Pratite dešavanja sa Olimpijskih igara putem Facebooka

Pratite dešavanja sa Olimpijskih igara putem Facebooka i kanala #Rio2016

Najveća planetarna sportska manifestacija koja se održava svake četvrte godine, a koja okuplja najbolje sportiste sveta, zvanično otvaranje imaće već sutra, u brazilskom gradu Rio de Žaneiru. Upravo iz tih razloga, iz Facebooka su se već spremili da svojim korisnicima obezbede sve potrebne informacije, kao i multimedijalni sadržaj koji prati temu Olimpijade putem posebnog hashtaga #Rio2016. Pa neka igre počnu.

olimpijske-igre-facebook

Sa prvim plamenom baklje koja će biti upaljena na Olimpijskom stadionu u pomenutom gradu u noći između petka i subote u 1 čas iza ponoći po našem vremenu, zvanično će otpočeti najveća svetska smotra najboljih sportista. Kako ne biste propustili važne informacije vezane za rezultate utakmica, raspored dešavanja i drugo, iz Facebooka su već sortirali sve korisne detalje koji bi mogli da budu zanimljivi ljubiteljima sporta a koje takođe mogu deliti sa svojim prijateljima.

Ukoliko u odeljku za pretraživanje na Facebooku ukucate hashtag #Rio2016, dobićete pristup posebnoj stranici na ovoj društvenoj mreži sa kategorijama za koje se vezuju svi detalji Olimpijskih igara. Ukoliko govorimo o multimediji, korisnici će tako biti u mogućnosti da pregledaju različit foto i video sadržaj vezan za ovu manifestaciju koji je objavljen od strane drugih korisnika ili sportskih organizacija prisutnih na ovoj mreži – a koji se inače automatski generiše uglavnom na osnovu lokacije korisnika.

Jednostavna navigacija kao velika prednost

Svi koji budu zapratili pomenuti kanal, biće takođe u mogućnosti da vide sve stranice i grupe na Facebooku posvećene Olimpijadi u Riu, kao i lokacije na kojima će se održavati sportska dešavanja, zajedno sa detaljnom mapom grada sa desne strane. Takođe, iz pomenute kompanije su se potrudili da svojim korisnicima obezbede i posebno kreirane aplikacije kao i igru “Rio 2016”, koje se mogu upotrebiti kako na web verziji, tako i na mobilnoj aplikaciji ove društvene mreže.

facebook-olimpijada
#Rio2016 i na mobilnoj aplikaciji Facebook-a (Screenshot)

Na kraju, ono što svakako treba dodati jeste “Top” sekcija u okviru koje se mogu pratiti najzanimljivije objave, članci, fotografije i video snimci, kako od strane samih sportista i organizacija tako i od drugih korisnika među kojima su i vaši prijatelji. Da bi sama navigacija bila što jednostavnija, sa leve strane se mogu pronaći i posebna podešavanja parametara na osnovu kojih će se sadržaj pojavljivati, bilo da se radi o prijateljima, grupama, lokaciji ili godini.

Podsećanja radi, 31. letnje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru zvanično se otvaraju već sutra posle ponoći, a prva takmičenja, izuzev onih koja su već počela, bi trebalo da se održe za vikend. Da li i vi spremno dočekujete utakmice i borbe za medalje naših ali i stranih sportista? 🙂

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.