Oni imaju smisla za tehnološke proizvode, ali i za humor

Oni imaju smisla za tehnološke proizvode, ali i za humor

Za prvi april često se ponadamo ili ipak razočaramo u zavisnosti koje vesti pronađu put do nas. Ni ove godine nismo ostali uskraćeni za seriju šaljivih proizvoda tj. reklama za iste, a najbolje stižu upravo iz najvećih tehnoloških kompanija kao što su Samsung, Google, Microsoft, Motorola i Sony. Hajde da vidimo šta su nam to spremili.

april_fools

Netokracija prestaje sa pisanjem! Priznajte, uhvatili smo vas! I mi volimo ponekada da se našalimo, a obzirom da smo ušli u april, svi znamo za šta je rezervisan prvi dan ovog meseca. Pustimo šalama i mašti na volju.

Da ne moramo previše da maštamo o proizvodima za koje smo poprilično sigurni da ih nikada nećemo videti, ali koji će nas itekako nasmejati, potrudile su se pomenute tehnološke kompanije koje su danas podelile sa nama kreativne i isto tako šaljive reklame. Evo šta je privuklo pažnju Netokrata:

com.Google

gooooogle
Stari dobri Google ne prestaje da nas iznenađuje kada su obični dani u pitanju, štaviše uvek je tu da obeleži praznike, rođendane znamenitih ličnosti, bitne istorijske datume i slično. Ipak, prvi april se ne propušta, te nas je Google pošteno zasmejao – nismo ni sumnjali da će kreativno iskoristiti ovaj dan.

Naime, na posebnom sajtu com.Google, početna stranica ove poznate kompanije okrenuta je naopako, te je jedino uz pomoć ogledala možete koristiti.

Samsung i novi trend: Pametni noževi

Galaxy BLADE edge

Revolucija stiže u kuhinju! Samsung je predstavio prvi pametni nož na svetu. Zakrivljeno sečivo/ekran vrhunskog kvaliteta, keramičko kućište otporno na vodu, termometar i kamera za fotografisanje hrane, samo su neki od elemenata koji karakterišu ovaj nož. Šta ste, i koliko puta isekli od namirnica, da li je GMO hrana ili nije, možda će sve to biti od ključne važnosti u tek započetoj revoluciji pametnih noževa, koju je otvorio Samsung Galaxy BLADE edge!

#MotoSelfieStick

Ova poznata kompanija odlučila je da podeli sa svima video u kome se opisuje nastajanje jednog selfie štapa na krajnje strastven i posvećen, te rekli bismo apple-ovski način. Zapravo, štap je „produžetak vaše ličnosti“ navodi se u videu (khm, khm), a najbolji opis dao je i sam kreator ovog proizvoda, poredeći ga sa suncem koje pretvara kišu u dugu. Umetničko delo, kažemo mi!

MS DOS za Windows Phone

Iako imaju mali udeo na tržištu mobilnih telefona, smisao za humor im je sigurno veliki. Kompanija iz Redmonda predstavila je MS DOS za Windows Phone uređaje. Uz pomoć određenih kodova možete se vratiti u istoriju pristupajući Windowsu 3.1, camera.exe aplikaciji, nekim poznatim igricama iz detinjstva i slično. Povratak u jedan deo istorije je ipak moguć na nekin način – makar i tokom prvog aprila.

Sony PlayStation Flow

Svi bismo želeli da budemo glavni akteri naših omiljenih video igara, a obzirom da smo i dalje na korak od virtuelne realnosti, Sony je odlučio da svoje korisnike ipak uvede u samu igru, čineći nas tako glavnim protagonistima uzbudljivih misija. Sa wearable uređajem po imenu PlayStation Flow, sada možete da zaronite u vodu poput glavnog karaktera – ukoliko se deo igre dešava ispod površine mora, jezera ili okeana.

Uslov je da imate bazen. Pa vi izvolite!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Internet marketing

Budžeti za digitalno oglašavanje u najvećoj meri stopirani – ali se brendovi polako vraćaju u igru

Kako brendovi treba da se postave za vreme pandemije i trebaju li više da ulažu u digitalne kanale?

Startapi i poslovanje

Pitali smo IT kompanije kako su organizovale rad na daljinu i koje savete imaju za svoje kolege

Sa kojim se to izazovima susreću IT kompanije sada kada svi njihovi zaposleni rade od kuće?

Intervju

Šta radi Chief Revenue Officer i zašto je baš ova osoba potrebna vašem biznisu?

Relativno mlada profesija naziva 'Chief Revenue Officera' nastala je u Silicijumskoj dolini i polako se širi među kompanijama širom sveta. O njenoj ulozi i važnosti u IT industriji razgovaramo sa Vedranom Rašićem.

Novost

‘Korona’ zabeležila 750.000 spominjanja širom ex-Yu Interneta

Korona virus, trenutno najpopularnija svetska tema, okupirao nas je u potpunosti - i online i offline. Zahvaljujući analizi Mediatoolkita saznali smo koliko smo, u poslednjih mesec i po dana, na Internetu pretraživali o ovom virusu i u regionu i u Srbiji.