StartLabs Ventures okuplja investitore iz Amerike i regiona

StartLabs Ventures: Novi srpski fond okuplja investitore iz Amerike i regiona

Nakon veoma uspešne prve godine investiranja u tehnološke kompanije na području Srbije i Jugoistočne Evrope, akcelerator StarLabs najavio je pokretanje novog fonda koji će okupiti privatne investotre iz Amerike, te ugledne pojedince sa ovih prostora koji žele da se okrenu ulaganju u startup kompanije.

startlabs_ventures

Na događaju koji je održan prošlog petka u beogradskoj galeriji U10, generalni partner StartLabs-a, Voja Lalić, pozdravio je prisutne izjavivši da je prva godina bila izuzetno uspešna pri čemu je investirano u četiri kompanije iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. 

Nastavljajući sa ulaganjem u tehnološke startupe širom reigona, iz StartLabs-a su najavili i pokretanje drugog fonda po imenu StartLabs Ventures, koji će okupiti privatne investitore iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i ugledne ljude sa ovih prostora koji vide potencijal u informacionim tehnologijama, te nastoje da i sami investiraju u startup kompanije.

Lalić otkriva da će sa novim fondom StartLabs biti u mogućnosti da proširi svoje delovanje, sa ciljem da investira u osam do deset startup kompanija u narednih godinu dana. U pitanju su seed investicije u visini do $50.000 namenjene early stage kompanijama, dok će najuspešniji startupi iz portfolia ovog akceleratora imati mogućnosti da dobiju propratne investicije u visini do 500.000 dolara.

David Schoch novi partner

Pored vesti o drugom fondu, iz StartLabs-a su predstavili i novog partnera koji će se pridružiti Nebojši Laziću i Voji Laliću. U pitanju je David Schoch, predsednik i odbornik SPEA (Serbian Private Equity Association), te jedan od osnivača Orion Telekoma.

david
David Schoch pridružuje se StartLabs-u kao generalni partner (Izvor: Medija Centar)

Pored pristupanja novog partnera, najavljena je i investicija u startup Mago Coins koji su pokrenuli studenti sa Računarskog fakulteta u Beogradu, a koji omogućava korisnicima zaradu bitcoin valute uz fizičku aktivnost.

Okarakterisan kao “US-based, Balkan focused” akcelerator, StartLabs nastavlja sa ulaganjem u regionalne startupe predstavljajući svojevrstan most između Jugoistočne Evrope i Silicijumske doline, spajajući regionalni talenat sa iskusnim američkim preduzetnicima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.