Zaboravite na oglase 'traži se' uz pametnu ogrlicu za vašeg ljubimca

Zaboravite na oglase ‘traži se’ uz pametnu ogrlicu za vašeg ljubimca

Kada govorimo o našim ljubimcima - mi govorimo o našim članovima porodice. Sa krznenim ukućanima navikli smo da provodimo nezaboravne trenutke, ali usled njihove znatiželje može se desiti i da odlutaju! Sve do sada, ljubimce smo mogli da pratimo isključivo pogledom tj. dokle god su u našem vidokrugu. Upotrebom pametnih uređaja i to se promenilo, a jedan takav testirali smo prošle nedelje.

bjanka_model

Šta biste uradili da se vaš ljubimac izgubi? Da iznenada odluta, a vi ne možete da ga dozovete? Nemali broj bandera izlepljen je oglasima o izgubljenim ljubimcima, a kako vaš „krzneni ukućanin“ ne bi doživeo sličnu sudbinu, rešenje stiže u vidu trackera za kućne ljubimce koji emituje signal tj. lokaciju vašeg psa.

Jedan takav uređaj stiže nam upravo iz kompanije Vip mobile koja je nedavno u svoju ponudu ekskluzivno uvrstila MyKi Pet Tracker – pametni odašiljač koji vam putem aplikacije na pametnom telefonu prikazuje tačnu lokaciju vašeg ljubimca. Bilo da ste u parku, prirodi ili šetate ulicama – vaši pas ili mačka više neće moći tako lako da odlutaju.

Kad zatreba, e tada je već kasno

Nestrpljivo dočekavši kurira koji nam je dostavio naš MyKi Pet Tracker, sačekala nas je kutija crne boje čijim smo unboxing-om došli do samog uređaja, kao i do propratnog sadržaja u vidu micro USB kabla za punjenje, barkoda koji morate očitati prilikom aktivacije trekera, te uputstva za upotrebu i garantnog lista. Ukoliko želite što pre da krenete sa korišćenjem ovog uređaja, naš savet je da ga prvo napunite – do 100% kapaciteta baterije dolazi se za nešto manje od dva sata, ali za prvobitno podešavanje taj vremenski period može biti i kraći.

n1b
Uz prosečno korišćenje, baterija na MyKi Pet Trackeru trajala je oko četiri dana.

Vizuelno, MyKi Pet Tracker možda i najviše podseća na Apple Watch. Štaviše, nemoguće je ne prepoznati sličnosti. Uređaj je pričvršćen za ogrlicu koja u potpunosti može zameniti postojeću ogrlicu vašeg psa, a na koju se lako kači povodac. Ovaj treker je težak svega 28 grama i izrađen je od izdržljive plastike otporne na vodu i prašinu, tako da vaš ljubimac neće imati osećaj da nosi nepotreban teret na svom vratu – pogotovo ukoliko govorimo o fizički manjim rasama poput Bišona ili Maltezera.

Nakon što završite prvobitno punjenje, uređaj možete pokrenuti pritiskom na crveno dugme locirano sa gornje strane uređaja. Jednostavan proces podešavanja vrši se putem aplikacije na vašem pametnom telefonu koju možete preuzeti sa App Store ili Google Play prodavnice, ili putem web aplikacije. Posebnu pažnju obratite na desetocifreni barkod koji je potrebno uneti prilikom aktivacije – vi tražite broj ispred kojeg stoji oznaka ID i koji se u priloženoj dokumentaciji nalazi u donjem desnom uglu.

sim
Naš MyKi je došao sa SIM karticom. To naravno ne znači da možete pozvati vašeg psa!

Ukoliko ste pravilno podesili vaš MyKi Pet Tracker, pokretanjem prateće aplikacije bićete u mogućnosti da vidite trenutnu lokaciju vašeg ljubimca. Bitno je napomenuti da sam uređaj funkcioniše kao mali GPS odašiljač, kao i da koristi sve prednosti USIM kartice koja podatke o lokaciji razmenjuje preko Vipove brze 4G LTE mreže.

