Redizajnirani Njuz.net hipnotiše svoje čitaoce! #nijenjuz

Redizajnirani Njuz.net hipnotiše svoje čitaoce! #nijenjuz

Najpopularniji domaći satirični portal zablistao je ovih dana u novom ruhu. Iz redakcije kažu da je glavna novina to što isti dizajn ne koristi još 10.000 sajtova poput ultra-desničarskih i ultra-levičarskih organizacija, te ljubitelja dela Radoša Bajića i boraca za samostalnost Karaburme. U fokus čitavog redizajna stavljena je moć hipnotisanja, tako da čitaoci sada provode još više vremena na sajtu, praveći njegovim osnivačima ‘masne’ pare.

njuz

Da, dobro ste pročitali! Redizajnirani Njuz.net delo je same ekipe koja i stoji iza ovog sajta, a sve u cilju jasnijeg brendiranja portala i njegovog sadržaja. Pored responzivnog dizajna, većih narativa i kontinuiranog skrolovajna (čitaš članak za člankom), novi sajt vidno se razlikuje od prethodnika, pružajući publici dobro poznatu satiru u još lepšem i preglednijem paketu.

Suosnivač Njuza, Dejan Nikolić, izjavio je u razgovoru za Netokraciju:

Novo rešenje, pored svoje jedinstvenosti u koju smo sigurni jer smo ga sami dizajnirali, ispunjava sve standarde. Tako su nam rekli ovi što su nam prodali i mi im verujemo. Nema razloga da ne verujemo. Na šta bi ličilo kad bi nam neko rekao da ispunjava sve standarde, a ne ispunjava? ‘Ajte molim vas.

Nikolić dodaje da nova opcija kontinuiranog skrolovanja u potpunosti hiptoniše posetioce kako bi i pored lošeg kvaliteta sadržaja, oni ostali što duže na sajtu i time zaradili Njuzovcima još više para. Čitava ekipa se nada da će na taj način upregnuti tehnologiju da radi za njih, te da će umesto novih i originalnih tekstova, čitaocima uvaljivati stare jer kako god da okrenu, njima idu pageviews a to da li se tekst pročita… ma koga to briga.

Alarmantan broj poseta sa mobilnih uređaja

Iz Njuza kažu da posete sa mobilnih uređaja nažalost igraju sve ključniju ulogu, te da se ekipa svim sredstvima bori kako bi obeshrabrila ljude da dolaze preko mobilnih:

To zapelo da čita na onim malim ekranima, pa to ti je. Da vidim kako će da čitaju kad ovako nabijene sadržaje smanjimo na tu veličinu. Trebaće im lupa. Kad nađemo način da uzimamo pare i od tih poseta, onda će da razmislimo da li će biti neki app ili ćemo ostati na ovome.

njuz1
Njuz.net svakog meseca beleži oko pola miliona unikatnih korisnika, te više od 2 miliona pregledanih stranica #nijenjuz

Dejan ističe da Njuz.net danas čita između 12 i 15% srpskog Interneta, te da čekaju 2018. godinu kako bi ponovo iskoristili domen svetskoprvenstvo.com, inače džabe plaćaju održavanje istog. Za kraj, Nikolić kaže da bi u planu mogli biti i drugi projekti/kampanje, no više o tome u budućem periodu.

Pozdravio bih sve čitaoce Netokracije koja je bila prva (ona prava Netokracija, ne ova srpska lokalna) koja je pisala o tome kako mi varamo ljude da veruju u gluposti. Sada ne pišu više toliko o nama jer ima onaj Rvacki sajt što isto piše. Šta da se radi. Niste ni vi loši.

Želiš da vidiš novi Njuz.net? Pa šta čekaš, klikni ovde!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.