Čuvanje video sadržaja na Periscopeu moguće od danas

Periscope popušta pred naletom Facebooka: Čuvanje video sadržaja moguće od danas

Aplikacija koja je u vlasništvu Twittera, a koja je uvela pravu malu revoluciju kada je reč o izveštavanju putem prenosa video sadržaja uživo, od sada će ponuditi korisnicima novu i dugo čekanu funkciju putem koje se može trajno sačuvati prethodno napravljeni sadržaj - što do sada nije bilo slučaj.

periscope

Štaviše, ovu vest je potvrdio i CEO Periscopea, Kejvon Bejkpur, te nema sumnje da nova funkcija čuvanja video sadržaja dolazi u pravom trenutku za sve korisnike, s obzirom na to da je do sada reprodukovani live video materijal nestajao nakon jednog dana. Kako bi trajno sačuvali pomenuti sadržaj, potrebno je da se u okviru naslova videa unese hashtag #save, dok video može nestati samo ukoliko korisnik odluči da ga trajno izbriše.

Kako prenosi The Verge, funkcija je već dostupna za sve korisnike širom sveta, ali za sada samo kao testna beta verzija, zahvaljujući kojoj iz Periscopea mogu dobiti relevantne informacije od strane korisnika, koje kasnije mogu poslužiti za ispravljanje potencijalnih bagova ili grešaka. Takođe, Kejvon dodaje da iz ovog servisa naporno rade na izgradnji podrške za korisnike u okviru koje se podrazumeva i već pomenuto čuvanje videa duže od 24 sata, ali i način brzog uklanjanja sadržaja ukoliko to korisnik želi.

Periscope ili Facebook? Pitanje je sada

Takođe, nova #save funkcija dolazi upravo nakon najsvežijih promena koje su postale sastavni deo Periscopea, a jedna od njih je i mogućnost crtanja u okviru snimanja videa uživo. Činjenica je da se iz ovog servisa zahvaljujući pomenutim novinama kreću napred, stvarajući tako ozbiljnijeg konkurenta kada je reč o ovoj vrsti sadržaja, te su primorani da nastave sa unapređenjem svojih usluga što zbog zahteva korisnika, tako i zbog sve jače konkurencije – koju trenutno predvodi Facebook Live Video.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.