Levi9 poručuje: ‘Programeri, pridružite nam se!"

Levi9 poručuje: ‘Programeri, pridružite nam se – ostanite u svom gradu!’

Jedna od najvećih i najpoznatijih srpskih ‘outsource’ kompanija, Levi9, predstavila je ovih dana novu kampanju kojom promoviše studijski program informacione tehnologije na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Tom prilikom kompanija je donirala 20 novih računara ovom fakultetu, ali i ukazala da svršeni studenti programiranja više ne moraju ići put Beograda - oni se danas mogu uspešno zaposliti i u drugim gradovima širom Srbije.

levi9_main

Kao odgovor na sve veći broj studenata informacionih tehnologija koji dolaze upravo iz Zrenjanina, pomenuta kompanija nedavno je svoje poslovanje proširila i na zrenjaninsko tržište otvaranjem kancelarije u samom centru grada gde je trenutno zaposleno oko 30 programera.

Kako kažu iz Levi9, razlog velikog interesovanja nesumnjivo leži u činjenicu da je prošle godine potpisan sporazum o poslovno-tehnološkoj saradnji holandsko-srpske kompanije Levi9 IT Services, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i Grada Zrenjanina. Cilj saradnje jeste da se studentima Tehničkog fakulteta, smer informacione tehnologije, pruži adekvatno znanje i praksa iz IT oblasti, ali i ono bitnije – prilika za zaposlenje odmah nakon završenog fakulteta.

Kampanjom „Programeri, pridružite nam se – ostanite u svog gradu“ kompanija Levi9 IT Services, nastavlja misiju smanjenja migracije studenata iz Zrenjanina u druge univerzitetske gradove, a doniranjem računarske laboratorije sa 20 kompjutera fakultetu „Mihajlo Pupin“ i misiju unapređenja kvaliteta obrazovanja stručnog kadra.

zrpromo
Decentralizacija programerske struke dovela je do toga da danas velike kompanije otvaraju svoje kancelarije u manjima gradovima.

Grad Zrenjanin i pomenuta kompanija koja se predstavila na prošlom izdanju wwvršac konferencije, ističu da je na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu ostalo još mesta za upis na smer informacione tehnologije, te pozivaju sve zainteresovane, buduće brucoše, da se više informišu o programu na zvaničnom sajtu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.