Oni imaju smisla za tehnološke proizvode, ali i za humor

Oni imaju smisla za tehnološke proizvode, ali i za humor

Za prvi april često se ponadamo ili ipak razočaramo u zavisnosti koje vesti pronađu put do nas. Ni ove godine nismo ostali uskraćeni za seriju šaljivih proizvoda tj. reklama za iste, a najbolje stižu upravo iz najvećih tehnoloških kompanija kao što su Samsung, Google, Microsoft, Motorola i Sony. Hajde da vidimo šta su nam to spremili.

april_fools

Netokracija prestaje sa pisanjem! Priznajte, uhvatili smo vas! I mi volimo ponekada da se našalimo, a obzirom da smo ušli u april, svi znamo za šta je rezervisan prvi dan ovog meseca. Pustimo šalama i mašti na volju.

Da ne moramo previše da maštamo o proizvodima za koje smo poprilično sigurni da ih nikada nećemo videti, ali koji će nas itekako nasmejati, potrudile su se pomenute tehnološke kompanije koje su danas podelile sa nama kreativne i isto tako šaljive reklame. Evo šta je privuklo pažnju Netokrata:

com.Google

gooooogle
Stari dobri Google ne prestaje da nas iznenađuje kada su obični dani u pitanju, štaviše uvek je tu da obeleži praznike, rođendane znamenitih ličnosti, bitne istorijske datume i slično. Ipak, prvi april se ne propušta, te nas je Google pošteno zasmejao – nismo ni sumnjali da će kreativno iskoristiti ovaj dan.

Naime, na posebnom sajtu com.Google, početna stranica ove poznate kompanije okrenuta je naopako, te je jedino uz pomoć ogledala možete koristiti.

Samsung i novi trend: Pametni noževi

Galaxy BLADE edge

Revolucija stiže u kuhinju! Samsung je predstavio prvi pametni nož na svetu. Zakrivljeno sečivo/ekran vrhunskog kvaliteta, keramičko kućište otporno na vodu, termometar i kamera za fotografisanje hrane, samo su neki od elemenata koji karakterišu ovaj nož. Šta ste, i koliko puta isekli od namirnica, da li je GMO hrana ili nije, možda će sve to biti od ključne važnosti u tek započetoj revoluciji pametnih noževa, koju je otvorio Samsung Galaxy BLADE edge!

#MotoSelfieStick

Ova poznata kompanija odlučila je da podeli sa svima video u kome se opisuje nastajanje jednog selfie štapa na krajnje strastven i posvećen, te rekli bismo apple-ovski način. Zapravo, štap je „produžetak vaše ličnosti“ navodi se u videu (khm, khm), a najbolji opis dao je i sam kreator ovog proizvoda, poredeći ga sa suncem koje pretvara kišu u dugu. Umetničko delo, kažemo mi!

MS DOS za Windows Phone

Iako imaju mali udeo na tržištu mobilnih telefona, smisao za humor im je sigurno veliki. Kompanija iz Redmonda predstavila je MS DOS za Windows Phone uređaje. Uz pomoć određenih kodova možete se vratiti u istoriju pristupajući Windowsu 3.1, camera.exe aplikaciji, nekim poznatim igricama iz detinjstva i slično. Povratak u jedan deo istorije je ipak moguć na nekin način – makar i tokom prvog aprila.

Sony PlayStation Flow

Svi bismo želeli da budemo glavni akteri naših omiljenih video igara, a obzirom da smo i dalje na korak od virtuelne realnosti, Sony je odlučio da svoje korisnike ipak uvede u samu igru, čineći nas tako glavnim protagonistima uzbudljivih misija. Sa wearable uređajem po imenu PlayStation Flow, sada možete da zaronite u vodu poput glavnog karaktera – ukoliko se deo igre dešava ispod površine mora, jezera ili okeana.

Uslov je da imate bazen. Pa vi izvolite!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Propustili ste

Gaming

Novosadski 3Lateral razvijao je nastavak svetski poznate igre Hellblade – u ekskluzivnoj saradnji sa Xbox timom!

Gejming kompanija 3Lateral iz Novog Sada koja stoji iza tehnologije za kreiranje realističnih digitalnih modela i animacija, učestvovala je u razvoju nastavka video igre 'Hellblade' za Xbox koristeći najnoviji 'Unreal engine' koji je razvio Epic Games.

Kultura 2.0

Da li će ‘meme’ magija ikada prestati? Sudeći po opsesiji bejbi Jodom – ne

Ima li nekog ko počinje da čitav ovaj tekst, a da nikada nije poslao Džon Travolta mim? Iskreno, ne verujem, jer mimove toliko često srećemo i toliko im se često smejemo da su postali neizbežan deo moderne komunikacije - a mi nismo ni primetili. Ipak, da li su oni samo trend ili su tu da ostanu zauvek?

Gaming

Eipix postaje deo ruskog Playrixa – sledi širenje tima u Novom Sadu

Domaća gejming kompanija Eipix Entertainment akvizirana je od strane ruskog Playrixa, priključujući se tako njegovom novom studiju - Playrix RS. Studio sa sedištem u Novom Sadu, kažu, biće fokusiran na razvoj 'free to play' mobilnih igara najvišeg svetskog kvaliteta.

Kultura 2.0

Kada više pažnje posvetite svojim zaposlenima, a ne kandidatima – vaša Employer Branding strategija će biti mnogo uspešnija

Kuda plovi Employer Branding brod i gde smo grešili, a šta smo uradili dobro kada je ova oblast u pitanju u 2019. godini?

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost ponovo dodeljuje €380.000 – po prvi put mogu da apliciraju i timovi

Inovativna preduzeća i naučno-istraživačke organizacije imaju na raspolaganju bespovratna sredstva Fonda za inovacionu delatnost za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u ukupnom iznosu od šest miliona evra. Sledi novi ciklus dodele novca.