Stiže novi Generator: 2 miliona dinara za nova rešenja kao pomoć preduzetnicima

Stiže novi Generator: 2 miliona dinara za inovativne projekte koji pomažu preduzetnicima

OTP banka je pokrenula četvrti Generator konkurs po imenu 'Gamechanger' sa ukupnim fondom od dva miliona dinara. Cilj je podržati digitalne projekte koji mogu pomoći malim i srednjim preduzećima da njihov biznis preživi u doba krize i nakon nje.

Znajući sa kakvim su se izazovima suočili mali i srednji biznisi u našoj zemlji zbog krize izazvane virusom SARS-CoV-2, OTP banka je pokrenula četvrti Generator konkurs koji ove godine nosi naziv Gamechanger.

Naime, ovogodišnji konkurs usmeren je na podršku digitalnim projektima, tačnije sajtovima, aplikacijama i drugim digitalnim platformama koje pomažu i nude nove mogućnosti malim i srednjim preduzećima.

Sve ovo podrazumeva da će pomenuti biznisi i preduzetnici imati šansu da bolje predstave svoje usluge i proizvode i dobiju dodatnu vidljivost na tržištu, ili da obezbede nove kanale prodaje. Između ostalog, moći će da ponude prostor gde zadovoljni klijenti mogu da ocene i preporuče njihove proizvode i usluge, što su za medije i objasnili iz OTP banke, dodavši sledeće:

Kroz ovakav vid indirektne podrške banka želi da da doprinese prevazilaženju ekonomskih posledica pandemije i pomogne velikom broju malih i srednjih igrača na tržištu, kroz lansiranje ili unapređenje digitalnih platformi koje im mogu biti ključna pomoć da njihov biznis preživi u doba krize i nakon nje.

Priključite se konkursu već od danas

Konkurs je otvoren za sve pojedince, neformalne timove, preduzetnike i firme koji imaju novu ideju kojoj je potrebna podrška da zaživi ili već postojeće rešenje koje je potrebno unaprediti, a prijava traje do 01. jula. U obe kategorije – nova ideja i postojeće rešenje, banka će dodeliti po jednu nagradu od milion dinara.

Inače, na ovaj konkurs pozvani su svi pojedinici, neformalni timovi, preduzetnici i firme koji mogu prijaviti:

  • Novu ideju – kojoj je potrebna podrška za realizaciju;
  • Već postojeće rešenje – kojem je potrebno unapređenje.

Na osnovu pristiglih prijava, žiri će napraviti uži izbor od 10 polufinalista koji će dobiti video materijal, kao i medijsku i promociju putem kanala banke, kako bi za njihovo rešenje čulo što više ljudi. Nakon toga, biće izabrano šestoro finalista koji će se boriti za glavnu nagradu.

Finalisti će putem prezentacija predstaviti svoja rešenja, nakon čega će žiri proglasiti dva dobitnika koji će osvojiti nagradu od milion dinara. Polufinaliste očekuju i specijalne nagrade partnera konkursa – Vojvođanske banke i ICT Hub-a, tačnije centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija.

Kriterijume Generator Gamechanger konkursa, prijavu i dodatne informacije, zainteresovani mogu pronaći na zvaničnom sajtu. OTP banka zajedno sa partnerima kroz ovaj projekat nastavlja da doprinosi osnaživanju inovacija i domaćeg preduzetništva.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.