Da li 'public chat' može uskoro postati deo Messengera?

Da li ‘public chat’ može uskoro postati sastavni deo Messengera?

Otkako je Messenger postao samostalna platforma odvojivši se od matičnog Facebooka, svedoci smo niza promena i funkcija koje ovaj servis postepeno ubacuju u rang društvenih mreža. S obzirom da je i dalje primarna delatnost ove aplikacije dopisivanje, ponovo se rodila ideja da bi korisnici Messengera u narednom periodu mogli da dobiju opciju javnih grupnih konverzacija, baš kao što je slučaj na Viberu.

messenger-public-

Podsetimo, Facebook je još 2014. godine predstavio aplikaciju Rooms koja je omogućavala korisnicima da započnu javne konverzacije bazirane na njihovim različitim interesovanjima. Ipak, sudbina ove aplikacije nije prošla onako kako je planirano, te je ista, zbog nešto slabijeg interesovanja, ugašena prošle godine.

Naime, kako prenosi The Next Web, pojedini korisnici su nedavno primetili da se na Messengeru opet pojavila funkcija javnih grupnih konverzacija. Sudeći prema ovim infomacijama, posebne javne chat sobe imaju generisane linkove koji se mogu podeliti sa bilo kojim korisnicima kako bi isti pristupili konverzaciji – dok je kreiranje javne konverzacije veoma jednostavno.

Iz Facebooka trenutno nisu davali bilo kakve detaljne komentare, istakavši samo da se radi o malim i početnim testiranjima pomenute opcije. Za sada će ipak ostati nejasno na koji način iz društvene mreže planiraju da povećaju angažovanje korisnika kada je ova vrsta konverzacije u pitanju, ako se setimo da je pomenuta aplikacija Rooms doživela neuspeh.

Screen Shot 2016-09-15 at 14.36.48
Može li namera Facebooka da angažuje više korisnika za korišćenje javnog četa, ovoga puta uspeti? (Izvor: thenextweb)

Reinkarnacija Rooms aplikacije ili nešto drugo?

Sigurno je da iza svega postoji nekoliko razloga, te iz kompanije moraju da razmotre i otkriju sve ove detalje kako bi novi pokušaj predstavljanja public chat-a ovog puta prošao uspešno. Realno sagledavajući stvari, ovog puta kompanija ima na raspolaganju moćne alate poput botova zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, koji znatno mogu pomoći da se kreira veoma dobro korisničko iskustvo za korisnike koji žele da svoje stavove iskažu putem javnih grupnih konverzacija – a sa druge strane omogući developerima da kreiraju niz funkcija radi veće funkcionalnosti.

Za sada ipak nema konkretnih infomacija kada bi nova funkcija mogla da bude lansirana širom sveta, te da li će javne konverzacije biti sastavni deo Messengera ili će se pojaviti kao zasebna aplikacija baš kao i Rooms. Na nama je da budemo strpljivi, a ako nas je Facebook bar nečemu naučio do sada, to je da su glasine o najnovijim promenama uglavom bile tačne, tako da možemo razmišljati u pozitivnom smeru.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.