EKOF na jesen otvara Startup Centar – novo mesto za razvoj preduzetničkih ideja

Predstavljanje Startup Centra koji se od jeseni otvara na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, biće održano u utorak 27. juna. Vrata Profesorske sale na prvom spratu biće otvorena u 14 časova za sve studente koji žele da zakorače u svet preduzetništva, a o značaju pokretanja startapa govoriće Ivan Bjelajac - suosnivač kompanije MVP Workshop i direktor kompanije GoDaddy Europe.

Predavanje je namenjeno svim studentima koji žele da pokrenu svoju kompaniju i zakorače u izazovni svet preduzetništva. Prisutni će se tako upoznati sa alatom Business model canvas, novim ekonomskim modelom za razvoj modernih preduzeća, te da saznaju na koji način se struktuiraju intervjui sa klijentima i otkriju stvarne probleme koje sagovornici imaju – a da pritom dobiju korisne informacije za poboljšanje proizvoda ili usluge koja se plasira na tržište.

Sa druge strane, novi Startup Centar u okviru fakulteta biće mesto gde će studenti, uz podršku mentora kompanije MVP Workshop, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju. U toku tromesečnog rada u Centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluga, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Online prijave za predavanja već otvorene

Inače, novi Startup Centar je rezultat saradnje kompanije MVP Workshop, koja se bavi validacijom ideja startapa u ranoj fazi i Centra za saradnju sa privredom. U toku su radovi na adaptaciji i uređenju prostora koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta, a ovaj moderan prostor pružiće sjajne uslove za rad timova, kao i podsticajne atmosfere za razmišljanje i građenje novih biznisa.

Nakon predavanja počinju online prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja, koje će trajati do 15. septembra 2017. godine. Za učešće u programu Centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Iz organizacije pozivaju sve studente Ekonomskog fakulteta da prisustvuju na predavanju 27. juna i hrabro zakorače u svet preduzetništva. Online prijave za predavanje su već otvorene, a više informacija o samom događaju kao i o prijavi timova za tromesečni program razvoja biznisa, moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Ekonomskog fakulteta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Propustili ste

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Novost

Google uvodi naplatu za YouTube, Google Play i druge servise – cenu snose proizvođači u EU?

Pvi put u svojoj istoriji Gugl će naplaćivati licence proizvođačima telefona u Evropi za instalaciju njegovih servisa kao što su Google Play, YouTube ili Gmail.

Analiza

Opel uhvaćen u softverskoj prevari prilikom testiranja štetnih gasova – novi dizelgejt na pomolu?

Očigledno da pojedini proizvođači automobila teškom mukom razvijaju sisteme koji će umanjiti emitovanje štetnih gasova. Nakon ogromnog skandala koji i dalje potresa VW grupaciju, varanju se priključio još jedan veliki igrač - Opel.

Kultura 2.0

Uključite se u raspravu o Centralnom registru stanovništva – bazi podataka građana Srbije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o Centralnom registru građana održava se danas, a predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i druge zainteresovane strane raspravljaće o tome da li je sveobuhvatna evidencija o građanima na jednom mestu dobro rešenje.

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.