Lakše slanje novca putem Messengera uz novi TransferWise chatbot

Lakše slanje novca putem Messengera uz novi TransferWise chatbot

Facebook Messenger beleži sve veći rast i napredak, a jedna od poslednjih novina na ovom servisu vezuje se za 'chatbot' podršku engleske kompanije TransferWise. Korisnici ove društvene mreže u pojedinim zemljama od sada imaju mogućnost da jednostavno primaju i šalju novac u svakom trenutku, putem Messenger aplikacije.

messenger-botDigitalTrends.com

Kompanija TransferWise sa sedištem u Londonu, razvila je svojevrsni Messenger chatbot koji će omogućiti slanje novčanih sredstava između korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Kanadi, Australiji i Velikoj Britaniji. Iako je Facebook još 2015. godine predstavio svoju platformu za prenos novca, očekivano je da će pomenuti chatbot imati prednost na Messengeru upravo zbog popularnosti TransferWise-a na međunarodnom nivou – dok iz kompanije dodaju kako im je ovaj messaging servis za sada primarna opcija.

Što se tiče korisničkog interfejsa, sama upotreba chatbota svedena je na nekoliko jednostavnih koraka, dok je korisniku na raspolaganju niz asistencija i pomoći u slučaju blokade ili pojedinih nejasnoća prilikom transfera sredstava. Da se vodilo računa i o najvažnijim aspektima, jasno pokazuje funkcija pomoću koje se mogu podesiti obaveštenja o promenama na kursnim listama, kako razlika između drugih valuta ne bi bila prevelika – dok je sam pristup botu jednostavan, a isti se može pronaći u odeljku za pretraživanje na Messengeru, prenosi Digital Trends.

Proširenje servisa u prvom planu

Povodom ove vesti oglasio se i Skot Miler, prvi čovek globalnih partnerstva u TransferWise-u koji je naveo da se misija kompanije zasniva na obezbeđivanju što bržeg, jednostavnijeg i pogodnijeg internacionalnog sistema za transfer novca, te da je saradnja sa Facebookom veliki korak na putu ka ostvarenju ovih ciljeva.

messenger-transfer-bot
TransferWise Bot na web verziji Messengera koji smo isprobali u redakciji.

Podsećanja radi, pomenuta kompanija je započela sa radom 2011. godine, a kao glavne prednosti ove platforme nameću se niže takse transfera novca, te je ove pogodnosti prepoznao veliki broj korisnika u oko 50 zemalja sveta, koji svakog meseca razmene preko jedne milijarde dolara sa drugim ljudima.

Gledano sa tehnološke strane, sam chatbot je napravljen uz pomoć API-ja (Application programming Interface) TransferWise-a. Iz kompanije se između ostalog nadaju da će uskoro ovu funkciju lansirati i na druge chat aplikacije, te ocenjuju da bi u narednom periodu mogla da se proširi lista zemalja na Messengeru u kojima bi ovaj servis mogao da bude dostupan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.