Pratite dešavanja sa Olimpijskih igara putem Facebooka

Pratite dešavanja sa Olimpijskih igara putem Facebooka i kanala #Rio2016

Najveća planetarna sportska manifestacija koja se održava svake četvrte godine, a koja okuplja najbolje sportiste sveta, zvanično otvaranje imaće već sutra, u brazilskom gradu Rio de Žaneiru. Upravo iz tih razloga, iz Facebooka su se već spremili da svojim korisnicima obezbede sve potrebne informacije, kao i multimedijalni sadržaj koji prati temu Olimpijade putem posebnog hashtaga #Rio2016. Pa neka igre počnu.

olimpijske-igre-facebook

Sa prvim plamenom baklje koja će biti upaljena na Olimpijskom stadionu u pomenutom gradu u noći između petka i subote u 1 čas iza ponoći po našem vremenu, zvanično će otpočeti najveća svetska smotra najboljih sportista. Kako ne biste propustili važne informacije vezane za rezultate utakmica, raspored dešavanja i drugo, iz Facebooka su već sortirali sve korisne detalje koji bi mogli da budu zanimljivi ljubiteljima sporta a koje takođe mogu deliti sa svojim prijateljima.

Ukoliko u odeljku za pretraživanje na Facebooku ukucate hashtag #Rio2016, dobićete pristup posebnoj stranici na ovoj društvenoj mreži sa kategorijama za koje se vezuju svi detalji Olimpijskih igara. Ukoliko govorimo o multimediji, korisnici će tako biti u mogućnosti da pregledaju različit foto i video sadržaj vezan za ovu manifestaciju koji je objavljen od strane drugih korisnika ili sportskih organizacija prisutnih na ovoj mreži – a koji se inače automatski generiše uglavnom na osnovu lokacije korisnika.

Jednostavna navigacija kao velika prednost

Svi koji budu zapratili pomenuti kanal, biće takođe u mogućnosti da vide sve stranice i grupe na Facebooku posvećene Olimpijadi u Riu, kao i lokacije na kojima će se održavati sportska dešavanja, zajedno sa detaljnom mapom grada sa desne strane. Takođe, iz pomenute kompanije su se potrudili da svojim korisnicima obezbede i posebno kreirane aplikacije kao i igru „Rio 2016“, koje se mogu upotrebiti kako na web verziji, tako i na mobilnoj aplikaciji ove društvene mreže.

facebook-olimpijada
#Rio2016 i na mobilnoj aplikaciji Facebook-a (Screenshot)

Na kraju, ono što svakako treba dodati jeste „Top“ sekcija u okviru koje se mogu pratiti najzanimljivije objave, članci, fotografije i video snimci, kako od strane samih sportista i organizacija tako i od drugih korisnika među kojima su i vaši prijatelji. Da bi sama navigacija bila što jednostavnija, sa leve strane se mogu pronaći i posebna podešavanja parametara na osnovu kojih će se sadržaj pojavljivati, bilo da se radi o prijateljima, grupama, lokaciji ili godini.

Podsećanja radi, 31. letnje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru zvanično se otvaraju već sutra posle ponoći, a prva takmičenja, izuzev onih koja su već počela, bi trebalo da se održe za vikend. Da li i vi spremno dočekujete utakmice i borbe za medalje naših ali i stranih sportista? 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.