Promena FB Messenger naloga od sada i na iOS uređajima - Netokracija.rs

Promena FB Messenger naloga od sada i na iOS uređajima

Korisnicima mobilnog operativnog sistema kompanije Apple od sada je dostupna dugo očekivana funkcija zahvaljujući kojoj mogu lako i jednostavno menjati i dodavati korisničke naloge na Facebook Messengeru - što će u svakom slučaju obradovati oglašivače, brendove, ali i druge korisnike ovog servisa.

Untitled-1

Već odavno je poznato da pojedini korisnici imaju običaj da pozajmljuju svoje uređaje poznanicima kako bi isti na kratko pregledali pristigle poruke na Messengeru, ukoliko na svom telefonu prethodno to nisu mogli iz određenih razloga. Da bi se sam proces još više pojednostavio, iz Facebooka su ove godine odlučili da menjanje naloga korisnika učine još lakšim nego ranije.

Podsećanja radi, nova opcija menjanja i dodavanja naloga na pomenutom servisu stigla je još ranije ove godine za  Android korisnike, te navedene mogućnosti od sada mogu upotrebljavati i vlasnici iOS uređaja. Štaviše, sudeći prema nedavnim istraživanjima koje je sproveo GlobalWebIndex, više od 30% korisnika na Messengeru deli svoj mobilni uređaj sa najmanje jednom osobom, uglavnom zbog već pomenutih razloga.

Odluka Facebooka korisna za sve

Kako prenosi Wersm, novu opciju korisnici mogu pronaći ukoliko klinknu na tab sa ikonicom lika koja se nalazi na donjem delu ekrana sa desne strane aplikacije Messenger. Nakon toga, u listi ponuđenih opcija potrebno je izabrati sekciju Switch Account, nakon čega možete dodati novi korisnički nalog ukoliko prethodno kliknete na znak „+“ na gornjoj desnoj strani ekrana.

enkripcija-fb
Enkripcija kao bitan faktor zaštite privatnosti od skoro je deo i Facebook Messengera (Izvor: identos.com)

Štaviše, nova opcija dolazi paralelno sa vešću da je Messenger dobio i end-to-end enkripciju komunikacije između korisnika, koja je namenjena čuvanju njihove privatnosti i sadržaja poruke. Po mišljenju mnogih, ovaj popularni servis kasno dobija navedenu tehnologiju zaštite koju su već ranije uveli poznati servisi poput WhatsAppa i Vibera.

Odluka kompanije iz Menlo Parka da omogući pomenutu opciju za iOS operativni sistem na svom chat servisu koji broji oko milijardu korisnika širom sveta, svakako će se pozitivno odraziti kako za Facebook koji nastavlja ulaganje u poboljšanje svojih usluga – ali i za oglašivače i korisnike koji na ovaj način dobijaju korisne alate za svoje potrebe komuniciranja na ovoj mreži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.