U prevodu, MyKi Pet Tracker u sebi ima slot za USIM karticu koja dolazi uz uređaj ukoliko ste ga kupili u nekoj od Vipovih prodavnica, što samom trekeru omogućava preciznije lociranje, ali i mogućnost da vašeg ljubimca locirate daleko izvan dometa tehnologije koja se prethodno mogla naći u sličnim uređajima, a koja se zasnivala na Bluetooth tehnologiji.

Kretanje u sigurnim zonama

Zahvaljujući pratećoj aplikaciji, korisnici su u mogućnosti da dodaju i nekoliko trekera za onaj broj ljubimaca koje žele da prate, a postoji i opcija da dve osobe prate jednog ljubimca. Uvid u lokaciju našeg Bišona po imenu Bjanka sada imamo i devojka i ja – na našim pametnim telefonima.

Pored ovoga, tu je istorijat lokacija putem koje možete videti kuda se kretao vaš ljubimac, ali i njegovu aktivnost – ukupno vreme šetanja, te broj pređenih kilometara. Posebnu zanimljivost predstavlja opcija koja vlasnicima dozvoljava da treniraju njihovog ljubimca pomoću specijalnih zvučnih komandi koje se emituju direktno iz aplikacije. Tako na zvuk jedne zvučne komande vašem ljubimcu možete narediti da sedne ili da vam se vrati. Mi smo se sa ovom opcijom poigrali testirajući aplikaciju, ali je za najbolje rezultate ipak potrebno ispratiti instrukcioni video.

mykiinfo
Iz aplikacije vidite trenutnu lokaciju vašeg ljubimca – ili njegovu istoriju kretanja u određenom danu.

I dok MyKi Pet Tracker omogućava različite zvučne notifikacije koje vlasnici mogu uputiti svojim ljubimcima, zahvaljujući aplikaciji postoji i mogućnost određivanja sigurnih zona kretanja u kojima bi vaš pas trebao da ostane. Sve što treba da uradite jeste da odredite veličinu jedne zone, a ukoliko vaš ljubimac istupi iz iste – automatski vam stiže notifikacija. Odatle je dovoljno da otvorite aplikacije iz koje možete uočiti tačnu lokaciju vašeg psa ili mačke – koje su često sklonije lutanju.

Da li je MyKi Pet Tracker za mene i mog ljubimca?

Odgovor je možda najbolje potražiti u odnosu između vas i vašeg psa. Ili mačke. Ili koze?! Iako se čini kao da su pametni uređaji ušli u gotovo svaki segment naših života, rekao bih da je ovo jedan od onih retkih trenutaka kada se tehnologija gotovo neprmetno spaja sa potrebom koja je bila tu čitavo vreme. Ukoliko ni vaš pas ne može da odoli trčkaranju po prirodi i gradskim parkovima – veoma brzo ćete naučiti da cenite MyKi Pet Tracker.

Zahvaljujemo se kompaniji Vip mobile na ustupljenom uređaju za potrebe testiranja. Vaš MyKi Pet Tracker možete preuzeti već danas u nekoj od Vipovih poslovnica po ceni od 4.200 dinara i mesečnoj pretplati od 290 dinara sa ugovornom obavezom od 24 meseca.

Ali čekajte, to nije sve! Podelite sa nama na Netokracijinoj Facebook stranici kojem je to nestašluku sklon vaš ljubimac i okačite njegovu fotografiju do 12. maja – pobedničku anegdotu nagrađujemo besplatnim MyKi Pet Trackerom! Srećno! 🐶

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.

Intervju

McCann otkriva (skoro) sve što ste želeli da znate o tehnologiji – tokom i posle korone

'WeCann Point of View' je e-book kreiran od strane agencije McCann u okviru kog dele svoja razmišljanja o praćenju i privatnosti, kupovini, dokumentima i parama, ekonomiji deljenja i ekonomiji razdvojenosti, proširenoj realnosti, i drugim trendovima koji su se promenili u toku pandemije. U nastavku za Netokraciju izdvajaju najzanimljivije delove.

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?