Otvorene prijave za OTP Startup Booster Program - traže se inovativni 'greentech' projekti

Otvorene prijave za OTP Startup Booster Program – traže se inovativni ‘greentech’ projekti

Kao kompanija koja podržava inovacije, OTP Grupa i ove godine održava svoj međunarodni program za saradnju sa inovativnim startap kompanijama.

OTP Startup Booster Program sastoji od nekoliko faza –  inovativna rešenja se usmeravaju od procesa mapiranja poslovnih potreba pa sve do uvođenja rešenja. Program je otvoren za startape iz celog sveta sa već proverenim proizvodima ili poslovanjem koje se nalazi u intenzivnoj scale-up fazi.

Uz učešće različitih delova bankarske grupe, OTP ima za cilj da podstakne poslovnu saradnju i implementira pilot projekte sa izabranim kandidatima. Prijave su otvorene od 7. marta do 11. aprila.

Ovo je peti put da je OTP banka objavila svoj međunarodni startap program. Pogodnosti koje izabrani kandidati OTP Startup Booster Programa mogu da dobiju su brojne: pored pilot projekta sa bankarskom grupom, mogu da učestvuju u stručnim radionicama, dobiju kako internu tako i eksternu podršku mentora i ostvare brojne prilike za umrežavanje.

Pored tradicionalnih kategorija poslovnih potreba finansijske institucije, kao i tokom prethodnih ciklusa, ove godine fokus se stavlja na tzv. rešenja izvan bankarstva i inovacijama koje podržavaju održivost i ekološki osvešćen svakodnevni život klijenata i banke.

Za ovogodišnji OTP Startup Booster Program, banka poziva kompanije da se prijave na jednu od sledećih tema:

  • Korisničko iskustvo i pružanje usluge klijentima;
  • Povećanje interne efikasnosti;
  • Inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa stanovništvom;
  • Inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa privredom;
  • “Izvan bankarstva” i održivost;
  • Potpuno nova i disruptivna rešenja koja se odnose na bankarski sektor, a koja ne potpadaju pod gore navedene kategorije.

Predstavite svoje startap projekte investitorima

I ove godine, startap kompanije biraju se kroz tri etape. Da bi konkurisale, potrebno je da popune prijavni formular dostupan na internetu. Nakon pregleda pristiglih prijava, izabrani startapi imaće mogućnost da se tokom onlajn intervjua sastanu sa predstavnicima specijalizovanih oblasti iz banke.

OTP Grupa će pozvati predstavnike najboljih 25 do 30 startap kompanija na “Dane finalne selekcije” koji su planirani da se održe u Budimpešti krajem maja meseca, u Akvarium Klubu, uz lično prisustvo. Povodom ove vesti oglasio se i Andras Fišer, direktor Odeljenja za inovacije OTP Banke (OTP LAB), koji je tom prilikom izjavio sledeće:

Ponosan sam što je cela Grupa, zajedno sa bankama članicama, uključena u OTP Startup Booster Program, kako bi pružila podršku širenju inovativnih finansijskih rešenja širom regiona. Posebno me raduje što se svake godine prijavljuje sve više kandidata i što imamo odličnu saradnju sa našim startap partnerima.

Period pilot projekta počinje 5. septembra i traje do 25. novembra 2022. godine. Tokom onlajn demo dana koji je zakazan za 30. novembar, startapi će imati  priliku da rukovodstvu Grupe, investitorima i stručnjacima za inovacije brojnih velikih domaćih i međunarodnih kompanija, predstave svoje projekte i ideje tokom tromesečnog pilot projekta.

Nakon demo dana i predstavljanja najperspektivnijih pilot projekata, počinje roll-out faza i to od 1. januara do 30. juna 2023. godine sa nekom od članica OTP bankarske grupe, u okviru dugoročnog ugovora o partnerstvu.

Više informacija o programu i formular za prijavu možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.