Zaboravite na oglase 'traži se' uz pametnu ogrlicu za vašeg ljubimca

Zaboravite na oglase ‘traži se’ uz pametnu ogrlicu za vašeg ljubimca

Kada govorimo o našim ljubimcima - mi govorimo o našim članovima porodice. Sa krznenim ukućanima navikli smo da provodimo nezaboravne trenutke, ali usled njihove znatiželje može se desiti i da odlutaju! Sve do sada, ljubimce smo mogli da pratimo isključivo pogledom tj. dokle god su u našem vidokrugu. Upotrebom pametnih uređaja i to se promenilo, a jedan takav testirali smo prošle nedelje.

bjanka_model

Šta biste uradili da se vaš ljubimac izgubi? Da iznenada odluta, a vi ne možete da ga dozovete? Nemali broj bandera izlepljen je oglasima o izgubljenim ljubimcima, a kako vaš „krzneni ukućanin“ ne bi doživeo sličnu sudbinu, rešenje stiže u vidu trackera za kućne ljubimce koji emituje signal tj. lokaciju vašeg psa.

Jedan takav uređaj stiže nam upravo iz kompanije Vip mobile koja je nedavno u svoju ponudu ekskluzivno uvrstila MyKi Pet Tracker – pametni odašiljač koji vam putem aplikacije na pametnom telefonu prikazuje tačnu lokaciju vašeg ljubimca. Bilo da ste u parku, prirodi ili šetate ulicama – vaši pas ili mačka više neće moći tako lako da odlutaju.

Kad zatreba, e tada je već kasno

Nestrpljivo dočekavši kurira koji nam je dostavio naš MyKi Pet Tracker, sačekala nas je kutija crne boje čijim smo unboxing-om došli do samog uređaja, kao i do propratnog sadržaja u vidu micro USB kabla za punjenje, barkoda koji morate očitati prilikom aktivacije trekera, te uputstva za upotrebu i garantnog lista. Ukoliko želite što pre da krenete sa korišćenjem ovog uređaja, naš savet je da ga prvo napunite – do 100% kapaciteta baterije dolazi se za nešto manje od dva sata, ali za prvobitno podešavanje taj vremenski period može biti i kraći.

n1b
Uz prosečno korišćenje, baterija na MyKi Pet Trackeru trajala je oko četiri dana.

Vizuelno, MyKi Pet Tracker možda i najviše podseća na Apple Watch. Štaviše, nemoguće je ne prepoznati sličnosti. Uređaj je pričvršćen za ogrlicu koja u potpunosti može zameniti postojeću ogrlicu vašeg psa, a na koju se lako kači povodac. Ovaj treker je težak svega 28 grama i izrađen je od izdržljive plastike otporne na vodu i prašinu, tako da vaš ljubimac neće imati osećaj da nosi nepotreban teret na svom vratu – pogotovo ukoliko govorimo o fizički manjim rasama poput Bišona ili Maltezera.

Nakon što završite prvobitno punjenje, uređaj možete pokrenuti pritiskom na crveno dugme locirano sa gornje strane uređaja. Jednostavan proces podešavanja vrši se putem aplikacije na vašem pametnom telefonu koju možete preuzeti sa App Store ili Google Play prodavnice, ili putem web aplikacije. Posebnu pažnju obratite na desetocifreni barkod koji je potrebno uneti prilikom aktivacije – vi tražite broj ispred kojeg stoji oznaka ID i koji se u priloženoj dokumentaciji nalazi u donjem desnom uglu.

sim
Naš MyKi je došao sa SIM karticom. To naravno ne znači da možete pozvati vašeg psa!

Ukoliko ste pravilno podesili vaš MyKi Pet Tracker, pokretanjem prateće aplikacije bićete u mogućnosti da vidite trenutnu lokaciju vašeg ljubimca. Bitno je napomenuti da sam uređaj funkcioniše kao mali GPS odašiljač, kao i da koristi sve prednosti USIM kartice koja podatke o lokaciji razmenjuje preko Vipove brze 4G LTE mreže.

U prevodu, MyKi Pet Tracker u sebi ima slot za USIM karticu koja dolazi uz uređaj ukoliko ste ga kupili u nekoj od Vipovih prodavnica, što samom trekeru omogućava preciznije lociranje, ali i mogućnost da vašeg ljubimca locirate daleko izvan dometa tehnologije koja se prethodno mogla naći u sličnim uređajima, a koja se zasnivala na Bluetooth tehnologiji.

Kretanje u sigurnim zonama

Zahvaljujući pratećoj aplikaciji, korisnici su u mogućnosti da dodaju i nekoliko trekera za onaj broj ljubimaca koje žele da prate, a postoji i opcija da dve osobe prate jednog ljubimca. Uvid u lokaciju našeg Bišona po imenu Bjanka sada imamo i devojka i ja – na našim pametnim telefonima.

Pored ovoga, tu je istorijat lokacija putem koje možete videti kuda se kretao vaš ljubimac, ali i njegovu aktivnost – ukupno vreme šetanja, te broj pređenih kilometara. Posebnu zanimljivost predstavlja opcija koja vlasnicima dozvoljava da treniraju njihovog ljubimca pomoću specijalnih zvučnih komandi koje se emituju direktno iz aplikacije. Tako na zvuk jedne zvučne komande vašem ljubimcu možete narediti da sedne ili da vam se vrati. Mi smo se sa ovom opcijom poigrali testirajući aplikaciju, ali je za najbolje rezultate ipak potrebno ispratiti instrukcioni video.

mykiinfo
Iz aplikacije vidite trenutnu lokaciju vašeg ljubimca – ili njegovu istoriju kretanja u određenom danu.

I dok MyKi Pet Tracker omogućava različite zvučne notifikacije koje vlasnici mogu uputiti svojim ljubimcima, zahvaljujući aplikaciji postoji i mogućnost određivanja sigurnih zona kretanja u kojima bi vaš pas trebao da ostane. Sve što treba da uradite jeste da odredite veličinu jedne zone, a ukoliko vaš ljubimac istupi iz iste – automatski vam stiže notifikacija. Odatle je dovoljno da otvorite aplikacije iz koje možete uočiti tačnu lokaciju vašeg psa ili mačke – koje su često sklonije lutanju.

Da li je MyKi Pet Tracker za mene i mog ljubimca?

Odgovor je možda najbolje potražiti u odnosu između vas i vašeg psa. Ili mačke. Ili koze?! Iako se čini kao da su pametni uređaji ušli u gotovo svaki segment naših života, rekao bih da je ovo jedan od onih retkih trenutaka kada se tehnologija gotovo neprmetno spaja sa potrebom koja je bila tu čitavo vreme. Ukoliko ni vaš pas ne može da odoli trčkaranju po prirodi i gradskim parkovima – veoma brzo ćete naučiti da cenite MyKi Pet Tracker.

Zahvaljujemo se kompaniji Vip mobile na ustupljenom uređaju za potrebe testiranja. Vaš MyKi Pet Tracker možete preuzeti već danas u nekoj od Vipovih poslovnica po ceni od 4.200 dinara i mesečnoj pretplati od 290 dinara sa ugovornom obavezom od 24 meseca.

Ali čekajte, to nije sve! Podelite sa nama na Netokracijinoj Facebook stranici kojem je to nestašluku sklon vaš ljubimac i okačite njegovu fotografiju do 12. maja – pobedničku anegdotu nagrađujemo besplatnim MyKi Pet Trackerom! Srećno! 🐶

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?