EKOF na jesen otvara Startup Centar - novi preduzetnički hub

EKOF na jesen otvara Startup Centar – novo mesto za razvoj preduzetničkih ideja

Predstavljanje Startup Centra koji se od jeseni otvara na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, biće održano u utorak 27. juna. Vrata Profesorske sale na prvom spratu biće otvorena u 14 časova za sve studente koji žele da zakorače u svet preduzetništva, a o značaju pokretanja startapa govoriće Ivan Bjelajac - suosnivač kompanije MVP Workshop i direktor kompanije GoDaddy Europe.

Predavanje je namenjeno svim studentima koji žele da pokrenu svoju kompaniju i zakorače u izazovni svet preduzetništva. Prisutni će se tako upoznati sa alatom Business model canvas, novim ekonomskim modelom za razvoj modernih preduzeća, te da saznaju na koji način se struktuiraju intervjui sa klijentima i otkriju stvarne probleme koje sagovornici imaju – a da pritom dobiju korisne informacije za poboljšanje proizvoda ili usluge koja se plasira na tržište.

Sa druge strane, novi Startup Centar u okviru fakulteta biće mesto gde će studenti, uz podršku mentora kompanije MVP Workshop, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju. U toku tromesečnog rada u Centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluga, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Online prijave za predavanja već otvorene

Inače, novi Startup Centar je rezultat saradnje kompanije MVP Workshop, koja se bavi validacijom ideja startapa u ranoj fazi i Centra za saradnju sa privredom. U toku su radovi na adaptaciji i uređenju prostora koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta, a ovaj moderan prostor pružiće sjajne uslove za rad timova, kao i podsticajne atmosfere za razmišljanje i građenje novih biznisa.

Nakon predavanja počinju online prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja, koje će trajati do 15. septembra 2017. godine. Za učešće u programu Centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Iz organizacije pozivaju sve studente Ekonomskog fakulteta da prisustvuju na predavanju 27. juna i hrabro zakorače u svet preduzetništva. Online prijave za predavanje su već otvorene, a više informacija o samom događaju kao i o prijavi timova za tromesečni program razvoja biznisa, moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Ekonomskog fakulteta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Kultura 2.0

Milica Čalija: Pokrenuli smo ‘Kupujmo iz Srbije’ jer želimo da mali proizvođači prežive pandemijsku krizu

Akcija 'Kupujmo iz Srbije' pokrenuta je sa ciljem da se kroz predstavljanje malih proizvođača putem društvenih mreža doprinese borbi da njihovi biznisi prežive aktuelnu pandemiju. U tekstu koji sledi, sa inicijatorkom projekta razgovaramo o samoj akciji i daljim koracima za pomoć malim preduzetnicima u Srbiji.

Propustili ste

Gaming

Preko 10 miliona ljudi preuzelo je igru srpsko-švedskog studija Sozap – a za domaći tim to je samo početak

Armed Heist je 'mobile' igra studija Sozap i verovatno je najviše preuzimana igra bilo kog domaćeg studija južno od Beograda. Sa predstavnicima niškog ogranka ove gejming kompanije razgovaramo o pomenutoj igri i planovima za budućnost.

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.