Slack konačno otvara podršku za 'third-party' aplikacije?

Slack ove nedelje otvara podršku za ‘third-party’ aplikacije?

Za kratko vreme Slack je postao jedna od omiljenih aplikacija digitalaca širom sveta. U pitanju je jednostavan servis za komunikaciju (četovanje) unutar kompanije i timova, koji bi prema poslednjim informacijama mogao da otvori svoju platformu 'third-party' developerima. Takav potez značio bi da Slack zalazi u vode kolaborativnih alata, otvoreno preteći velikim poznatim 'project managment' igračima.

slack_2

Otkada smo sredinom godine prešli na Slack, komunikacija čitavog Netokracijinog tima popela se na viši nivo. I dok smo prethodno koristili HipChat, nije nam trebalo dugo da se uverimo u prednosti superhot startapa (jednoroga) koji je osvojio Silicijumsku dolinu. U ovom trenutku valuacija kompanije iznosi negde oko 2,8 milijardi dolara, pri čemu Slack na dnevnom nivou koristi više od 750,000 korisnika.

I dok sam servis pruža odličnu integraciju sa različitim alatima poput Asane, WordPress-a, pa čak i Giphy-ja (jer ko ne voli gif-ove!), bilo je samo pitanje vremena kada će startap najaviti podršku za third-party aplikacije. Ako je verovati TechCrunch-u i izvorima bliskim materiji, to bi se moglo desiti već ove nedelje – budući da je kompanija najavila svoj prvi veliki događaj na kome bi se trebale obelodaniti sve novosti.

Asana ili Trello u vašem Slack-u. Naaaajs.

Otvaranje platforme omogućilo bi developerima širom sveta da razvijaju svoje aplikacije koje bi funkcionisale unutar Slack-a, ali i još bolju podršku za project managment alate. Zamislite Asanu ili Trello u Slack-u i sve će vam biti jasno. Ili pak onaj kul startap koji koristite u vašoj kompaniji.

Priznajemo - zaljubili smo se u Slack od kada ga koristimo! :)
Priznajemo – zaljubili smo se u Slack od kada ga koristimo! 🙂

Svi oni trebali bi uskoro da predstave i svoje aplikacije za Slack, čime bi se otvorile dodatne mogućnosti manjim timovima koji rade na kolaborativnim alatima, a koji više ne bi morali razvijati kao zasebne web ili native aplikacije – već bi u potpunosti mogli da iskoriste Slack i tako u startu dopru do većeg broja potencijalnih korisnika.

Attlaisan, pomeri se, imamo novog ‘klinca u bloku’

Mogućnosti su neograničene. Kao i potencijalno tržište na koje Slack cilja. Glavni konkurent ovom startapu iz San Franciska jeste upravo kompanija Atlassian koja u svom portfoliu ima alate kao što su Jira i HipChat. I dok je vrednost Atlassiana duplo veća (5,8 milijardi dolara), njegovi core proizvodi su razdvojeni, pri čemu HipChat i dalje ne podržava third-party aplikacije.

Preokrene li Slack ovu mogućnost na svoju korist, neće proći mnogo vremena pre nego što vidimo nove načine na koje možemo koristiti ovaj alat, gomilu zadovoljnih digitalaca, developera i dizajnera, ali i jednu uspešnu kompaniju koja polako izlazi iz domena atraktivnog startapa, i ulazi u ‘The Big League’ kojom vladaju jednorozi.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.