EKOF na jesen otvara Startup Centar - novi preduzetnički hub

EKOF na jesen otvara Startup Centar – novo mesto za razvoj preduzetničkih ideja

Predstavljanje Startup Centra koji se od jeseni otvara na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, biće održano u utorak 27. juna. Vrata Profesorske sale na prvom spratu biće otvorena u 14 časova za sve studente koji žele da zakorače u svet preduzetništva, a o značaju pokretanja startapa govoriće Ivan Bjelajac - suosnivač kompanije MVP Workshop i direktor kompanije GoDaddy Europe.

Predavanje je namenjeno svim studentima koji žele da pokrenu svoju kompaniju i zakorače u izazovni svet preduzetništva. Prisutni će se tako upoznati sa alatom Business model canvas, novim ekonomskim modelom za razvoj modernih preduzeća, te da saznaju na koji način se struktuiraju intervjui sa klijentima i otkriju stvarne probleme koje sagovornici imaju – a da pritom dobiju korisne informacije za poboljšanje proizvoda ili usluge koja se plasira na tržište.

Sa druge strane, novi Startup Centar u okviru fakulteta biće mesto gde će studenti, uz podršku mentora kompanije MVP Workshop, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju. U toku tromesečnog rada u Centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluga, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Online prijave za predavanja već otvorene

Inače, novi Startup Centar je rezultat saradnje kompanije MVP Workshop, koja se bavi validacijom ideja startapa u ranoj fazi i Centra za saradnju sa privredom. U toku su radovi na adaptaciji i uređenju prostora koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta, a ovaj moderan prostor pružiće sjajne uslove za rad timova, kao i podsticajne atmosfere za razmišljanje i građenje novih biznisa.

Nakon predavanja počinju online prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja, koje će trajati do 15. septembra 2017. godine. Za učešće u programu Centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Iz organizacije pozivaju sve studente Ekonomskog fakulteta da prisustvuju na predavanju 27. juna i hrabro zakorače u svet preduzetništva. Online prijave za predavanje su već otvorene, a više informacija o samom događaju kao i o prijavi timova za tromesečni program razvoja biznisa, moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Ekonomskog fakulteta.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.