Lakše slanje novca putem Messengera uz novi TransferWise chatbot

Lakše slanje novca putem Messengera uz novi TransferWise chatbot

Facebook Messenger beleži sve veći rast i napredak, a jedna od poslednjih novina na ovom servisu vezuje se za 'chatbot' podršku engleske kompanije TransferWise. Korisnici ove društvene mreže u pojedinim zemljama od sada imaju mogućnost da jednostavno primaju i šalju novac u svakom trenutku, putem Messenger aplikacije.

messenger-botDigitalTrends.com

Kompanija TransferWise sa sedištem u Londonu, razvila je svojevrsni Messenger chatbot koji će omogućiti slanje novčanih sredstava između korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Kanadi, Australiji i Velikoj Britaniji. Iako je Facebook još 2015. godine predstavio svoju platformu za prenos novca, očekivano je da će pomenuti chatbot imati prednost na Messengeru upravo zbog popularnosti TransferWise-a na međunarodnom nivou – dok iz kompanije dodaju kako im je ovaj messaging servis za sada primarna opcija.

Što se tiče korisničkog interfejsa, sama upotreba chatbota svedena je na nekoliko jednostavnih koraka, dok je korisniku na raspolaganju niz asistencija i pomoći u slučaju blokade ili pojedinih nejasnoća prilikom transfera sredstava. Da se vodilo računa i o najvažnijim aspektima, jasno pokazuje funkcija pomoću koje se mogu podesiti obaveštenja o promenama na kursnim listama, kako razlika između drugih valuta ne bi bila prevelika – dok je sam pristup botu jednostavan, a isti se može pronaći u odeljku za pretraživanje na Messengeru, prenosi Digital Trends.

Proširenje servisa u prvom planu

Povodom ove vesti oglasio se i Skot Miler, prvi čovek globalnih partnerstva u TransferWise-u koji je naveo da se misija kompanije zasniva na obezbeđivanju što bržeg, jednostavnijeg i pogodnijeg internacionalnog sistema za transfer novca, te da je saradnja sa Facebookom veliki korak na putu ka ostvarenju ovih ciljeva.

messenger-transfer-bot
TransferWise Bot na web verziji Messengera koji smo isprobali u redakciji.

Podsećanja radi, pomenuta kompanija je započela sa radom 2011. godine, a kao glavne prednosti ove platforme nameću se niže takse transfera novca, te je ove pogodnosti prepoznao veliki broj korisnika u oko 50 zemalja sveta, koji svakog meseca razmene preko jedne milijarde dolara sa drugim ljudima.

Gledano sa tehnološke strane, sam chatbot je napravljen uz pomoć API-ja (Application programming Interface) TransferWise-a. Iz kompanije se između ostalog nadaju da će uskoro ovu funkciju lansirati i na druge chat aplikacije, te ocenjuju da bi u narednom periodu mogla da se proširi lista zemalja na Messengeru u kojima bi ovaj servis mogao da bude dostupan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Kako da napravite podcast zbog kojeg nećete morati da prodate bubreg?

Šta morate da znate ukoliko želite da se upustite u avanturu zvanu podcast?

Kultura 2.0

Ko je vaš Mesija na razmućivanje?

Kada ste prvi put shvatili da ste matori? Ja pre nekih 5-6 godina, tada u kasnim dvadesetim.

Digitalni mediji

Valjda niste zaboravili na TikTok jer ova aplikacija upravo menja način na koji konzumiramo digitalni sadržaj

Aplikacija TikTok otklanja iluziju o tome kako je bilo koji korisnik društvenih mreža tu da odlučuje i aktivno bira – to umesto njega u potpunosti radi aplikacija. Znači li to da dolazi novo doba za društvene mreže?

Propustili ste

Netokracija

Kako da unapredite korisničko iskustvo svojih klijenata? Saznajte na ‘Customer Experience’ konferenciji!

Bavite se korisničkim iskustvom ili podrškom, marketingom, IT-jem ili vas jednostavno zanima digitalna transformacija? Netokracijina Customer Experience konferencija u Zagrebu je pravo mesto za vas!

Digitalni mediji

Kako da napravite podcast zbog kojeg nećete morati da prodate bubreg?

Šta morate da znate ukoliko želite da se upustite u avanturu zvanu podcast?

Startapi i poslovanje

U kojoj meri sarađuju domaće kompanije i startapi?

Uoči predstojeće Webiz edukacije u Novom Sadu, razgovaramo sa učesnicima panela o saradnji kompanija i startapa. Kako taj odnos izgleda danas i može li se unaprediti?

Mobilno

Societe Generale Srbija i Mastercard lansirali mCard – uslugu plaćanja mobilnim telefonom na POS terminalima

Societe Generale Srbija lansirala je u petak mCard - uslugu koja omogućava beskontaktno plaćanje pametnim telefonom na svim POS terminalima u zemlji i inostranstvu gde se prihvataju Mastercard beskontaktne platne kartice.

Startapi i poslovanje

Vukan Simić (FishingBooker): Svaki dan na posao dolazi 80 ljudi koji veruju u ono što stvaramo – to je naš najveći uspeh

Sa Vukanom Simićem razgovarali smo o putu koji je prošao FishingBooker, jedan od najpoznatijih domaćih startapa i servis koji se bavi rezervacijom pecaroških tura svuda u svetu.

Internet marketing

Proglašeni dobitnici IAB MIXX 2019. nagrada – Grand Prix otišao u ruke Ovation BBDO

Na devetom po redu Digital Day konferenciji pod sloganom How do you trust, dodeljena su Mixx Awards priznanja za najbolje digitalne kampanje realizovane prethodne godine u Srbiji.