500 miliona dolara za startape u okviru programa ‘Microsoft for Startups’

500 miliona dolara za startape u okviru novog globalnog programa ‘Microsoft for Startups’

Kompanija Microsoft objavila je dostupnost programa 'Microsoft for Startups', tačnije inicijative koja će startapima pomoći u razvijanju njihovog poslovanja. Kompanija će tako u naredne dve godine za potrebe programa obezbediti 500 miliona dolara.

Ono što je posebno važno jeste da će startapima kao deo podrške u okviru pomenutog programa biti pružena i mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, pristup Microsoft tehnologijama, kao i novim prostorima u okviru zajednice, koji promovišu saradnju na lokalnom nivou. Kako bi omogućio znatno brži rast različitim startap projektima Microsoft će formirati partnerstva sa osnivačima kompanija i investitorima širom sveta, te je novi program osmišljen sa ciljem da startapima pomogne na sledeći način:

Jedan od ciljeva jeste da se ostvari bolja prodaja prema novim kupcima, industrijama i tržištima, s obzirom na to da Microsoft for Startups koristi jedinstven pristup povezivanja startapa i klijenata. Pomenuta kompanija ima preko 40.000 zastupnika prodaje i stotine hiljada partnera čiji je cilj da podstaknu kompanije svih veličina i iz svih grana industrije, da usvoje Microsoft rešenja u oblaku.

Ideja je da se omoguće brze inovacije sa pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima, a sam program osigurava startapima do 120.000 dolara Azure kredita, podršku na korporativnom nivou, kao i razvojne alate koji će im pomoći u realizaciji inovativnih rešenja – podržavajući tako programske jezike po njihovom izboru kao što su Node.js, Java i .NET.F

Kompanija Frame kao pozitivan primer investicije iz Microsofta

Između ostalog, ideja je da se startapima širom sveta u svim fazama razvoja omogući pristup pravim resursima u pravo vreme i to kroz:

  • Microsoft Reaktore: Radi se o fizičkom prostoru u kojima se okupljaju preduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice, kako bi se povezivali, učili i delili iskustva. U narednom periodu se pored postojećih lokacija u Redmondu, Sijetlu, San Francisku i Njujorku, planira i otvaranje novih prostora u Londonu, Sidneju, Tel Avivu, Berlinu, Šangaju i Pekingu.
  • Pristup programu Microsoft ScaleUp (ranije Microsoft Accelerators), koji pomaže startapima u kasnijim fazama razvoja, sa najvećom sklonošću da adekvatno iskoriste opcije programa koje se odnose na saradnju u oblasti marketinga i prodaje.
  • Povezivanje sa Microsoft Ventures, Microsoft timom investitora za strateški preduzetnički kapital, čiji je zadatak da budu aktivni partneri u ključnim fazama rasta startapa.

Kada već govorimo o Microsoft Ventures-u, treba istaknuti da je prošle godine u maju zahvaljujući ovom investicionom ogranku poznate kompanije, srpski Frame osigurao novih 16 miliona dolara finansiranja za dalje zapošljavanje softverskih inženjera i porširenje prodaje i marketinga. Kako je čitav program “Microsoft for Startup” globalnog karaktera, ostaje da se vidi kako bi i startapi iz Srbije mogli da iskoriste potencijal ukupnog fonda od 500 miliona dolara. Više informacija o tome može se pronaći na zvaničnoj stranici novog programa tehnološke kompanije, čiji ogranak u Srbiji posluje još od 2002. godine.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.