METRO i Target pokrenuli globalni akcelerator za maloprodaju – poziv otvoren i srpskim timovima

Trgovinski lanci METRO i Target pokrenuli su novi program akceleracije namenjen startapima koji se bave rešenjima iz oblasti maloprodaje. Poziv za prijavu upućen je i timovima iz Srbije.

Novi joint-venture program akceleracije održavaće se na dva kontinenta. Najboljih 10 startapa koji budu izabrani imaće priliku da radi sa mentorima na svojim proizvodima – u Berlinu i Mineapolisu. Program kreće u maju 2019. godine.

Kako se navodi u saopštenju, METRO i Target će prilagoditi programski sadržaj i zajedno investirati u inovativne timove, bez obzira na njihovu fazu razvoja. Program je pre svega namenjen startapima koji se bave visokotehnološkim rešenjima za maloprodaju, ali i sertifikovan od akceleratora Techstars sa kojim je lanac METRO već imao sličan program.

Za odabrane startape obezbeđena su novčana sredstva u iznosu do $120.000, kao i mentorska podrška kompanija METRO i Target. Kako saznajemo, programom je obuhvaćen networking i industrijska ekspertiza i trajaće 14 nedelja.

Finalni deo programa rezervisan je za Demo Day koji će se održati u Mineapolisu u avgustu, kada će timovi izložiti svoje ideje predstavnicima METRO-a, Target.a i Techstars-a – kao i lokalnoj startap zajednici i potencijalnim investitorima.

Prijave za otvorene do 24. februara

Garan Gudmen, koji je nedavno preuzeo funkciju direktora za METRO-Target akcelerator za maloprodaju, izjavio je povodom nove generacije:

Tražimo poslovne modele širom sveta koji se mogu primeniti na svaki segment lanca veleprodaje i maloprodaje, od krajnjeg proizvoda do kupca i svih poslovnih faza između.

Ova struktura će im omogućiti da se povežu sa globalnom mrežom stručnjaka, investitora, klijenata, kao i prethodnim učesnicima akceleratora, iz obe kompanije i Techstars-a.

Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane startape iz celog sveta, uključujući i Srbiju, da se prijave putem zvaničnog sajta ovog akceleratora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Koje opcije za razvoj karijere imaju senior programeri?

Nekadašnje nepisano pravilo glasilo je: ako želiš više novca i privilegija, ideš u IT menadžment. Istražujemo kakve opcije seniori danas imaju na raspolaganju.

Kultura 2.0

Kako postati digitalni nomad – iz ugla dvojca iza ‘Us two and the view’?

Jovana i Milan početkom godine rešili su da promene svoju poslovnu rutinu i da kancelariju zamene plažom ili džunglom. Kako im je to pošlo za rukom i koji su im trenutno najveći izazovi kao digitalnim nomadima?

Startapi i poslovanje

Beogradski B2Bee automatizuje veleprodajni sektor – uz napredno SaaS rešenje

Sa osnivačima startapa B2Bee razgovaramo o rešenju za automatizaciju i organizaciju veleprodaje, širenju na druga tržišta i kako su za kratko vreme došli do 16 značajnih klijenata.

Propustili ste

Gaming

Nikola Čavić: Osnovali smo SGA jer gejming zaslužuje poseban status u privredi Srbije

Gejming industrija u Srbiji iz godine u godinu raste i jedan je od značajnijih IT sektora u zemlji. Kako bi se dodatno osnažio razvoj video igara ali i esporta, pre godinu dana nastala je organizacija Serbia Games Association.

Gaming

Nacionalne lige su važan korak ka daljem razvoju esporta u regionu

Početkom godine najavljena je saradnja između turnirske platforme Challengermode i regionalnog organizatora takmičenja Fortune Esports koja za cilj ima rast amaterske esport scene u regionu - pre svega kroz sistem Nacionalnih Esport Liga.

Startapi i poslovanje

Startapi, prijavite se za inovacione vaučere u vrednosti do 800.000 dinara

Fond za inovacionu delatnost objavio je javni poziv za dodelu inovacionih vaučera mikro, malim i srednjim preduzećima ne bi li uz pomoć akademskog sektora poboljšali svoje proizvode i usluge.

Tehnologija

Nemamo Epl, ali imamo ‘Epl istoka’: Šta korisnicima donosi otvaranje Xiaomi prodavnice u Srbiji?

U vremenu kada premijum telefoni koštaju kao laptop računari i kada tech brendovi svoje proizvode cene često van domašaja budžeta prosečnog kupca, pojavio se Xiaomi sa dostupnijim proizvodima. Ovaj brend danas otvara zvaničnu prodavnicu u Srbiji.

Karijere

Boris Krstović: Kako voditi karijeru kao preduzetnik?

Preduzetnički 'mindset' sreće se kod onih koji vode sopstveni biznis, ali i kod ljudi koji su odlučili da karijeru razvijaju u okviru kompanija. Martovsko izdanje Ladies of New Business konferencije posvećeno je upravo svima koji neguju preduzetnički duh!

Tehnologija

Da li je ‘narrowband’ zaista budućnost digitalizacije srpskog društva? Posetili smo Vip IoT Challenge kako bismo saznali

Timovi Kuc-Kuc, YAST i Malci zauzeli su prva tri mesta na takmičenju Vip IoT Challenge. Cilj je bio napraviti IoT rešenje za određeni problem u društvu korišćenjem narrowband tehnologije.