Slovenački Mediately osigurao 500.000 evra za širenje tima u regionu

Slovenački Mediately osigurao 500.000 evra za širenje tima u Srbiji i regionu

Vodeća kompanija za informacije o lekovima na mobilnim uređajima, Mediately, sa preko 50.000 korisnika među kojima su uglavnom doktori, farmaceuti i drugi zdravstveni radnici u CEE regionu, dobila je 500.000 evra od LAUNCHub-a u poslednjoj rundi investicija - koja će omogućiti kompaniji da se proširi u regionu i dodatno pojača svoj tim.

mediately-1

Kako je još ranije ekskluzivno pisala Netokracija Slovenija, Mediately nudi mobilne aplikacije doktorima i ostalim zdravstvenim radnicima, dajući im instant pristup relevantnim medicinskim informacijama. Njihova aplikacija „Baza Lekova“, koja pruža lokalizovane informacije i alate za lakši i bolji rad lekara, dostupna je u Srbiji i u još četiri države: Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj i Slovačkoj, a za nekoliko nedelja će biti lansirana i u Rumuniji.

Medately „Baza Lekova“ i „Mediately RheumaHelper“ su aplikacije koje redovno koristi preko 25.000 doktora u regionu, a ukupno preko 50.000 stručnjaka iz oblasti zdravstva. Ovo uključuje farmaceute, stomatologe, studente medicinskih struka i druge zdravstvene radnike. Aplikacije su besplatne, kako na pametnim telefonima, tako i na tabletima i na webu i redovno se ažuriraju na osnovu sugestija i povratnih informacija korisnika.

Digitalizacija procesa u zdravstvu kao cilj

Povodovm ove značajne investicije, oglasio se i Blaž Triglav, direktor Mediately-ja, koji navodi da će investicija biti usmerena na regionalni rast i na proširenje na nova tržišta:

Uspostavili smo odlična radna partnerstva u farmaceutskoj industriji u poslednjih par godina. Ova investicija će nam pomoći da se proširimo na druga tržišta u CEE regionu, gde još uvek ne postoje alati koji pružaju medicinske informacije i verujemo da će naše aplikacije imati izuzetan značaj na digitalizaciju procesa u zdravstvu.

Kompanija ne krije svoje ambicije da bi u 2017. godini mogla da proširi svoj tim na tri nova tržišta, a takođe je u planu i proširenje kako medicinskog tima, tako i tima za razvoj. „Imamo puno ideja gde želimo da idemo sa našim aplikacijama, posebno što možemo da računamo na odlične povratne informacije i sugestije korisnika.“, objašnjava Triglav – dodajući da će ova kompanija postati vodeći izvor medicinskih informacija i na novim tržištima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.