Programiranjem do prvog web sajta na sedmoj Rails Girls Beograd radionici

Sedma po redu RGB radionica biće održana u novootvorenom beogradskom coworking prostoru My Work, 10. i 11. decembra sa ciljem da polaznice savladaju prve korake u programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Tako bi već na kraju drugog dana, učesnice trebalo da kreiraju gotov web sajt koji su same napravile.

lts1

Zainteresovane devojke imaće priliku da na predstojećem Rails Girls Beograd događaju savladavaju nove veštine, te se oprobaju u programiranju počevši sa osnovama Ruby on Rails jezika. Podsećanja radi, nakon prve radionice koja je održana u Beogradu pre tri godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dva događaja godišnje, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem.

Veliko interesovanje polaznica, rezultovalo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći, uključujući sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori i saradnici. Inače, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet.

Uz podršku mentora do rezultata

Štaviše, pored želje da što veći broj devojaka učestvuje u RGB radionicama, postoji i velika potreba za kadrovima u IT-u, a ovo je samo jedan od načina motivacije devojaka da se uključe i možda svoje buduće zanimanje potraže u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Svakako, RGB radionice ne predstavljaju nikakav instant kurs ali pomažu da prve i često najteže korake učesnice prođu uz mentorku podršku, nakon čega predstoji samostalno učenje u grupama. Iz organizacije ističu da su prijave već otvorene za sve zainteresovane polaznice, a više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Rails Girls Beograd događaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Istina o Full-Stack programerima – da li oni postoje ili ne?

Domaća IT zajednica ima podeljenja mišljenja - postoje li Full-Stack programeri ili ne? Ako postoje koji su to programski jezici kojim vladaju i zašto nemamo standardizaciju ove pozicije?

E-commerce

Upoznajte prve predavače koji 22. novembra otkrivaju ‘zanat’ digitalne trgovine!

Do drugog izdanja Netokracijine OMGcommerce konferencije deli nas nešto manje od mesec dana - upoznajte se sa delom predavača na ovogodišnjem događaju i obezbedite svoje mesto na vreme!

Startapi i poslovanje

Skupština usvojila Zakon o prevozu putnika i time stopirala rad CAR:GO aplikacije

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju čime država efektivno staje na put daljem radu digitalnih servisa za prevoz putnika.

Propustili ste

Intervju

Novosadski Smart Watering automatizuje navodnjavanje za male i velike poljoprivrednike

I Srbija lagano kreće u primenu naprednih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, a veliku zaslugu za njihovu širu primenu i razvoj imaju domaće kompanije. Jedna od njih je i Smart Watering koja stoji iza sistema za pametno navodnjavanje.

Netokracija

Kako pronaći svoje mesto u IT industriji (ili se bolje pozicionirati u istoj)?

Netokracijina peta po redu Ladies of New Business konferencija održaće se 4. decembra u ICT Hub-u, a ovo izdanje biće posvećeno devojkama i ženama koje rade u u svetu IT-ja, ili u taj sektor žele da uđu.

Kolumna

Kako pobediti u borbi za normalniji Internet u Srbiji?

Pre desetak dana jedna devojka odlučila je da sebi oduzme život. Kako je jedan deo njenog i privatnog i profesionalnog života podrazumevao javno eksponiranje, a uzevši u obzir da je bila veoma harizmatična i neobična, sve je to privuklo mnogo više pažnje nego neki drugi slični slučajevi. Pažnje javnosti i pažnje medija.

Startapi i poslovanje

ConveyIQ sa kancelarijama u Beogradu osigurao $5,5 miliona – rundu predvodio SC Ventures

Američka kompanija koja se bavi razvojem softvera za komunikaciju sa kandidatima i automatizaciju zapošljavanja za velike kompanije osigurala je investiciju u iznosu od 5,5 miliona dolara. ConveyIQ ima kancelarije u Beogradu, dok će investicija biti iskorišćena i za proširenje lokalnog tima.

Kultura 2.0

Pitali smo srpske digitalce kako je bilo na Web Summitu u Lisabonu

Nedavno je zatvorena jedna od najvećih 'tech' konferencija na svetu koja se poslednjih nekoliko godina održava u Lisabonu. I dok je odbrojavanje do sledećeg događaja već počelo, mi smo porazgovarali sa stručnjacima o njihovom utisku sa samita u Portugalu i koja su sve značajna iskustva i znanja prikupili.

Društvene mreže

Obriši poslato – Messenger uvodi mogućnost brisanja poruka za sve

Facebook Messenger postao je bogatiji za 'Unsend' funkciju - uz pomoć koje korisnici od sada mogu da selektuju i uklone već poslate poruke.