Slack konačno otvara podršku za 'third-party' aplikacije?

Slack ove nedelje otvara podršku za ‘third-party’ aplikacije?

Za kratko vreme Slack je postao jedna od omiljenih aplikacija digitalaca širom sveta. U pitanju je jednostavan servis za komunikaciju (četovanje) unutar kompanije i timova, koji bi prema poslednjim informacijama mogao da otvori svoju platformu 'third-party' developerima. Takav potez značio bi da Slack zalazi u vode kolaborativnih alata, otvoreno preteći velikim poznatim 'project managment' igračima.

slack_2

Otkada smo sredinom godine prešli na Slack, komunikacija čitavog Netokracijinog tima popela se na viši nivo. I dok smo prethodno koristili HipChat, nije nam trebalo dugo da se uverimo u prednosti superhot startapa (jednoroga) koji je osvojio Silicijumsku dolinu. U ovom trenutku valuacija kompanije iznosi negde oko 2,8 milijardi dolara, pri čemu Slack na dnevnom nivou koristi više od 750,000 korisnika.

I dok sam servis pruža odličnu integraciju sa različitim alatima poput Asane, WordPress-a, pa čak i Giphy-ja (jer ko ne voli gif-ove!), bilo je samo pitanje vremena kada će startap najaviti podršku za third-party aplikacije. Ako je verovati TechCrunch-u i izvorima bliskim materiji, to bi se moglo desiti već ove nedelje – budući da je kompanija najavila svoj prvi veliki događaj na kome bi se trebale obelodaniti sve novosti.

Asana ili Trello u vašem Slack-u. Naaaajs.

Otvaranje platforme omogućilo bi developerima širom sveta da razvijaju svoje aplikacije koje bi funkcionisale unutar Slack-a, ali i još bolju podršku za project managment alate. Zamislite Asanu ili Trello u Slack-u i sve će vam biti jasno. Ili pak onaj kul startap koji koristite u vašoj kompaniji.

Priznajemo - zaljubili smo se u Slack od kada ga koristimo! :)
Priznajemo – zaljubili smo se u Slack od kada ga koristimo! 🙂

Svi oni trebali bi uskoro da predstave i svoje aplikacije za Slack, čime bi se otvorile dodatne mogućnosti manjim timovima koji rade na kolaborativnim alatima, a koji više ne bi morali razvijati kao zasebne web ili native aplikacije – već bi u potpunosti mogli da iskoriste Slack i tako u startu dopru do većeg broja potencijalnih korisnika.

Attlaisan, pomeri se, imamo novog ‘klinca u bloku’

Mogućnosti su neograničene. Kao i potencijalno tržište na koje Slack cilja. Glavni konkurent ovom startapu iz San Franciska jeste upravo kompanija Atlassian koja u svom portfoliu ima alate kao što su Jira i HipChat. I dok je vrednost Atlassiana duplo veća (5,8 milijardi dolara), njegovi core proizvodi su razdvojeni, pri čemu HipChat i dalje ne podržava third-party aplikacije.

Preokrene li Slack ovu mogućnost na svoju korist, neće proći mnogo vremena pre nego što vidimo nove načine na koje možemo koristiti ovaj alat, gomilu zadovoljnih digitalaca, developera i dizajnera, ali i jednu uspešnu kompaniju koja polako izlazi iz domena atraktivnog startapa, i ulazi u ‘The Big League’ kojom vladaju jednorozi.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.

Startapi i poslovanje

OTP banka i niški NadjiTuru.rs udruženim snagama digitalizuju transportnu industriju u Srbiji

Šta dobijete kada spojite startap koji značajno pojednostavljuje logistiku transporta i banku koja je jedna od vodećih po pitanju inovacija? Sjajno partnerstvo koje omogućava svim učesnicima ekosistema transportne industrije da unaprede svoje poslovanje, te sarađuju efikasnije i lakše.