Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Kako navode iz Limunda dugovanja potiču iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije na portalima Limundo.com i Kupindo.com. Veliki broj korisnika ostao je u šoku nakon opomene pred utuženje koju je kompanija poslala.

Domaći internet od juče je preplavljen komentarima iznenađenih korisnika koji su dobili obaveštenje u kojem im je LimundoGrad doo, vlasnik platforme za online trgovinu Limundo, poslao opomenu pred utuženje za dugovanja stara i po nekoliko godina.

Korisnici, mnogi od njih šokirani, prvo su pomislili da je reč o prevari, ali se ubrzo ispostavilo da su dugovanja stvarna i da kompanija pokušava da naplati ono što joj po zakonu pripada.

Nakon burnih reakcija korisnika, oglasio se i sam Limundo na svojoj Facebook stranici, dok su iz kompanije izjavili da je opomena poslata svim korisnicima koji su u nedozvoljenom minusu duže od 6 meseci. Kako navode, dugovanja su nastala prilikom korišćenja portala Limundo.com i Kupindo.com, iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije.

Iz kompanije takođe kažu da su korisnici i ranije obaveštavani o nastalom zaduženju, a poslednji put u većem obimu krajem septembra prošle godine. Nadalje, oni navode da su većinom u pitanju manja zaduženja i napominju da su potraživanja dugovanja bez obračunatih zateznih kamata.

Dug mali, priča postala meme, korisnici razočarani

U svom saopštenju, Limundo je uputio sve članove koji i dalje imaju aktivan Limundo/Kupindo nalog, da poreklo zaduženja provere u sekciji “Račun”, nakon što se uloguju na svoj nalog. Ukoliko im je nalog zatvoren ili suspendovan, iz kompanije ističu da se svi mogu obratiti putem mejl adrese spajalica@limundo.com kako bi dobili detaljno objašnjenje.

S druge strane, iako su dugovanja stvarna, postavlja se pitanje da li je opomena ovog tipa zaista bila neophodna, te da li je čitava situacija mogla drugačije da se iskomunicira. Jedno je sigurno, Twitter je bogatiji za veliki broj meme-ova na ovu temu.


Ostavi komentar

  1. Slavica

    Slavica

    19. 7. 2022. u 01:31 Odgovori

    Idiotizam, nikada ništa nisam prodavala, niti prodala, Samo sam povremeno kupovala. Videla sam da na mom nalogu godinama stoji dug od 28 dinara. Iskreno, nemam pojma kome ni kako se plaća. Sada sam dobila opomenu pred utuženje. U bespravnoj državi sve je moguće!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.