Lakše slanje novca putem Messengera uz novi TransferWise chatbot

Lakše slanje novca putem Messengera uz novi TransferWise chatbot

Facebook Messenger beleži sve veći rast i napredak, a jedna od poslednjih novina na ovom servisu vezuje se za 'chatbot' podršku engleske kompanije TransferWise. Korisnici ove društvene mreže u pojedinim zemljama od sada imaju mogućnost da jednostavno primaju i šalju novac u svakom trenutku, putem Messenger aplikacije.

messenger-botDigitalTrends.com

Kompanija TransferWise sa sedištem u Londonu, razvila je svojevrsni Messenger chatbot koji će omogućiti slanje novčanih sredstava između korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Kanadi, Australiji i Velikoj Britaniji. Iako je Facebook još 2015. godine predstavio svoju platformu za prenos novca, očekivano je da će pomenuti chatbot imati prednost na Messengeru upravo zbog popularnosti TransferWise-a na međunarodnom nivou – dok iz kompanije dodaju kako im je ovaj messaging servis za sada primarna opcija.

Što se tiče korisničkog interfejsa, sama upotreba chatbota svedena je na nekoliko jednostavnih koraka, dok je korisniku na raspolaganju niz asistencija i pomoći u slučaju blokade ili pojedinih nejasnoća prilikom transfera sredstava. Da se vodilo računa i o najvažnijim aspektima, jasno pokazuje funkcija pomoću koje se mogu podesiti obaveštenja o promenama na kursnim listama, kako razlika između drugih valuta ne bi bila prevelika – dok je sam pristup botu jednostavan, a isti se može pronaći u odeljku za pretraživanje na Messengeru, prenosi Digital Trends.

Proširenje servisa u prvom planu

Povodom ove vesti oglasio se i Skot Miler, prvi čovek globalnih partnerstva u TransferWise-u koji je naveo da se misija kompanije zasniva na obezbeđivanju što bržeg, jednostavnijeg i pogodnijeg internacionalnog sistema za transfer novca, te da je saradnja sa Facebookom veliki korak na putu ka ostvarenju ovih ciljeva.

messenger-transfer-bot
TransferWise Bot na web verziji Messengera koji smo isprobali u redakciji.

Podsećanja radi, pomenuta kompanija je započela sa radom 2011. godine, a kao glavne prednosti ove platforme nameću se niže takse transfera novca, te je ove pogodnosti prepoznao veliki broj korisnika u oko 50 zemalja sveta, koji svakog meseca razmene preko jedne milijarde dolara sa drugim ljudima.

Gledano sa tehnološke strane, sam chatbot je napravljen uz pomoć API-ja (Application programming Interface) TransferWise-a. Iz kompanije se između ostalog nadaju da će uskoro ovu funkciju lansirati i na druge chat aplikacije, te ocenjuju da bi u narednom periodu mogla da se proširi lista zemalja na Messengeru u kojima bi ovaj servis mogao da bude dostupan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nike, IBM i McDonald’s koriste srpski Vacation Tracker kako bi pratili godišnje odmore svojih zaposlenih

Praćenje godišnjih odmora, bolovanja i slobodnih dana u kompanijama sa velikim brojem zaposlenih često ume da bude komplikovan i zamoran proces. Rešenje ovog izazova u vidu digitalnog servisa Vacation Tracker ponudio je razvojni tim kompanije Cloud Horizon u Srbiji.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.