Stiže novi Generator: 2 miliona dinara za nova rešenja kao pomoć preduzetnicima

Stiže novi Generator: 2 miliona dinara za inovativne projekte koji pomažu preduzetnicima

OTP banka je pokrenula četvrti Generator konkurs po imenu 'Gamechanger' sa ukupnim fondom od dva miliona dinara. Cilj je podržati digitalne projekte koji mogu pomoći malim i srednjim preduzećima da njihov biznis preživi u doba krize i nakon nje.

Znajući sa kakvim su se izazovima suočili mali i srednji biznisi u našoj zemlji zbog krize izazvane virusom SARS-CoV-2, OTP banka je pokrenula četvrti Generator konkurs koji ove godine nosi naziv Gamechanger.

Naime, ovogodišnji konkurs usmeren je na podršku digitalnim projektima, tačnije sajtovima, aplikacijama i drugim digitalnim platformama koje pomažu i nude nove mogućnosti malim i srednjim preduzećima.

Sve ovo podrazumeva da će pomenuti biznisi i preduzetnici imati šansu da bolje predstave svoje usluge i proizvode i dobiju dodatnu vidljivost na tržištu, ili da obezbede nove kanale prodaje. Između ostalog, moći će da ponude prostor gde zadovoljni klijenti mogu da ocene i preporuče njihove proizvode i usluge, što su za medije i objasnili iz OTP banke, dodavši sledeće:

Kroz ovakav vid indirektne podrške banka želi da da doprinese prevazilaženju ekonomskih posledica pandemije i pomogne velikom broju malih i srednjih igrača na tržištu, kroz lansiranje ili unapređenje digitalnih platformi koje im mogu biti ključna pomoć da njihov biznis preživi u doba krize i nakon nje.

Priključite se konkursu već od danas

Konkurs je otvoren za sve pojedince, neformalne timove, preduzetnike i firme koji imaju novu ideju kojoj je potrebna podrška da zaživi ili već postojeće rešenje koje je potrebno unaprediti, a prijava traje do 01. jula. U obe kategorije – nova ideja i postojeće rešenje, banka će dodeliti po jednu nagradu od milion dinara.

Inače, na ovaj konkurs pozvani su svi pojedinici, neformalni timovi, preduzetnici i firme koji mogu prijaviti:

  • Novu ideju – kojoj je potrebna podrška za realizaciju;
  • Već postojeće rešenje – kojem je potrebno unapređenje.

Na osnovu pristiglih prijava, žiri će napraviti uži izbor od 10 polufinalista koji će dobiti video materijal, kao i medijsku i promociju putem kanala banke, kako bi za njihovo rešenje čulo što više ljudi. Nakon toga, biće izabrano šestoro finalista koji će se boriti za glavnu nagradu.

Finalisti će putem prezentacija predstaviti svoja rešenja, nakon čega će žiri proglasiti dva dobitnika koji će osvojiti nagradu od milion dinara. Polufinaliste očekuju i specijalne nagrade partnera konkursa – Vojvođanske banke i ICT Hub-a, tačnije centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija.

Kriterijume Generator Gamechanger konkursa, prijavu i dodatne informacije, zainteresovani mogu pronaći na zvaničnom sajtu. OTP banka zajedno sa partnerima kroz ovaj projekat nastavlja da doprinosi osnaživanju inovacija i domaćeg preduzetništva.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.