Programiranjem do prvog web sajta na sedmom Rails Girls Beograd

Programiranjem do prvog web sajta na sedmoj Rails Girls Beograd radionici

Sedma po redu RGB radionica biće održana u novootvorenom beogradskom coworking prostoru My Work, 10. i 11. decembra sa ciljem da polaznice savladaju prve korake u programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Tako bi već na kraju drugog dana, učesnice trebalo da kreiraju gotov web sajt koji su same napravile.

lts1

Zainteresovane devojke imaće priliku da na predstojećem Rails Girls Beograd događaju savladavaju nove veštine, te se oprobaju u programiranju počevši sa osnovama Ruby on Rails jezika. Podsećanja radi, nakon prve radionice koja je održana u Beogradu pre tri godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dva događaja godišnje, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem.

Veliko interesovanje polaznica, rezultovalo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći, uključujući sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori i saradnici. Inače, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet.

Uz podršku mentora do rezultata

Štaviše, pored želje da što veći broj devojaka učestvuje u RGB radionicama, postoji i velika potreba za kadrovima u IT-u, a ovo je samo jedan od načina motivacije devojaka da se uključe i možda svoje buduće zanimanje potraže u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Svakako, RGB radionice ne predstavljaju nikakav instant kurs ali pomažu da prve i često najteže korake učesnice prođu uz mentorku podršku, nakon čega predstoji samostalno učenje u grupama. Iz organizacije ističu da su prijave već otvorene za sve zainteresovane polaznice, a više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Rails Girls Beograd događaja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Ekskluzivno

HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA – 250 inženjera postaje deo grupe

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Propustili ste

Gaming

For The Win! konferencija ove godine okuplja preko 500 ‘game dev’ profesionalaca

Treće izdanje konferencije For The Win! posvećene game developmentu u Srbiji održaće se 29. i 30. maja, a pored već tradicionalnog večernjeg keynote programa u Bitef teatru, glavni program biće održan u MTS Dvorani, uz dodatne spin-off događaje, žurke i prilike za neformalni networking.

Karijere

Lena Miladinović: Od žene se uvek traži više — u šahu i u preduzetništvu!

Ovogodišnji osmomartovski specijal otvaramo intervjuom s višestrukom državnom prvakinjom u šahu i osnivačicom Outpostchess startapa.

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Analiza

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.