Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Kako navode iz Limunda dugovanja potiču iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije na portalima Limundo.com i Kupindo.com. Veliki broj korisnika ostao je u šoku nakon opomene pred utuženje koju je kompanija poslala.

Domaći internet od juče je preplavljen komentarima iznenađenih korisnika koji su dobili obaveštenje u kojem im je LimundoGrad doo, vlasnik platforme za online trgovinu Limundo, poslao opomenu pred utuženje za dugovanja stara i po nekoliko godina.

Korisnici, mnogi od njih šokirani, prvo su pomislili da je reč o prevari, ali se ubrzo ispostavilo da su dugovanja stvarna i da kompanija pokušava da naplati ono što joj po zakonu pripada.

Nakon burnih reakcija korisnika, oglasio se i sam Limundo na svojoj Facebook stranici, dok su iz kompanije izjavili da je opomena poslata svim korisnicima koji su u nedozvoljenom minusu duže od 6 meseci. Kako navode, dugovanja su nastala prilikom korišćenja portala Limundo.com i Kupindo.com, iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije.

Iz kompanije takođe kažu da su korisnici i ranije obaveštavani o nastalom zaduženju, a poslednji put u većem obimu krajem septembra prošle godine. Nadalje, oni navode da su većinom u pitanju manja zaduženja i napominju da su potraživanja dugovanja bez obračunatih zateznih kamata.

Dug mali, priča postala meme, korisnici razočarani

U svom saopštenju, Limundo je uputio sve članove koji i dalje imaju aktivan Limundo/Kupindo nalog, da poreklo zaduženja provere u sekciji “Račun”, nakon što se uloguju na svoj nalog. Ukoliko im je nalog zatvoren ili suspendovan, iz kompanije ističu da se svi mogu obratiti putem mejl adrese spajalica@limundo.com kako bi dobili detaljno objašnjenje.

S druge strane, iako su dugovanja stvarna, postavlja se pitanje da li je opomena ovog tipa zaista bila neophodna, te da li je čitava situacija mogla drugačije da se iskomunicira. Jedno je sigurno, Twitter je bogatiji za veliki broj meme-ova na ovu temu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.