PD Talk sa Terezom Tores, svetski poznatim trenerom za otkrivanje proizvoda

PD Talk sa Terezom Tores, svetski poznatim trenerom za otkrivanje proizvoda (product discovery)

Kompanija ProductDock organizuje 'PD Talk' online događaj na kojem će predavač biti Tereza Tores, autorka knjige 'Continuous discovery habits' i svetski priznata konsultatkinja za kompanije i startape.

Kako bismo saznali više o samom događaju, o tome kome je namenjen i šta prisutni mogu očekivati, razgovarali smo sa Igorom Rajnjakom, Agile Coach-om u kompaniji ProductDock. On nam je otkrio da ova kompanija krajem avgusta priprema besplatan online događaj i razgovor sa Terezom Tores o njenoj dugoočekivanoj i veoma hvaljenoj knjizi pod naslovom Continuous Discovery Habits: Discover Products that Create Customer Value and Business Value (2021).

Kako nam je Igor otkrio, knjiga je objavljena pre svega nekoliko meseci i posvećena je upravljanju proizvodima (product management), odnosno fazi otkrivanja proizvoda (product discovery). “Odmah po objavljivanju, ovo delo je doživelo sjajan odziv i svrstano je uz knjige Martija Kejgna (Marty Cagan) kao jedna od tri knjige koje svako ko se bavi razvojem proizvoda mora da pročita”, kaže naš sagovornik i dodaje sledeće:

Nama je cilj bio da što je moguće pre ovako kvalitetan sadržaj predstavimo publici u Srbiji i regionu, a to je bilo najranije moguće 30. avgusta (ponedeljak) u 18h, kada će se ovaj događaj i održati. Sam događaj će biti održan online, preko Linkedin event platforme, na engleskom jeziku i namenjen je svakome ko je zainteresovan za razvoj proizvoda, a naročito za najnovije pristupe otkrivanju proizvoda.

Saznajte koje su to nove promene u oblasti razvoja proizvoda

Na pitanje Netokracije zašto je za ProductDock važno da organizuju događaje ovakvog tipa, Igor ističe da se kod nas često može čuti kako kasnimo za svetom. To je, prema njegovim rečima, po izvesnim pitanjima tačno (ponekad čak i dobro) ali je po drugim netačno, a sa današnjim digitalnim svetom je moguće da mi sami biramo da li će naše kašnjenje biti realnost ili ne. Rajnjak između ostalog objašnjava:

Velika prednost današnjice je što su nam ovakve stvari umnogome olakšane i smatram da treba što više da koristimo ovakve prilike i da donosimo i delimo vredna znanja u zajednici i šire kako bismo išli u korak sa najnovijim praksama i saznanjima.

Dodatna lepa stvar je takođe što ovaj događaj još uvek nije održan u raznim stranim zemljama tako da možemo očekivati i izvesne goste iz inostranstva na događaju čime lagano možemo menjati činjenicu iz toga da “kasnimo” u to da “vodimo”.

Štaviše, cilj kompanije je da kroz pomenuti događaj podele što više novih saznanja i da zainteresuje ljude za nove promene i strujanja u oblasti razvoja proizvoda. Štaviše, program se sastoji iz dva dela i planirano je da traje sat vremena, a Igor kaže da će prvi deo od oko 40 minuta biti rezervisan za razgovor sa Terezom sa ciljem da se što bolje predstavi i približi njen rad publici.

Sa druge strane, Rajnjak kaže da kako bi se ovaj deo što bolje uobličio, od velikog značaja će im biti da da dobiju odgovore na pitanje: Koji je poslednji izazov u razvoju proizvoda sa kojim ste se susreli? Odgovore i kometare možete poslati putem linka. Kada je reč o drugom delu događaja, on će trajati oko 20 minuta i tada će Tereza odgovarati na pitanja publike koja će se skupljati tokom prvog dela i drugog dela.

Prijave su već otvorene, obezbedite svoje mesto na vreme!

Ono što je takođe bitno napomenuti jeste da će ovaj događaj usled tehničkih mogućnosti biti ograničen na 300 ljudi i biće održan putem Linkedin event platforme, ali će, kaže Igor, on i njegov tim dati sve od sebe da niko zainteresovan ne bude izostavljen sa događaja. Kada već pominjemo LinkedIn, treba dodati da je predstojeći događaj biti organizovan u saradnji sa Serbian Product zajednicom. Upravo o ovoj saradnji nam je Igor nam je otkrio više detalja:

Ova saradnja nam umnogome pomaže i čak je poslužila kao inspiracija i inicijalna kapisla za sam događaj jer veoma znači imati ljude koji su zainteresovani za iste teme, koji su voljni da dođu i koji su isto tako godinama aktivni i neprestano dele svoje znanje, naročito kroz ceo Covid period kada su mnoge zajednice utihnule a oni su budno radili. Veliko hvala celoj Serbian Product Community-u, a naročito Ani Pegan sa kojom smo ceo događaj planirali i koja nam mnogo pomaže oko organizacije.

Za kraj, govoreći o tome koje su to naredni planovi kada je Product Talk u pitanju, naš sagovornik kaže da se u ProductDock-u bave celokupnim ciklusom razvoja proizvoda i njima je svakako dugoročni cilj da dele znanje, dovode ljude koji su vodeći mislioci i praktičari u istima i da stvaraju sinergije sa drugim ljudima i zajednicama koje se bave razvojem proizvoda.

“Ovo nam je prvi PD Talk ove godine, ali ako ste zainteresovani za još stvari, zapratite nas na našim društvenim mrežama i kanalima, moguće je da ćemo već u skorije vreme imati još saradnji i iznenađenja, a do tada, prijavite se na link za online razgovor sa Terezom Tores, pa se vidimo 30. avgusta (ponedeljak) u 18 časova”, zaključio je Igor na kraju.Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.