Redizajnirani Njuz.net hipnotiše svoje čitaoce! #nijenjuz

Redizajnirani Njuz.net hipnotiše svoje čitaoce! #nijenjuz

Najpopularniji domaći satirični portal zablistao je ovih dana u novom ruhu. Iz redakcije kažu da je glavna novina to što isti dizajn ne koristi još 10.000 sajtova poput ultra-desničarskih i ultra-levičarskih organizacija, te ljubitelja dela Radoša Bajića i boraca za samostalnost Karaburme. U fokus čitavog redizajna stavljena je moć hipnotisanja, tako da čitaoci sada provode još više vremena na sajtu, praveći njegovim osnivačima ‘masne’ pare.

njuz

Da, dobro ste pročitali! Redizajnirani Njuz.net delo je same ekipe koja i stoji iza ovog sajta, a sve u cilju jasnijeg brendiranja portala i njegovog sadržaja. Pored responzivnog dizajna, većih narativa i kontinuiranog skrolovajna (čitaš članak za člankom), novi sajt vidno se razlikuje od prethodnika, pružajući publici dobro poznatu satiru u još lepšem i preglednijem paketu.

Suosnivač Njuza, Dejan Nikolić, izjavio je u razgovoru za Netokraciju:

Novo rešenje, pored svoje jedinstvenosti u koju smo sigurni jer smo ga sami dizajnirali, ispunjava sve standarde. Tako su nam rekli ovi što su nam prodali i mi im verujemo. Nema razloga da ne verujemo. Na šta bi ličilo kad bi nam neko rekao da ispunjava sve standarde, a ne ispunjava? ‘Ajte molim vas.

Nikolić dodaje da nova opcija kontinuiranog skrolovanja u potpunosti hiptoniše posetioce kako bi i pored lošeg kvaliteta sadržaja, oni ostali što duže na sajtu i time zaradili Njuzovcima još više para. Čitava ekipa se nada da će na taj način upregnuti tehnologiju da radi za njih, te da će umesto novih i originalnih tekstova, čitaocima uvaljivati stare jer kako god da okrenu, njima idu pageviews a to da li se tekst pročita… ma koga to briga.

Alarmantan broj poseta sa mobilnih uređaja

Iz Njuza kažu da posete sa mobilnih uređaja nažalost igraju sve ključniju ulogu, te da se ekipa svim sredstvima bori kako bi obeshrabrila ljude da dolaze preko mobilnih:

To zapelo da čita na onim malim ekranima, pa to ti je. Da vidim kako će da čitaju kad ovako nabijene sadržaje smanjimo na tu veličinu. Trebaće im lupa. Kad nađemo način da uzimamo pare i od tih poseta, onda će da razmislimo da li će biti neki app ili ćemo ostati na ovome.

njuz1
Njuz.net svakog meseca beleži oko pola miliona unikatnih korisnika, te više od 2 miliona pregledanih stranica #nijenjuz

Dejan ističe da Njuz.net danas čita između 12 i 15% srpskog Interneta, te da čekaju 2018. godinu kako bi ponovo iskoristili domen svetskoprvenstvo.com, inače džabe plaćaju održavanje istog. Za kraj, Nikolić kaže da bi u planu mogli biti i drugi projekti/kampanje, no više o tome u budućem periodu.

Pozdravio bih sve čitaoce Netokracije koja je bila prva (ona prava Netokracija, ne ova srpska lokalna) koja je pisala o tome kako mi varamo ljude da veruju u gluposti. Sada ne pišu više toliko o nama jer ima onaj Rvacki sajt što isto piše. Šta da se radi. Niste ni vi loši.

Želiš da vidiš novi Njuz.net? Pa šta čekaš, klikni ovde!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Sasomange od letos zabeležio 100.000 registrovanih korisnika u pohodu na udeo u domaćem ‘classifieds’ tržištu

Sredinom godine na tržište Srbije stigao je novi oglasnik koji tehnologijom i dizajnom želi da se bori za svoj deo 'classifieds' kolača. Zanimalo nas je kako je čitava priča zamišljena i šta to novo Sasomange.rs pruža domaćim kupcima i trgovcima.

Kolumna

Filtriranje interneta u Srbiji donosi ozbiljne posledice i nepoznatu korist

Filtriranje interneta je u Srbiji uvedeno radi navodnog sprečavanja dalje štete po republički budžet i ekonomiju i uz zanemarivanje brojnih aspekata koji ovaj opasan presedan nosi sa sobom. U tekstu analiziramo zašto je ta odluka besmislena i do kakvih posledica može dovesti.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon pritiska javnosti Apple konačno smanjuje App Store naknadu na 15% – ali samo za pojedine developere

Kao deo novog programa za mala preduzeća kompanija Apple najavila je smanjenje stope provizije u App Store prodavnici za 15% - što predstavlja jednu od najznačajnijih promena u procesu u kojem iOS developeri zarađuju na svojim igrama i aplikacijama za Apple uređaje.

Društvene mreže

Snap Inc. imenovao predstavnika za Srbiju – u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je i kompanija Snap Inc. imenovala svog predstavnika za Republiku Srbiju.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Tehnologija

Kako jednostavno početi sa učenjem programskog jezika Python?

Među programskim jezicima postoje velike razlike kako u samom procesu rada, tako i u krajnjim rezultatima. U razgovoru sa Nikolom Kolevskim, otkrivamo zašto je Python sve popularniji među programerima i šta ga izdvaja od drugih tehnologija.

Kultura 2.0

Vanja Paunović ima 23 godine, niže uspehe u programiranju i pokreće YouTube kanal – Dzimiks

Vanja trenutno završava Raf i započinje svoju programersku karijeru. To bi, manje-više, bio standardni put za juniora u IT industriji ali on ima nešto što ga izdvaja od ostalih: YouTube kanal posvećen programiranju.

Office Talks Podcast

Borci za slobodan Internet (gost Danilo Krivokapić)

22. epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa Danilom Krivokapićem iz SHARE Fondacije koji je govorio o aktuelnoj kampanji #hiljadekamera, našim digitalnim pravima i slobodnom Internetu.