OTP banka: Osmislite dizajn OTP Junior aplikacije i osvojite vredne novčane nagrade

OTP banka: Osmislite dizajn OTP Junior aplikacije i osvojite vredne novčane nagrade

OTP banka je otvorila prijave za prvi Izazov u okviru svog inovacionog ekosistema OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' koji je namenjen startap i IT kompanijama koji se bave razvojem mobilnih aplikacija - app, web, UX, kao i product development-om.

Tema OTP Connect izazova je osmišljavanje dizajna i funkcionalnosti za Junior m-bank aplikaciju, što će predstavljati nastavak unapređenja jedinstvene i na domaćem tržištu, prve debitne kartice za decu od 11 do 18 godina, OTP Junior kartice. Prijave su otvorene od 9. do 29. februara, nakon čega sledi proces selekcije za ulazak timova u narednu fazu.

Od učesnika prvog izazova očekuje se da predlože inovativni koncept rešenja, dok funkcionalnosti treba da budu adekvatne za uzrast dece koja će je koristiti. Kada je reč o žiriranju predstavljenih rešenja, ocenjuje se jačina dokaza istraživanja potreba korisnika, inovativnost, primena, funkcionalnosti, dizajn i kvalitet rešenja.

Izazov pod sloganom “Napravi aplikaciju za dete u sebi” biće sproveden u tri faze. Timovi odabrani na osnovu prijava, ulaze u prvu fazu – dvodnevni Ideaton, događaj gde će biti izabrana tri tima sa konceptima rešenja koja zadovoljavaju selekcione kriterijume za ulazak u sledeću fazu.

Mentorstvo i podrška za razvoj aplikacije kao dodatne nagrade

Druga faza je Razvoj ideja, višenedeljni proces tokom kog izabrani timovi rade na testiranju pretpostavki svojih ideja kroz eksperimente i izrađuju dizajnerski kompletno rešenje spremno za razvoj koji sprovodi interni tim banke. Finalna faza je Demo dan kada će validirana rešenja timova biti predstavljena i kada će ujedno biti odabrana najbolja rešenja.

Na Ideatonu će odabrani timovi dobiti po 3.000 evra za dalji razvoj dizajna i validaciju svojih rešenja, dok će na Demo danu pobednički tim biti nagrađen sa dodatnih 5.000 evra, zatim sledi drugoplasirani sa 3.000 evra, a trećeplasirani sa 2.000 evra. Pored vrednih novčanih nagrada, OTP banka će svim učesnicima pružiti mentorstvo i podršku tokom celog procesa razvoja aplikacije.

Ovaj izazov OTP banke “Kažeš inovacija, misliš aplikacija” predstavlja šansu učesnicima da se pridruže u redefinisanju bankarstva za sledeću generaciju. Inovacioni ekosistem OTP Connect predstavlja sveobuhvatni program koji inovatorima omogućava direktnu komunikaciju, povezivanje i saradnju sa OTP bankom, testiranje i implementaciju rešenja u okviru sistema banke, kao i povezivanje radi potencijalne saradnje sa klijentima banke.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.