Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Kako navode iz Limunda dugovanja potiču iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije na portalima Limundo.com i Kupindo.com. Veliki broj korisnika ostao je u šoku nakon opomene pred utuženje koju je kompanija poslala.

Domaći internet od juče je preplavljen komentarima iznenađenih korisnika koji su dobili obaveštenje u kojem im je LimundoGrad doo, vlasnik platforme za online trgovinu Limundo, poslao opomenu pred utuženje za dugovanja stara i po nekoliko godina.

Korisnici, mnogi od njih šokirani, prvo su pomislili da je reč o prevari, ali se ubrzo ispostavilo da su dugovanja stvarna i da kompanija pokušava da naplati ono što joj po zakonu pripada.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Nakon burnih reakcija korisnika, oglasio se i sam Limundo na svojoj Facebook stranici, dok su iz kompanije izjavili da je opomena poslata svim korisnicima koji su u nedozvoljenom minusu duže od 6 meseci. Kako navode, dugovanja su nastala prilikom korišćenja portala Limundo.com i Kupindo.com, iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije.

Iz kompanije takođe kažu da su korisnici i ranije obaveštavani o nastalom zaduženju, a poslednji put u većem obimu krajem septembra prošle godine. Nadalje, oni navode da su većinom u pitanju manja zaduženja i napominju da su potraživanja dugovanja bez obračunatih zateznih kamata.

Dug mali, priča postala meme, korisnici razočarani

U svom saopštenju, Limundo je uputio sve članove koji i dalje imaju aktivan Limundo/Kupindo nalog, da poreklo zaduženja provere u sekciji “Račun”, nakon što se uloguju na svoj nalog. Ukoliko im je nalog zatvoren ili suspendovan, iz kompanije ističu da se svi mogu obratiti putem mejl adrese spajalica@limundo.com kako bi dobili detaljno objašnjenje.

S druge strane, iako su dugovanja stvarna, postavlja se pitanje da li je opomena ovog tipa zaista bila neophodna, te da li je čitava situacija mogla drugačije da se iskomunicira. Jedno je sigurno, Twitter je bogatiji za veliki broj meme-ova na ovu temu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Index Health osigurao dodatnih $3 miliona investicije za unapređenje proizvoda

Startap domaćeg osnivača Luke Ivićevića, Index Health iz Majamija, koji nudi usluge telemedicine zasnovane na personalizovanim podacima pacijenata, podigao je novih $3 miliona u 'seed' rundi investiranja.

Karijere

Borislav Vesnić: I game dev industrija u Srbiji se suočava sa otkazima, ali i dalje je u blagom porastu

Visoki porezi i nedostatak mentorstva u vođenju biznisa i dalje su glavni neprijatelji domaće gejming industrije, kaže Borislav Vesnić, jedan od osnivača Tricoman Studios. O tome, ali i o drugim izazovima (i dobrim stranama) njegovog preduzetničkog puta sa njim razgovaramo u intervjuu koji sledi.

Tehnologija

Mislav Malenica: Razvoj veštačke inteligencije nije uticao na otkaze u IT industriji

Mislav Malenica, osnivač AI startapa Mindsmiths i potpredsednik organizacije Cro AI, na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu bio je jedan od panelista, a u intervjuu za Netokraciju objasnio je zašto veštačka inteligencija ne može zameniti ljude i kako takav stav štetno utiče na njen razvoj.

Propustili ste

Intervju

Decenter u Srbiji pokreće R&D odeljenje sa ciljem razvoja novih naprednih Web3 rešenja

R&D kompanije Decenter podrazumeva grupu hakera koji imaju slobodu da istražuju, rešavaju probleme i stvaraju nova rešenja bez mnogo brige o biznisu, rokovima ili tržištu.

Kolumna

Kako je domaći startap Hunch postao prepoznatljiv brend u Holandiji

Hunch već drugu godinu za redom sponzoriše Dutch Search Awards, dodelu nagrada za najbolje holandske marketinške agencije, koja se održava u Utrehtu. Ove godine se vraćamo bogatiji za tri nagrade koje je osvojila agencija sa kojom radimo, i sa misijom da uspostavimo dominaciju na holandskom tržištu.

Startapi i poslovanje

Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio ‘pre-seed’ investiciju od € 325.000

ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab inkubator udruženo su investirali u randevu.tech - tehnološku kompaniju sa sedištem u Berlinu i Beogradu koja transformiše način na koje kompanije grade i razvijaju B2B marketplace rešenja i digitalne proizvode.

Office Talks Podcast

Stanje IT industrije i odnos programera prema HR-u

U 169. epizodi Office Talks podkasta sa Ivom Marinković (Smallpdf) i Anom Golobočanin (Daon), analiziramo trenutno stanje na IT tržištu kao i probleme sa kojima se susreću tehnološke kompanije.

Karijere

Popunite anketu o transparentnosti IT plata u Srbiji

Inicijativa "Anketa o platama - Transparentnost zarada u IT industriji" biće anonimna, a pokrenuta je sa ciljem unapređenja transparentnosti i otvorenosti unutar srpske IT zajednice.

Novost

Trickest lansira javnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a

Trickest, startap koji posluje u domenu automatizacije cybersecurity procesa, lansirao je svima dostupnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a.