendiranje poslodavca u kompaniji Syrmia

Odakle je potekla odluka da se Tamara nakon sedam godina provedenih u HelloWorld-u priključi 'kompanijskoj strani priče' i pređe u kompaniju Syrmia?

“Gle tog profesionalnog paradoksa – radila sam za grupaciju sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud (sajt HelloWorld), koja ima najveću bazu oglasa za posao u Srbiji i za ovih sedam godina nisam konkurisala ni na jedan“, kroz šalu započinje razgovor Tamara.

“Šalu na stranu, Infostud je veoma zdrava kompanija, koja mi je dala slobodu i prostor za razvoj i usavršavanje u ekipi sjajnih stručnjaka, ali pre svega dobrih ljudi. Ovo iskustvo me je umnogome oblikovalo u profesionalnom smislu, na čemu sam veoma zahvalna”, otkriva ona i dodaje da joj se u kompaniji Syrmia pružila prilika da spoji kreativnost, ljubav prema komunikaciji i dosadašnje iskustvo u IT industriji u svojevrsnu simfoniju zvanu brendiranje poslodavca:

Ovo za mene podrazumeva iskakanje iz menadžerskih cipela i ulaženje u dubinu celokupnog sistema, kulture i kolektiva.

Prvi zadatak za Tamaru biće upoznavanje sa timom i postavljanje strategije

Naša sagovornica će u kompaniji Syrmia raditi na poziciji specijaliste za brendiranje poslodavca i, kako ističe, radiće ono što najviše voli – komuniciraće sa programerima unutar kompanije, osluškivati njihove potrebe i osmišljavati načine kako da se kao poslodavac dopadnu i budućim kolegama:

Syrmia je veliki sistem sažet od iskusnih inženjera, kompleksnih softverskih rešenja i bogatog projektnog portfolija. Ovi IT virtuozi će pričati priču o Sirmijinom brendu, ja sam tu da ih čujem, budem dozirano naporna i beskrajno radoznala.

Cilj mi je da budućim kolegama Syrmia bude na umu i pre nego što vide oglas za posao – tada ću se uveriti da employer branding nije atraktivna floskula kojom se dobacujemo u nemilosrdnoj tržišnoj utakmici, već strateški orijentisana aktivnost koja daje dugoročne rezultate i kratkoročne stresove (smeškam se unapred).

U narednom periodu Tamaru očekuje upoznavanje sa sistemom i kompanijskom kulturom, sprovođenje interne analize i osmišljavanje strategije brenda i, kako kaže, izazovno je to što ima priliku da to radi maltene od nule i što ima slobodu, ali i punu podršku HR-a i top menadžmenta. A što se tiče proširenja tima, Tamara za sam kraj razgovora ističe sledeće:

Za početak ću sama raditi na ovome, uz podršku HR-a i top menadžmenta, ali će sve većim obimom aktivnosti i beskrajno dugim spiskom ideja ovaj one man show zasigurno izrasti u tim.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Karijere

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.