Slack konačno otvara podršku za 'third-party' aplikacije?

Slack ove nedelje otvara podršku za ‘third-party’ aplikacije?

Za kratko vreme Slack je postao jedna od omiljenih aplikacija digitalaca širom sveta. U pitanju je jednostavan servis za komunikaciju (četovanje) unutar kompanije i timova, koji bi prema poslednjim informacijama mogao da otvori svoju platformu 'third-party' developerima. Takav potez značio bi da Slack zalazi u vode kolaborativnih alata, otvoreno preteći velikim poznatim 'project managment' igračima.

slack_2

Otkada smo sredinom godine prešli na Slack, komunikacija čitavog Netokracijinog tima popela se na viši nivo. I dok smo prethodno koristili HipChat, nije nam trebalo dugo da se uverimo u prednosti superhot startapa (jednoroga) koji je osvojio Silicijumsku dolinu. U ovom trenutku valuacija kompanije iznosi negde oko 2,8 milijardi dolara, pri čemu Slack na dnevnom nivou koristi više od 750,000 korisnika.

I dok sam servis pruža odličnu integraciju sa različitim alatima poput Asane, WordPress-a, pa čak i Giphy-ja (jer ko ne voli gif-ove!), bilo je samo pitanje vremena kada će startap najaviti podršku za third-party aplikacije. Ako je verovati TechCrunch-u i izvorima bliskim materiji, to bi se moglo desiti već ove nedelje – budući da je kompanija najavila svoj prvi veliki događaj na kome bi se trebale obelodaniti sve novosti.

Asana ili Trello u vašem Slack-u. Naaaajs.

Otvaranje platforme omogućilo bi developerima širom sveta da razvijaju svoje aplikacije koje bi funkcionisale unutar Slack-a, ali i još bolju podršku za project managment alate. Zamislite Asanu ili Trello u Slack-u i sve će vam biti jasno. Ili pak onaj kul startap koji koristite u vašoj kompaniji.

Priznajemo - zaljubili smo se u Slack od kada ga koristimo! :)
Priznajemo – zaljubili smo se u Slack od kada ga koristimo! 🙂

Svi oni trebali bi uskoro da predstave i svoje aplikacije za Slack, čime bi se otvorile dodatne mogućnosti manjim timovima koji rade na kolaborativnim alatima, a koji više ne bi morali razvijati kao zasebne web ili native aplikacije – već bi u potpunosti mogli da iskoriste Slack i tako u startu dopru do većeg broja potencijalnih korisnika.

Attlaisan, pomeri se, imamo novog ‘klinca u bloku’

Mogućnosti su neograničene. Kao i potencijalno tržište na koje Slack cilja. Glavni konkurent ovom startapu iz San Franciska jeste upravo kompanija Atlassian koja u svom portfoliu ima alate kao što su Jira i HipChat. I dok je vrednost Atlassiana duplo veća (5,8 milijardi dolara), njegovi core proizvodi su razdvojeni, pri čemu HipChat i dalje ne podržava third-party aplikacije.

Preokrene li Slack ovu mogućnost na svoju korist, neće proći mnogo vremena pre nego što vidimo nove načine na koje možemo koristiti ovaj alat, gomilu zadovoljnih digitalaca, developera i dizajnera, ali i jednu uspešnu kompaniju koja polako izlazi iz domena atraktivnog startapa, i ulazi u ‘The Big League’ kojom vladaju jednorozi.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Analiza

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.