Slovenački Mediately osigurao 500.000 evra za širenje tima u regionu

Slovenački Mediately osigurao 500.000 evra za širenje tima u Srbiji i regionu

Vodeća kompanija za informacije o lekovima na mobilnim uređajima, Mediately, sa preko 50.000 korisnika među kojima su uglavnom doktori, farmaceuti i drugi zdravstveni radnici u CEE regionu, dobila je 500.000 evra od LAUNCHub-a u poslednjoj rundi investicija - koja će omogućiti kompaniji da se proširi u regionu i dodatno pojača svoj tim.

mediately-1

Kako je još ranije ekskluzivno pisala Netokracija Slovenija, Mediately nudi mobilne aplikacije doktorima i ostalim zdravstvenim radnicima, dajući im instant pristup relevantnim medicinskim informacijama. Njihova aplikacija „Baza Lekova“, koja pruža lokalizovane informacije i alate za lakši i bolji rad lekara, dostupna je u Srbiji i u još četiri države: Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj i Slovačkoj, a za nekoliko nedelja će biti lansirana i u Rumuniji.

Medately „Baza Lekova“ i „Mediately RheumaHelper“ su aplikacije koje redovno koristi preko 25.000 doktora u regionu, a ukupno preko 50.000 stručnjaka iz oblasti zdravstva. Ovo uključuje farmaceute, stomatologe, studente medicinskih struka i druge zdravstvene radnike. Aplikacije su besplatne, kako na pametnim telefonima, tako i na tabletima i na webu i redovno se ažuriraju na osnovu sugestija i povratnih informacija korisnika.

Digitalizacija procesa u zdravstvu kao cilj

Povodovm ove značajne investicije, oglasio se i Blaž Triglav, direktor Mediately-ja, koji navodi da će investicija biti usmerena na regionalni rast i na proširenje na nova tržišta:

Uspostavili smo odlična radna partnerstva u farmaceutskoj industriji u poslednjih par godina. Ova investicija će nam pomoći da se proširimo na druga tržišta u CEE regionu, gde još uvek ne postoje alati koji pružaju medicinske informacije i verujemo da će naše aplikacije imati izuzetan značaj na digitalizaciju procesa u zdravstvu.

Kompanija ne krije svoje ambicije da bi u 2017. godini mogla da proširi svoj tim na tri nova tržišta, a takođe je u planu i proširenje kako medicinskog tima, tako i tima za razvoj. „Imamo puno ideja gde želimo da idemo sa našim aplikacijama, posebno što možemo da računamo na odlične povratne informacije i sugestije korisnika.“, objašnjava Triglav – dodajući da će ova kompanija postati vodeći izvor medicinskih informacija i na novim tržištima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.