Promena FB Messenger naloga od sada i na iOS uređajima - Netokracija.rs

Promena FB Messenger naloga od sada i na iOS uređajima

Korisnicima mobilnog operativnog sistema kompanije Apple od sada je dostupna dugo očekivana funkcija zahvaljujući kojoj mogu lako i jednostavno menjati i dodavati korisničke naloge na Facebook Messengeru - što će u svakom slučaju obradovati oglašivače, brendove, ali i druge korisnike ovog servisa.

Untitled-1

Već odavno je poznato da pojedini korisnici imaju običaj da pozajmljuju svoje uređaje poznanicima kako bi isti na kratko pregledali pristigle poruke na Messengeru, ukoliko na svom telefonu prethodno to nisu mogli iz određenih razloga. Da bi se sam proces još više pojednostavio, iz Facebooka su ove godine odlučili da menjanje naloga korisnika učine još lakšim nego ranije.

Podsećanja radi, nova opcija menjanja i dodavanja naloga na pomenutom servisu stigla je još ranije ove godine za  Android korisnike, te navedene mogućnosti od sada mogu upotrebljavati i vlasnici iOS uređaja. Štaviše, sudeći prema nedavnim istraživanjima koje je sproveo GlobalWebIndex, više od 30% korisnika na Messengeru deli svoj mobilni uređaj sa najmanje jednom osobom, uglavnom zbog već pomenutih razloga.

Odluka Facebooka korisna za sve

Kako prenosi Wersm, novu opciju korisnici mogu pronaći ukoliko klinknu na tab sa ikonicom lika koja se nalazi na donjem delu ekrana sa desne strane aplikacije Messenger. Nakon toga, u listi ponuđenih opcija potrebno je izabrati sekciju Switch Account, nakon čega možete dodati novi korisnički nalog ukoliko prethodno kliknete na znak „+“ na gornjoj desnoj strani ekrana.

enkripcija-fb
Enkripcija kao bitan faktor zaštite privatnosti od skoro je deo i Facebook Messengera (Izvor: identos.com)

Štaviše, nova opcija dolazi paralelno sa vešću da je Messenger dobio i end-to-end enkripciju komunikacije između korisnika, koja je namenjena čuvanju njihove privatnosti i sadržaja poruke. Po mišljenju mnogih, ovaj popularni servis kasno dobija navedenu tehnologiju zaštite koju su već ranije uveli poznati servisi poput WhatsAppa i Vibera.

Odluka kompanije iz Menlo Parka da omogući pomenutu opciju za iOS operativni sistem na svom chat servisu koji broji oko milijardu korisnika širom sveta, svakako će se pozitivno odraziti kako za Facebook koji nastavlja ulaganje u poboljšanje svojih usluga – ali i za oglašivače i korisnike koji na ovaj način dobijaju korisne alate za svoje potrebe komuniciranja na ovoj mreži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Kultura 2.0

Milica Čalija: Pokrenuli smo ‘Kupujmo iz Srbije’ jer želimo da mali proizvođači prežive pandemijsku krizu

Akcija 'Kupujmo iz Srbije' pokrenuta je sa ciljem da se kroz predstavljanje malih proizvođača putem društvenih mreža doprinese borbi da njihovi biznisi prežive aktuelnu pandemiju. U tekstu koji sledi, sa inicijatorkom projekta razgovaramo o samoj akciji i daljim koracima za pomoć malim preduzetnicima u Srbiji.

Propustili ste

Gaming

Preko 10 miliona ljudi preuzelo je igru srpsko-švedskog studija Sozap – a za domaći tim to je samo početak

Armed Heist je 'mobile' igra studija Sozap i verovatno je najviše preuzimana igra bilo kog domaćeg studija južno od Beograda. Sa predstavnicima niškog ogranka ove gejming kompanije razgovaramo o pomenutoj igri i planovima za budućnost.

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.